ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:33 Agriconnect Türkiye Sürdürülebilir Gelecek Platformu, COP29 Taraflar Konferansı’na katılacak
09:17 Çay içerken yanında yenilenlere dikkat: Kalsiyum ve demir emilimini sıfırlıyor
07:47 Tarım ve Orman Bakanlığı yeni listeyi açıkladı: Sağlığı riske atan tereyağı ve peynirler tek tek ifşa edildi
07:34 AB, “düzensiz göçle mücadele yasalarını sertleştirme” kararı aldı
06:47 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Cumhurbaşkanlığı onayıyla yürütülen Kartepe Haddane ve Çevre Tahribatı projesinden vazgeçilmesi son derece önemli”
06:09 CHP’li Bülbül, kayıp çocuk sayısını açıklayamayan TÜİK’i eleştirdi
01:01 Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara aktarılıyor
00:54 Ömer Çelik’ten katil İsrail’in bakanına tepki: Katz bir cinayet şebekesinin üyesidir
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a kutlama mesajı
00:39 İstanbul’daki bebek ölümleriyle ilgili 22 kişi tutuklandı
00:33 Dışişleri’nden soykırımcı katil İsrail’in eli kanlı bakanına fotoğraflı tepki
00:32 İran Dışişleri Bakanı Türkiye’de: Ankara, Tahran’a karşı elini güçlendiriyor mu?
00:21 Hakan Fidan Hamas üyelerini kabul etti
00:13 Cevdet Yılmaz: Barış katliamla değil Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir
00:08 Beyaz Saray: “Yahya Sinvar’ın öldürülmesi Gazze’de olası ateşkes için bir dönüm noktası olabilir”
00:08 İstanbul’da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği toplantısı: Erdoğan İsrail’e silah ambargosu için BM’ye çağrı yaptı
00:02 Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ve  Su Politikaları Derneği  “Ticari İşletmelerin Yeşil Ekonomiye Geçişinin Desteklenmesi” projesinde işbirliği yapacak
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOUVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Işıkhan, “Elazığ’da 85 Bine Yakın Vatandaşımızı İŞKUR Aracılığıyla İşe Yerleştirdik”

Bakan Işıkhan, “Elazığ’da 85 Bine Yakın Vatandaşımızı İŞKUR Aracılığıyla İşe Yerleştirdik”
21 Şubat 2024
22
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan Elazığ’da yaptığı konuşmada, yalnızca depremde değil her zaman Bakanlığın tüm birimleriyle, şehrin çalışma hayatına ve kalkınmasına katkı sunduklarını söyledi.

UHA / İnternational News Agency

“Elazığ’da 85 Bine Yakın Vatandaşımızı İŞKUR Aracılığıyla İşe Yerleştirdik”

Yalnızca depremde değil her zaman Bakanlığın tüm birimleriyle, şehrin çalışma hayatına ve kalkınmasına katkı sunduklarını kaydeden Işıkhan, “İŞKUR aracılığıyla 2002 yılından bu yana özel sektörde ve kamuda Elazığ’da 85 bine yakın vatandaşımızı işe yerleştirdik. Bunun yanı sıra Aktif İşgücü Programlarımızla hem işgücü piyasalarımızın ihtiyaçlarını tespit ediyor, hem de vatandaşlarımızın nitelik kazanması, daha kolay iş bulabilmesi için kurs ve programlar düzenliyoruz. İhtiyaç duyan vatandaşlarımıza iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerini sunuyoruz. Toplum Yararına Program kapsamında vatandaşlarımızın işgücü piyasasına uyumlarına katkı sunuyor ve geçici gelir desteği sağlıyoruz. Bu kapsamda kamu kurum ve kuruluşlarımıza 40 binin üzerinde Elazığlı kardeşimizi TYP’den faydalandırdık. İşsizlik Ödeneği, Nakdi Ücret Desteği, Ücret Garanti Fonu, İş Kaybı Tazminatı ve Yarım Çalışma Ödeneği gibi kalemlerde verdiğimiz desteklerle ekonomik anlamda işçi ve işverenlerimize destek veriyoruz” diye konuştu.

Işıkhan, her zaman sunulan hizmetlerin daha iyisini yapabilmek için çalışmalarını sürdürdüklerine dikkati çekerek, “Nitekim Şubat ayı içinde 46 bin konutu depremzedelere teslim ediyoruz. Elazığ’ımızda da iki gün evvel 2 bin 555 vatandaşımıza güvenli ve sağlam konutları teslim ettik. Bu vesileyle evini teslim alan vatandaşlarımıza evleri, yeni yuvaları hayırlı uğurlu olsun inşallah” ifadesini kullandı.

“Türkiye Yüzyılını Hep Birlikte Üretimin ve Kalkınmanın Yüzyılı Yapacağız”

Sürekli temas halinde oldukları ve fikir alışverişinde bulundukları iş dünyasının güvenini bildiklerini belirten Bakan Işıkhan, şöyle konuştu:

“Bu güveni boşa çıkarmamak için çalışmalarımıza titizlikle devam ediyoruz. Bundan önce olduğu gibi önümüzdeki süreçte de işbirliğimizi güçlü bir şekilde sürdürerek Türkiye Yüzyılını hep birlikte üretimin ve kalkınmanın yüzyılı yapacağız. Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz doğrultusunda hükümet olarak iş dünyasıyla tam uyumlu şekilde hareket ettik ve etmeye devam edeceğiz. Bu işbirliğine sunacağı katkıyla güç verecek bir başka paydaş ise hiç kuşkusuz yerel yönetimlerdir. Bu bağlamda belediyelerimizin de hükümet ve iş dünyasıyla tam bir uyum içerisinde çalışma zorunluluğu bulunmaktadır. 31 Mart’ta gerçekleşecek mahalli idareler genel seçimi birçok yönüyle olduğu gibi bu yönüyle de önem arz etmektedir.”

Işıkhan, belediyecilik anlayışlarının vizyonel yerel yönetimi, katılımcı, şeffaf ve hesap verebilir belediyeciliği, dirençli şehirleri, kimlikli gelişim odaklı, havası, suyu, toprağı temiz şehir ve çevreye duyarlı ve kapsayıcı sosyal belediyeciliği, şehirde kültür, kalkınma ve kültür belediyeciliğini, hizmet ve eser belediyeciliğini temsil ettiğine işaret ederek, “Bu bahsettiğim vizyonlar Elazığ’ın şahsına, Şahin Şerifoğulları Başkanımızda fazlasıyla var. Esnafımızı ziyaret ederken esnafımızın, vatandaşlarımızın Belediye Başkanımıza olan teveccühüne de şahit oldum. Elazığlılar böyle bir Belediye Başkanına sahip oldukları için çok şanslı, buna gururla şahit oldum” dedi.

Işıkhan, iş insanlarının da destek ve teveccühleriyle şehirlerde dijitalleşme, akıllı ekonomi, yeşil ekonomi, yeşil kalkınma, yerel ve kırsal kalkınma hamlelerini güçlü bir şekilde yaparak, yıldız gibi parlayan şehirleriyle dünyaya ışık saçan büyük ve güçlü Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceklerine vurgu yaptı.

Sağlık ve eğitim başta olmak üzere her alanda tesis edilen güçlü sosyal devlet anlayışının yerel yönetimlerde de yaşatılabilmesinin önemine değinen Bakan Işıkhan, şunları aktardı:

“Duyarlı ve kapsayıcı sosyal belediyecilik hedefi kapsamında iş dünyasının da desteğiyle hükümet ve yerel yönetim işbirliği ile huzurlu toplumsal yapıyı koruyacak ve güçlendireceğiz.

Türkiye Yüzyılı şehirleri için hazırız, kararlıyız. Sadece bir Bakanınız olarak değil, aynı zamanda bir kardeşiniz olarak Elazığ’a hizmet etme yolunda her zaman kapımızın açık olduğunu ifade etmek istiyorum. Ben her zaman yanınızda ve destekçiniz olacağım. Hep birlikte el ele verip Türkiye’ye ve Elazığ’a dair hedeflerimizi, projelerimizi anlatacak, tüm hemşerilerimizle hemhal olacağız. 1 Nisan sabahından itibaren bu şehrin daha güzel günlere uyanacağı bir icraat döneminin şimdiden hepimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Işıkhan, konuşmasının sonunda Elazığ ve deprem bölgesindeki şehirler başta olmak üzere, Türkiye’nin her noktasında iş dünyasının, işgücü piyasasının, çalışma hayatının ve milletin her bir ferdinin destekçisi olmayı sürdüreceklerini vurguladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.