ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:41 Bakan Bak, “Türkiye Yüzyılı, dijitalin yüzyılı, gençlerin, sporun yüzyılı olacak”
00:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze soykırımının hesabının sorulmadığı bir dünya huzura kavuşamayacaktır
00:29 Doğru müdahaleyle disleksili bireyler okuma yapabilirler
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Recai Kutan için başsağlığı mesajı
00:17 Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nda yolcu rekoru
00:16 Emine Erdoğan: Bu karanlık günler, bir halkın özgürlük umudunu söndüremeyecek
00:09 Recai Kutan vefat etti
00:07 SPD Taşkın Alt Kurulu’nun üçüncü toplantısına katıldı
00:04 Katil Siyonist İsrail’in katliamlarına Batı medyasından destek! Kirli oyunları ifşa oldu: Soykırımı böyle gizlemeye çalıştılar!
00:04 Kayseri Gastronomi Günleri’nin 2.’si kapılarını misafirlerine açtı
10:10 Almanya’da resesyon çanları çalıyor
10:07 AK Parti Fiber Altyapı İşini, Operatörlerden Ayıracak mı?
09:06 Otomotiv ihracatı eylülde yüzde 21 artışla 3,4 milyar dolar oldu
06:55 Tarım ve Orman Bakanlığı’nın uygulaması, taklit ve hileli gıda listeleri artık anlık olarak elektronik ortamda tüketicilerle paylaşılıyor
06:34 Nefret Söyleminin Sahiplenilmesi ile Ne Amaçlanıyor?
06:13 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarda; Son bir haftada 58 teröristi etkisiz hâle g
06:00 Elon Musk ilk kez Trump’ın seçim mitingine katıldı
00:48 TBMM’de yoğun mesai başlıyor: İşte gündem maddeleri…
00:34 Katil İsrail Beyrut’u şimdiye kadarki en ağır bombardımanla vurdu
00:32 İzmir Körfezi’ne ‘nefes’ olacak eylem planı bugün açıklanacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

28 Şubatın konuşulmayan aktörü: JINSA

28 Şubatın konuşulmayan aktörü: JINSA
11 Kasım 2023
114
A+
A-

Milli Gazete muhabirlerinden Rahmi Yolcu 25 Eyl 2013 tarihinde gazetesi için Amerika Ulusal Güvenlik Yahudi Enstitüsü (JINSA) hakkında  özel ve araştırma bir haber hazırladı. 

Uluslararası Haber Ajansı (UHA) olarak, İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim’de başlayan ve Tel Aviv yönetimin hava bombardımanın ardından karada da çatışmaların sürmesinin ve adeta Gazze’de bir soykırımın yaşanmasının ardından Amerika Ulusal Güvenlik Yahudi Enstitüsü’nü (JINSA) derinlemesine el aldık.

Önce Amerika Ulusal Güvenlik Yahudi Enstitüsü’nü (JINSA) tanıyalım:

Eskiden Ulusal Güvenlik İşleri Yahudi Enstitüsü olarak adlandırılan Amerika Ulusal Güvenlik Yahudi Enstitüsü, Washington, D.C. merkezli, kar amacı gütmeyen ve İsrail yanlısı bir lobi ve düşünce kuruluşu. 1976’da ulusal güvenlik konularına odaklanarak, İsrail’in demokrasiyi güçlendirmede önemli bir rol üstlendi.

Amerika Ulusal Güvenlik Yahudi Enstitüsü (JINSA), temel taşı güçlü bir ABD-İsrail güvenlik işbirliği olan Orta Doğu başta olmak üzere, Amerikan savunması ve stratejik çıkarları konusunda Kongre, askeri ve sivil ulusal güvenlik karar alıcılarını eğitmeye adanmış önemli bir  örgüt.

Amerika Ulusal Güvenlik Yahudi Enstitüsü (JINSA), güçlü bir Amerikan askeri ve ulusal güvenlik duruşunun, barışın ve değerleri ile medeniyetlerinin hayatta kalmasının en iyi garantörü olduğuna inanıyor.

28 Şubatın konuşulmayan aktörü: JINSA - Son Dakika Haberler

RAHMİ YOLCU‘NUN ÖZEL HABERİ

28 Şubat postmodern darbesiyle Türkiye siyasi literatürüne giren ve darbe sürecindeki etkinliği hep tartışma konusu olan bir oluşum göze çarpıyor. Bu oluşumun adı Ulusal Güvenlik Konularında Çalışan Musevi Enstitüsü yani kısa ismiyle JINSA! Peki nedir bu JINSA? Faaliyetleri nelerdir? Kimin için çalışır? 28 Şubat sürecindeki rolü nedir? Darbecilerin yargılandığı şu günlerde o döneme dair kaldırılan her taşın altından çıkan JINSA’nın kirli yüzü…

Darbecilerin Danışma Merci

Daha önce Milli Gazete’nin ulaştığı gizli ibareli belgelerde de adı geçen JINSA’ya 28 Şubat öncesi TSK Hareket Başkanlığı tarafından verilen brifingleri de yine bu sütunlardan açıklamıştık.

Siyonizm’in amaçları doğrultusunda hareket eden JINSA, Türkiye’deki postmodern darbe sürecinde TSK içerisindeki darbeci generallerin de danışma merci olarak göze çarpıyor.

Daha önce Milli Gazete’nin ulaştığı gizli belgelerde dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İ. Hakkı Karadayı ve Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir’in Gölcük’te hem ABD’li üst düzey generaller ile görüştüğü hem de JINSA yetkililerine brifing verdiği bilgisi yer alıyordu.

Darbe öncesinde yaşanan bu ihanet trafiği, JINSA’nın darbe sürecinde ne kadar etkin bir rol oynadığını ve baş aktörlerden biri olduğunu gösteriyor.

28 Şubat Darbesinin Seyir Defteri

Türk siyasi tarihine 28 Şubat Darbesi ile kara bir leke sürülürken zihinlerimizde de yeni bir kelime yer edinmeye başlıyordu. Darbecilerin yargılanmaya başladığı şu günlerde adı darbe plânlarının bizzat içerisinde sık sık anılan ABD merkezli bir Yahudi örgütü olan  JINSA, (Jewish Institute for National Security Affairs) 28 Şubat’ın neresindeydi?

Darbeci generaller ile darbe öncesi ve sonrasında görüşen bu örgütün asıl amacı ne? 28 Şubat davası tutanaklarında da yer alan JINSA son 15 yıllık süreçte ülkemizde ön plâna çıktı.

Prosecutor demands consecutive life sentences for 60 over Feb. 28 coup

Darbeci generaller İsmail Hakkı Karadayı ve Çevik Bir’e “Üstün Hizmet Madalyası” veren bu örgüt aynı zamanda Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e de kendisine göbek bağı bulunan örgütler aracılığı ile “Cesaret Ödülü” vermesi tartışmalara yol açmıştı.

Amerikan güvenliğini sağlama adına kurulmuş gözükmesine rağmen asıl amacı İsrail Devleti’nin varlığını ABD nezninde korumak olan JINSA’nın 28 Şubat sürecinde üstlendiği rol, Refah Partisi Hükümeti’nin 1 yıllık iktidarı boyunca Siyonizmin ayağına nasıl bastığının bir delili olarak tarih tarafından yüzümüze çarpılıyor.

JINSA - Project Nemesis

Yahudi Çıkarlarını Korumak Adına Çalışıyor

JINSA ABD merkezli bir örgüt. ABD nezhinde Yahudilerin çıkarlarını korumaya yönelik kurulmuş ve tüm dünyada oldukça aktif işlere imza atan bu örgüt Türkiye’de 28 Şubat Darbesiyle beraber tanınmaya başladı.

Daha önce Milli Gazete’nin ulaştığı gizli ibareli belgelerde de adı geçen JINSA’ya o dönem TSK Hareket Başkanlığı tarafından verilen brifingleri de yine bu sütunlardan duyurmuştuk.

JINSA siyonizmin dünya çıkarları adına kurulmuş ve bu doğrultuda faaliyetlerini sinsi bir şekilde yürüten kirli bağlantıları olan bir yapılanma.

28 Şubat Darbesinde oynadığı aktif rol de bunu işaret ediyor. JINSA, Pentagon ile Tel Aviv arasında çok önemli bir köprü görevi üstleniyor.

Örgüt İsrail’in ABD’deki dışişleri ve savunma mekanizması gibi çalışıyor. Siyonist amaçları müdaafayı kendisine şiar edinen JINSA, Türkiye’deki Postmodern darbe sürecinde TSK’a içerisindeki darbeci generallerin de danışma mercii olarak göze çarpıyor.

Daha önce Milli Gazete’nin ulaştığı gizli belgelerde dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İ. Hakkı Karadayı ve Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir’in Gölcük’te hem ABD’li üst düzey generaller ile görüştüğü hem de JINSA yetkililerine brifing verdiği bilgisi yer alıyordu. Darbe öncesinde yaşanan bu ihanet trafiği, JINSA’nın darbe sürecinde ne kadar etkin bir rol oynadığını ve baş aktörlerden biri olduğunu gösteriyor.

28 Şubat davasında flaş gelişme! İsmail Hakkı Karadayı ve Çevik Bir için ağırlaştırılmış müebbet istendi - Gündem Haberleri

[Çevik Bir, İ. Hakkı Karadayı]

Ödülleriyle Meşhur

JINSA ve ona göbek bağı olan Yahudi örgütleri 28 Şubat öncesi ve sonrasında Türk siyasetçiler, İş adamları ve generallere verdiği ödüller ile tanınıyor. Darbe öncesinde İ. Hakkı Karadayı ve Çevik Bir’e “Üstün hizmet madalyası” veren örgüt  bu ödülü daha önce sadece Siyonizme büyük hizmetleri dokunan kimselere vermişti.

Mesut Yılmaz'ın sağlık durumuna yönelik iddialar yalanlandı

[ANAP Lideri Mesut Yılmaz ve İş adamı Mehmet Emin Karamehmet]

28 Şubat darbecilerine verilen bu ödüllerde onların hangi şer odaklarına hizmet etmekte olduklarını gösteriyor. Aynı örgütün ödül verdiği isimler arasında ANAP Lideri Mesut Yılmaz ve İş adamı Mehmet Emin Karamehmet’te bulunuyor.

JINSA ile bağlantısı olan ve 19. yüzyılda Yahudi lideri Theodore Herzl  tarafından kurulmuş olan bir diğer Yahudi örgütü Amerikan Yahudi Komitesi (AJC) ise 2004 yılında Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a “Yahudi cesaret ödülü” ve “Davud Boynuzu vermişti. Başka bir Yahudi örgütü olan ve merkezi İngiltere’de bulunan, kökü ise “Yuvarlak Masacılar”a dayanan Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü “Chatham House”un “Yılın Devlet Adamı” ödülüne layık görülmüştü.

Emekli Orgeneral Çevik Bir Milas'ta tutuklandı | Politika Haberleri

VERDİĞİ BRİFİNGLERİ DOĞRULADI

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davada ifade veren Çevik Bir, brifingleri doğruladı.

Müşteki avukatlarından Yılmaz Bölükbaşı’nın, “Basın yayın kuruluşlarına veya hâkimlere brifing verilmiş midir?” sorusuna Çevik Bir, “Bu brifingin verilmesi tamamen bilgilendirme maksatlıdır. Genel bir brifinglerdir. Bilgilendirme maksatlıdır” cevabını verdi.

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada savunma yapan Çevik Bir, hakim ve gazetecilere bilgilendirme amaçlı irtica brifingi verildiğini söyledi.

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın 17. duruşması savunmaların alınması ile devam ediyor. Dün savunması yarım kalan Çevik Bir’in savunması alınmaya devam ediyor.

Sanık avukatlarının “BÇG kurulması ve faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulundunuz. J başkanlarınca belirlenerek bu göreve getirildiğini iddia ettiniz? BÇG görev alan personel kartı çıkarılmış mıdır? Ailelerine özel kartlar çıkarıldı mı?” sorularına Çevik Bir, “BÇG göreve gelince personele ikinci görev verilmiş oldu. Personeller daire başkanları ve J başkanları tarafından seçilerek gönderildi. Kimlerin girebileceği konusu bellidir. Kontrollü giriş çıkış mevcuttur. Kartsız giriş sağlanamıyor. Proje subaylarına sorun soruyu.” şeklinde cevap verdi.

Müşteki avukatlarından Mustafa Akyol da “İç Hizmet Kanunun 35. Madde çerçevesinde hükümet irticaya göz yumarsa askerin müdahalesi meşru mudur?” sorusunu üzerine Hâkim Tayyar Köksal araya girerek kanaat sormayın, olaya ilişkin soru sorun diyerek avukatı uyardı. Müşteki avukatlarından Yılmaz Bölükbaşı’nın “basın yayın kuruluşlarına veya hâkimlere brifing verilmiş midir?” sorusuna ise Çevik Bir, “Bu brifingin verilmesi tamamen bilgilendirme maksatlıdır. Genel bir brifinglerdir. Bilgilendirme maksatlıdır.” cevabını verdi.

Not: Bu haber bilgi açısından yayınlanmıştır. AY

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.