ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:33 Agriconnect Türkiye Sürdürülebilir Gelecek Platformu, COP29 Taraflar Konferansı’na katılacak
09:17 Çay içerken yanında yenilenlere dikkat: Kalsiyum ve demir emilimini sıfırlıyor
07:47 Tarım ve Orman Bakanlığı yeni listeyi açıkladı: Sağlığı riske atan tereyağı ve peynirler tek tek ifşa edildi
07:34 AB, “düzensiz göçle mücadele yasalarını sertleştirme” kararı aldı
06:47 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Cumhurbaşkanlığı onayıyla yürütülen Kartepe Haddane ve Çevre Tahribatı projesinden vazgeçilmesi son derece önemli”
06:09 CHP’li Bülbül, kayıp çocuk sayısını açıklayamayan TÜİK’i eleştirdi
01:01 Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara aktarılıyor
00:54 Ömer Çelik’ten katil İsrail’in bakanına tepki: Katz bir cinayet şebekesinin üyesidir
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a kutlama mesajı
00:39 İstanbul’daki bebek ölümleriyle ilgili 22 kişi tutuklandı
00:33 Dışişleri’nden soykırımcı katil İsrail’in eli kanlı bakanına fotoğraflı tepki
00:32 İran Dışişleri Bakanı Türkiye’de: Ankara, Tahran’a karşı elini güçlendiriyor mu?
00:21 Hakan Fidan Hamas üyelerini kabul etti
00:13 Cevdet Yılmaz: Barış katliamla değil Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir
00:08 Beyaz Saray: “Yahya Sinvar’ın öldürülmesi Gazze’de olası ateşkes için bir dönüm noktası olabilir”
00:08 İstanbul’da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği toplantısı: Erdoğan İsrail’e silah ambargosu için BM’ye çağrı yaptı
00:02 Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ve  Su Politikaları Derneği  “Ticari İşletmelerin Yeşil Ekonomiye Geçişinin Desteklenmesi” projesinde işbirliği yapacak
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOUVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Arsızlığın, yüzsüzlüğün bu kadarı!…

Arsızlığın, yüzsüzlüğün bu kadarı!…
12 Kasım 2023
54
A+
A-

Avrupa Birliği’nin son Türkiye raporu; arsızlığın, yüzsüzlüğün eşi bulunmaz bir örneği. AB, bundan önceki bütün raporlarında olduğu gibi bu son raporunda da Türkiye’deki hak ihlallerinden, yargıdaki sorunlardan, hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti esaslarından sapmalardan şikâyet ediyor.

Avrupa Parlamentosu'nda 2022 Türkiye Raporu kabul edildi: Dışişleri'nden tepki - Son Dakika Dünya Haberleri | NTV Haber
Ben bir Türk vatandaşı olarak AB’nin bundan önceki bütün raporlarındaki eleştirilerine büyük ölçüde hak veriyordum. Eleştirilen konularda gerçekten eksiklerimiz, kusurlarımız vardı ve biz onları gidermeliydik. Yargının tarafsızlığını sağlamalı, hukukun üstünlüğünü egemen kılmalıydık. Uzayan mahkeme süreçlerinin sebep olduğu çok büyük mağduriyetleri ortadan kaldırmalıydık.
Ama bütün bu konulardaki eksiğimizi bize artık asla AB söylememelidir. Çünkü 35 günden beri 2,5 milyon insanın sıkıştığı küçük bir bölge (İstanbul’un Beykoz ilçesi kadar) olan Gazze’de çocuk, kadın, hasta, yaşlı demeden katliam yapan İsrail’e destek veren AB’nin böyle bir rapor hazırlamaya asla hakkı yoktur!
AB-ABD Zirvesi 15 Haziran'da yapılacak - Bloomberg HT
Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği ülkeleri; İsrail’in Gazze’ye son saldırısı sırasında yaptığı eşi görülmemiş vahşetin, katliamın; bunları yaparken işlediği tarihin hiçbir döneminde görülmemiş savaş suçlarının, çiğnediği uluslararası yasaların ve sözleşmelerin sorumluluğuna ortaktır.
İsrail; son Gazze saldırılarında insanlığın tarih boyunca savaşları, karşılıklı savaşanlarla sınırlamak; çocukları, kadınları, hastaları, yaşlıları, yani sivilleri korumak için oluşturduğu teamüllere en küçük uyma gereği duymamış; hepsini bir paspas gibi çiğnemiştir. En zalim savaşlarda bile esirgenmiş olan hastaneleri, okulları, mülteci kamplarını bombalamıştır.
Bununla da kalmamış, uluslararası tüm anlaşma ve sözleşmelerde kullanılması yasak olan fosfor bombası gibi silah ve mühimmatları sivilleri de hedef alarak büyük bir gaddarlıkla kullanmıştır. Bütün Gazze halkının suyunu, ekmeğini, elektriğini kesmiş; bütün bir halkı her türlü yokluğa mahkûm etmiştir. 2,5 milyon insanın yaşadığı Gazze’deki tüm binaları enkaz yığınına çevirmiştir.
İsrail zalimliği barbarlığın da ötesinde…
İsrail’in bütün bu gaddarlıklarına, barbarlıklarına bile bile destek veren ABD’nin ve İngiltere, Fransa, Almanya, Hollanda gibi Avrupa ülkelerinin yaşadığımız bu yerkürede insaf, vicdan, yaşama hakkı, hak-hukuk, adalet gibi değerlerden bahsetmeye; herhangi bir ülkeye bunları telkin ve tavsiye etmeye hakkı kalmamıştır. İnsani değerler konusundaki tüm inisiyatifini kaybetmiştir. Eğer bu saatten sonra ABD ve Avrupa Birliği ülkeleri kendilerinde böyle bir hak ve yetki görüyorlarsa bu sadece arsızlıktır, yüzsüzlüktür!

İsmail ÖZCAN & Eğitimci Yazar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.