ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:29 İsrail Türkiye Sınırına Yanaşır mı?   
10:43 CHP’li Kanko: Vatandaşa, diğer ülkelerin kabul etmediği ve gümrüklerden geri dönen gıdalar yediriliyor!
10:19 Küresel gıda fiyatlarında 18 ayın en hızlı artışı!
09:24 Enflasyon ATM’leri Nasıl Vuruyor? Kaynak: https://turk-internet.com/enflasyon-atmleri-nasil-vuruyor/
07:49  İzmirlinin öncelikli ihtiyaçlar listesi
07:31 Azerbaycan’ın JF-17 talebi: Türkiye kilit rol oynayabilir
07:15 Trump’ın Kongre Baskını Davasında Kritik Gelişme
07:01 Avusturya’da Özgürlük Partisi’nin Başarısı: Avrupa’da Aşırı Sağ Zaferlerine Bir Yenisi Daha Eklendi
06:37 Bakan Göktaş, “Kadına Yönelik Şiddet Araştırması’nın saha çalışmaları başlıyor”
06:21 Bakan Kurum’dan Kahramanmaraş’ta sanayi esnafına 1,5 milyon Tl’lik destek açıklaması
00:43 Yozlaşmanın İpuçları-3
00:39 TBMM’de ‘Geçen Hafta’
00:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türkiye’de ne diyorsak, BM kürsüsünde de aynı cümleleri kurmaktan asla çekinmiyoruz”
00:33 Antalya Altın Portakal Film Festivali başladı…
00:21 Adalet Bakanı Tunç, Azerbaycan’da çeşitli temaslarda bulundu
00:20 Denizden kıyıya sanat yolculuğu…
00:18 Kriter’in Eylül Sayısı’nda: İsrail Batı’yı Esir Aldı | Soykırım Devam Ediyor
00:09 Üniversite ve Yüksek Okul mezunu Türk gençlerini okul bittikten sonra onları bir araya getiren Inter Talenten Vakfı
00:07 TBMM Başkanı Kurtulmuş, CNN Türk’teki “Hafta Sonu” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı
00:05 CHP neden birinci parti olma konumunu kaybetti?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türk Telekom Genel Merkezi işçilerinden tepki çeken bir hamleye imza attı

Türk Telekom Genel Merkezi işçilerinden tepki çeken bir hamleye imza attı
24 Eylül 2023
185
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

Türk Telekom, Emeklilikte Yaşa Takılanlar veya kısa adıyla EYT kapsamında emekliliği hak eden işçilerine bir yazı göndererek, lisansaltı eğitim görmüş tüm işçileri emekliliğe adeta zorunlu tuttuğu bildirildi.

UHA / İnternational News Agency

Emekli maaş düzenlemesi ekimde Meclis'e geliyor - Son Dakika HaberleriUHA Haber’in çeşitli kaynaklardan edindiği bilgiye göre, bu işin işçilere faturası ise düşük emekli maaşı ve en az 300-400 bin TL bandında bir kayıp oluşturuyor.

Türk Telekom Genel Merkezi yaptığı hamleyle işçilerin tepkisini çekerek, Türkiye genelinde Türk Telekom’da çalışan, EYT yasasıyla birlikte emekli olmaya hak kazanan tüm işçilerine gönderdiğine göre, Türk Telekom’da EYT ile emekliliği hak eden işçiler zorla emekli edilecek. 31 Ekim 2023 tarihine kadar lisans mezunu olmayanların emekli edilmek istenmesi, Türk Telekom’da ayrıca bir tartışma konusu başlattı.

Edinilen bilgiye göre, İşçilere hem bir adaletsizlik yapılıyor, hem de idare bu adaletsizliğe karşı ara madde ile korumaya çalışılıyor.

31 EKİM’DE EMEKLİ OLUN

Türk Telekom’da EYT ile emekliliği hak eden, yaşları 41’den başlayan, daha çalışacak durumda olan birçok işçi de durumdan memnun değil. Çünkü yılbaşında kıdemlerinin artmasını bekleyen işçiler, zorunlu emeklilik yazısıyla adeta şoka uğramış durumda.

UHA Haber’in haberine göre, 31 Ekim 2023 tarihine kadar emekli olunması istenen EYT’li işçiler de duruma tepkili olup, Örneğin 100 bin lira tazminat alacak bir işçi, yılbaşındaki memur zammından sonra gelecek zam ile daha fazla tazminat alma hakkı bulunuyor ve memur zammına endeksli bir şekilde, yıl sonunda emekli olan işçilerin emekli maaşları da daha yüksek olacak.

Recep Tayyip Erdoğan - VikipediERDOĞAN ‘ZORUNLU TUTULMAYACAK’ DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, EYT yasasında emekliliğin zorunlu tutulmamasına rağmen, yüzde 85’i Varlık Fonuna ait Türk Telekom’un, böyle bir tutum sergilemesi ise işçileri endişeye sevk etti. Yılbaşından iki ay önce emekli olarak ciddi bir hak kaybı yaşamakla karşı karşıya kalacak Telekom çalışanları şimdiden çok öfkeli.

BÜYÜK KAYIP YAŞAYACAKLAR

Türk Telekom işçileri, ortalama 23 bin lira düzeyindeki yıllık tazminatın yanı sıra, gelecek yıl yapılacak memur zammına endeksli artırımdan da mahrum kalacaklarını belirtiyor.

Öte yandan şimdiden emekliliğe zorlanan yaşı dolan personellerin yıl başından önce emekli olmaları durumunda yaklaşık 400 bin lira kıdem tazminatından mahrum kalacak.

LİSANS MEZUNU OLMAYANLAR DETAYI

Emeklilik şartının lisans mezunu olmayanlara zorunlu tutulmasına da oldukça tepkili Türk Telekom işçileri, Çünkü işçilerin iddiasına göre, idare kadrosundaki isimler zorunlu emekliliğin dışında bilinçli olarak tutuluyor. Böylece idare kadrosunun hak kaybı yaşamasının da bilinçli bir şekilde önüne geçiliyor. Yapılan bu ayrım, işçilerin canını sıkan detaylardan biri olarak dikkat çekiyor.

EMEKLİLİK KARARI ÇALIŞANLARA BIRAKILSIN

Türk Telekom’da çalışan işçiler, yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi için yetkililere çağrıda bulunuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözünün çiğnendiğine de vurgu yapan işçiler, Genel Müdürlükten gelen zorunlu emeklilik talimatının iptal edilmesini ve emeklilik kararının çalışanlara bırakılmasını talep ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.