ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:21 Özgür Özel’in rakibi Dilek İmamoğlu mu olacak
15:35 Bayram tatilinin ilk 2 gününde 19 kişi hayatını kaybetti
15:24 Altun: Mehmet Selim Kiraz adaletin simgesi olarak hatırlanmaya devam edecek
15:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı
14:49 Siyasi partilerde bayramlaşma
11:23 Bir Başkadır Eşme’nin Bayramları!…
10:07 Adalet Bakanı Tunç, “Bu bayram Terörsüz Türkiye’ye adım attığımız bir bayram olsun.”
09:22 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ramazan ayında bakanlık hizmet modellerinden yararlanan 155 bin aileye ziyaret etti!…
09:00 MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldız’dan tutuklama çıkışı…
08:35 (RTÜK) Başkanı Şahin’den “Günlerdir ‘özgür basın’ nutukları atanların riyakarlığını bir kez daha gördük…
08:22 Bakan Uraloğlu: Anadolu’nun kalbinde yolculuk!
00:53 Bakan Tunç: Uludağ’ki otel yangınının tüm yönleriyle  aydınlatılması için  soruşturma hassasiyetle yürütülüyor 
00:39 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Göktaş, bakanlık personeli ile bayramlaştı
00:36 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı vesilesiyle AK Parti teşkilatlarına video mesaj gönderdi…
00:23 Ekrem İmamoğlu’nun teslim etmediği telefonunun HTS kayıtlarına ulaşıldı
00:13 Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar tarafından yapılan açıklamayı “küstahça” olarak nitelendirdi ve reddetti.
00:13 Bakan Kurum’dan “Uluslararası Sıfır Atık Günü” paylaşımı
09:53 Türkiye’nin petrol üretim üssü halinde gelen Şırnak Gabar’da iki yeni sahada daha üretim başladı…
09:45 Külliye’de Ramazan programına 450 binden fazla kişi katıldı
06:37 Avrupa Savunmasının Geleceği: Trump politikaları gölgesinde yeni bir yol arayışı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP ile İyi Parti’nin içi fokur fokur

CHP ile İyi Parti’nin içi fokur fokur
17 Aralık 2023
40
A+
A-

* CHP ile İyi Parti’nin içi fokur fokur kaynıyor.

* İçlerindeki çekişmeler, dar alanda kısa paslaşmalar, birbirlerinin ayaklarını kaydırma girişimleri tüm hızıyla sürüyor.

* Kulislerde öne çıkan dört olay hemen hemen her masada, lokantada konuşuluyor.

UHA /  İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiUHA Haber‘in saygın, güvenilir, bağımsız, tarafsız düşünce Bülent Erandaç | Tüm Köşe Yazıları | Takvimve yayın kuruluşu TAKVİM Gazetesi’ne dayandırdığı, özellikle İç siyaset ve siyaset stratejileri konularında uzman-tecrübeli gazeteci olan Gazeteci – Yazar Bülent ERANDAÇ’ın, kaleme aldığı “İmamoğlu’nun elleri oynaşta” başlıklı yazısının detayı şöyle:

1) İstanbul ve Ankara’da Cumhur İttifakı’nın olası adayları, CHP’nin değişecek büyükşehir adayları.
2) Meral Akşener’in siyasi geleceği…
3) Ekrem İmamoğlu’nun hem CHP hem de İyi Parti içinde ellerinin oynaşta olması, gözlerinin fırıl fırıl dönmesi.
4) Özgür Özel’in GEÇİCİ GENEL BAŞKAN olması… Yani, SEÇİME KADAR ÖZEL.

Özgür Özel'den Ekrem İmamoğlu'na belediye başkanlığı göndermesi - Son Dakika Haber

Görünen ve görünmeyen derin kulislerin döndüğü CHP’yi masaya yatıralım. CHP’DE İZMİR KRİZİ SÜRÜYOR. İzmir Belediye Başkan adayı konusunda Eşbaşkanlar İmamoğlu ile Özel anlaşamadı. Bu nedenle İzmir adayını açıklanamadı. Karara bağlanan iller arasında İzmir ve Aydın’ın yer almaması dikkat çekti. Bunun, yaşanan görüş ayrılığından kaynaklandığı konuşuluyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na İBB içinden sürpriz aday - Tele1CHP'nin İzmir adayı İmamoğlu'nun mutlak hakimiyetini önlemek için mi açıklanamadı? - Haberler - Diriliş Postası

İzmir için İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter Yardımcısı olan Buğra Gökçe’yi Özel’in ise Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu istediği belirtiliyor. Kulislerde, Özel’in Çerçioğlu’nu arayıp teklifi götürdüğü de konuşulurken, İzmir adayının gelecek hafta tekrar değerlendirileceği belirtiliyor.

CHP'de sular durulmuyor! Özgür Özel Özlem Çerçioğlu'nun üzerini çizecek mi? Tepkiler çığ gibi! AdaylığınıKılıçdaroğlu'nun o sözlerine Özel'den yanıt

Çerçioğlu’nu daha önce hem Kılıçdaroğlu hem Özel, Aydın adayı ilan etmişti.
Çerçioğlu’nun İzmir’e kaydırılabileceği, Aydın adayının da Bülent Tezcan olabileceği konuşuluyor. CHP Parti Meclisi’nde, Tunç Soyer’in anketlerdeki memnuniyet oranının düşük çıkması nedeniyle adaylık denklemi dışında kaldığı söyleniyor.

Akşener resti sonrası İYİ Parti karıştı! Özkan'ı yeniden göreve getiren üyelere ihraç istemi - Türkiye Gazetesi

Kurulmasının üzerinden sadece 6 yıl geçen İYİ Parti’nin içi karıştı. Partiden istifalar devam ediyor. Ankara ve İstanbul belediye başkan adaylarını açıkladıkları anda daha çok istifaların gündeme geleceği gözleniyor. Akşener gelişmeleri nasıl değerlendiriyor? Partisini karıştıran EL/ LERİ tam ve doğru teşhis edebiliyor mu?

CHP'li Barış Yarkadaş, Meral Akşener'i hedef aldı! İYİ Parti'den çok sert karşılık geldi: Bu trolü kim konuşturuyor, kim susturacak? - Son Dakika Haberler

Yoksa Akşener’in siyaseti bırakması ihtimali üzerinden parti yönetimini ele geçirme savaşı veren AVRUPA-İSTANBUL orijinli bazı etkili Akşener’in etrafını saranların kurgulanmış bir strateji izleyip izlemedikleri merak ediliyor. Akşener bu seçime İYİ Parti’yi her yerde kendi adaylarıyla sokmakta kararlı. Onun kaderi 31 Mart 2024 gecesi belli olacak. Seçimlerde, yüzde 10 kader çizgisi. ‘Altında olursa, bırakır, üstünde çıkarsa yeniden kükrer!’ deniyor.

Murat Gezici kimdir aslen nereli eşi ve çocukları kimdir? - Internet Haber

Araştırmacı Murat Gezici son rakamları verdi. “Türkiye’de 900’ün üzerinde belediye var ve bunların 340’ın üzerinde olan kısmı CHP logosuyla kazanılmış belediyeler.

Yüksek ihtimal 340 civarındaki CHP’li belediyelerin 280 ya da 260 oranına düşebilir. Yüzde 20-25 oranında belediyeleri kaybedebilir. Önümüzdeki seçimlerde Akşener-İYİ Parti yüzde 4 ila yüzde 6 oranında ülke genelinde bir oy alabilir. Bu göstereceği adaylara göre değişebilir.” İmamoğlu’nun hem CHP’ye hem de İyi Parti’ye el attığı gözleniyor. Özel’in “iki arada bir derede” kaldığı söyleniyor. İmamoğlu’nun İstanbul dahil büyükşehir ve özgül ağırlığı olan illerin belediye başkan adayları ve meclis üye adaylarını “Genel Başkan üstü pozisyon”da belirleme girişimleri rahatsızlığı arttırdığı ifade ediliyor. Kılıçdaroğlu’nun, İmamoğlu için Özel’i dikkatli olması konusunda uyardığı söyleniyor.

Özel’in seçimden sonra CHP’de esecek sert rüzgârlara dayanamayacağı, gizli anlaşma gereği seçimi kaybetmiş İmamoğlu’na bırakmak zorunda kalacağı belirtiliyor.

SONUÇ
Eşbaşkan Özgür Özel’e ESKİ HDP YENİ DEM kalmış görünüyor. Eski Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı net konuşuyor.
“HDP, CHP’nin içinden çıkmış bir partidir”. Son durum. CHP ile PKK’nın siyası kolu HEDEP-DEM nikah tazeliyor.
DEM genel kurulu dün toplandı, CHP ile işbirliğine EVET diyerek, PAZARLIK MASASINA OTURULMASI KARARI VERECEĞİ SÖYLENİYOR. HDP-HEDEP-DEM’DE DERİN ABD, APARATI PKK-KANDİL KAN İÇİCİLERİNE NE DERSE O OLUR. NOKTA.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.