ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:33 Agriconnect Türkiye Sürdürülebilir Gelecek Platformu, COP29 Taraflar Konferansı’na katılacak
09:17 Çay içerken yanında yenilenlere dikkat: Kalsiyum ve demir emilimini sıfırlıyor
07:47 Tarım ve Orman Bakanlığı yeni listeyi açıkladı: Sağlığı riske atan tereyağı ve peynirler tek tek ifşa edildi
07:34 AB, “düzensiz göçle mücadele yasalarını sertleştirme” kararı aldı
06:47 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Cumhurbaşkanlığı onayıyla yürütülen Kartepe Haddane ve Çevre Tahribatı projesinden vazgeçilmesi son derece önemli”
06:09 CHP’li Bülbül, kayıp çocuk sayısını açıklayamayan TÜİK’i eleştirdi
01:01 Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara aktarılıyor
00:54 Ömer Çelik’ten katil İsrail’in bakanına tepki: Katz bir cinayet şebekesinin üyesidir
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a kutlama mesajı
00:39 İstanbul’daki bebek ölümleriyle ilgili 22 kişi tutuklandı
00:33 Dışişleri’nden soykırımcı katil İsrail’in eli kanlı bakanına fotoğraflı tepki
00:32 İran Dışişleri Bakanı Türkiye’de: Ankara, Tahran’a karşı elini güçlendiriyor mu?
00:21 Hakan Fidan Hamas üyelerini kabul etti
00:13 Cevdet Yılmaz: Barış katliamla değil Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir
00:08 Beyaz Saray: “Yahya Sinvar’ın öldürülmesi Gazze’de olası ateşkes için bir dönüm noktası olabilir”
00:08 İstanbul’da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği toplantısı: Erdoğan İsrail’e silah ambargosu için BM’ye çağrı yaptı
00:02 Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ve  Su Politikaları Derneği  “Ticari İşletmelerin Yeşil Ekonomiye Geçişinin Desteklenmesi” projesinde işbirliği yapacak
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, “Terörle mücadelenin tek amacı, terörü tüm unsurlarıyla tamamen bitirmektir.”

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, “Terörle mücadelenin tek amacı, terörü tüm unsurlarıyla tamamen bitirmektir.”
23 Ocak 2024
21
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Terörle mücadelenin tek amacının terörü bitirmek olması gerektiğini belirterek, “40 yıl sonra hâlâ şehit haberleri alıyorsak yapılması gereken strateji değiştirmek” olduğunun altını çizdi.

UHA / İnternational News Agency

Akşener, “Türk milleti olarak teröre karşı 40 yıldır sarsılmaz bir iradeyle mücadele ediyoruz! Değil 40, 140 yıl olsa da asla boyun eğmeyeceğiz! Bu yüzden İYİ Parti olarak biz de teröre karşı içerdeki ve dışardaki mücadeleyi elbette sonuna kadar destekliyoruz. Ancak her terör saldırısı sonrasında ‘Can çekişiyorlar…’, ‘Son çırpınışları…’, ‘Ayakkabı numaralarını biliyoruz…’, ‘Kanı yerde kalmadı…’ diyerek milletimizi oyalayan ve bu kutlu mücadeleyi bir intikam meselesine indirgeyen hamasete de elbette göz yumamayız. Çünkü bizim baktığımız çerçevede devlet intikam almaz, gereğini yapar. Terörle mücadelenin tek amacı, terörü tüm unsurlarıyla tamamen bitirmektir. Eğer ki; 40 yıl sonra bile hâlâ evlatlarımızı teröre şehit vermeye devam ediyorsak; yapmamız gereken şey strateji değiştirmektir. Ama öyle geçtiğimiz yıllarda yapıldığı gibi teröre sözüm ona çözüm bulmak için siyasi arayışlara girmekten bahsetmiyorum. Çünkü sözde ‘teröre siyasi çözüm’ diyerek atılan her adım, şüphesiz ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşuna, varlığına ve huzuruna yönelen birer kurşun olarak geri dönecektir. Nitekim bunu yakın tarihimizde yaşadık. Çok acılar çektik. Canlarımızı, evlatlarımızı kaybettik. Bir daha tekrarlanmasına da asla müsaade etmeyiz! dedi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay kararını reddettiğini ve çarptığı motokurye Yunus Emre Göçer’in ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud’a verilen 2,5 yıllık hapis cezasının 27 bin 300 lira adli para cezasına çevrildiğini hatırlatan Genel Başkan Meral Akşener; “Yargıtay 3’üncü Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi’nin kararlarını tanımayarak Anayasayı alenen yok saydığı bir ortamda eğer ki iktidar; Anayasanın çiğnenmesine göz yumuyorsa, gayrimeşruluktan siyasi çıkar elde etmeye çalışıyorsa; ortaya çıkan anayasal devlet krizine engel olmuyorsa, olamıyorsa; o zaman yetkiyi aldığı milletine karşı sorumluluğunu yerine getiremiyor demektir! Mesela bir yanda gençlerimiz ‘milliyetçi söylemlerde bulundukları için’ tutuklanırken diğer yanda terörist başının devletin kanalına çıkmasına ifade ve basın özgürlüğü kararları veriliyorsa, yani milliyetçilik yargılanırken bölücülük, Cumhuriyet düşmanlığı özgürlük sayılıyorsa; o zaman iktidar milletine karşı sorumluluğunu yerine getiremiyor demektir! Mesela bir yanda sırtını iktidara yaslayanlar sefa sürerken makyajlı enflasyon rakamları üzerinden lütufmuş gibi verilen zamlarla işçilerimiz yoksulluğa, emeklilerimiz de açlığa mahkûm ediliyorsa; hatta yapılan göstermelik zamlarda bile ayrımcılık yapılıyorsa; o zaman iktidar milletine karşı sorumluluğunu yerine getiremiyor demektir! Mesela motokuryenin ölümüne yol açan kişinin kaçmasına göz yumuyorsa, sonra da gelip hızlandırılmış yargıyla kişiliği ve pişmanlığını dikkate alıp 27.300 liraya serbest kalıyor, kendi vatandaşının ölmesinin karşılığı günde 30 lira, yani 1 dolar oluyorsa o zaman milletine karşı sorumluluğunu yerine getiremiyor demektir! ifadelerini kullandı. (TBMM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.