ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:14 Ufakbirara.com 11. yılında aile hekimlerine özel içerikler üretmeye devam ediyor
10:09 Japon otomobil devi Toyota, Yamaha Motor işbirliğiyle hidrojen yakıtlı V-8 motoru üretti
10:00 TÜBİSAD dijital kapsayıcılık ve güçlendirme çalışmalarına devam ediyor
09:27 “Ticaret değil uyuşturucu savaşı”
08:01 Gazeteci* Aslı Sözbilir’in ‘Sabah Kahvesi’ için hazırladığı ‘Ekonomi Gündemi!
07:28 Moda dijitalleşti stil artık ‘cep’te
07:18 Yunanistan’da olağanüstü “deprem” toplantısı
07:07 Yaklaşan iş krizi: Davos uzmanları neler yapabileceğimizi söylüyor
07:05 Elon Musk, Trump için “özel bir hükümet çalışanı”
06:59 Siyonist “Transfer” ile “Trumps-fer” planının 4 temel hedefi
06:36 Gazeteci* Aslı Sözbilir’in ‘Sabah Kahvesi’ için hazırladığı Dünya Ekonomi Haberleri!
21:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahmed Şara ile bir araya geldi
21:16 Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Türkiye’yi ziyaret edecek
21:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörle mücadelede Suriye’ye gereken desteği sağlamaya hazırız
20:57 FIM Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası bu sene ikinci kez gerçekleşecek
11:55 Gazeteci Mustafa SALMAN ‘Ekonomi Görünüm’de, geçen hafta Emtia piyasasında yaşanan jeopolitik belirsizlikleri ele aldı
10:37 Kocaeli Milletvekili Dr. Gergerlioğlu, Yenidoğan bebek ölümlerini araştırmak için İstanbul’da
10:32 Avrupa Hürriyet Kapandı: Yanlış Gazeteciliği acı ama kaçınılmaz sonu
10:19 Yapay zekaya yenilmeyecek veri işleyen meslekler
10:10 ABD Güney Kıbrıs’ta Ne Yapıyor?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Daha temiz ve daha yeşil Türkiye için çalışıyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Daha temiz ve daha yeşil Türkiye için çalışıyoruz”
22 Ağustos 2023
15
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Kabine Toplantısı’nın ardından millete seslendi.

UHA / İnternational News Agency

“Daha temiz ve daha yeşil Türkiye için çalışıyoruz”

Garantör devlet olarak adadaki hukuksuzluklara rıza göstermeyeceğimiz bilinmelidir" - Son Dakika HaberleriCumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

Türkiye’nin, ağustos ayını dünyanın pek çok bölgesini etkileyen ve iklim değişikliğiyle ilişkili hale gelen yüksek hava sıcaklıklarıyla geçirdiğine dikkati çeken Erdoğan, bazı şehirlerde 50 dereceyi bulan sıcaklıkların ölçülmesinin, meselenin vahametini ortaya koyduğunu söyledi.

Erdoğan, Türkiye’nin iklim değişikliğinin sebebi olarak gösterilen insan ürünü sorunlarda neredeyse hiçbir payı olmadığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Buna rağmen iklim değişikliğiyle mücadele çerçevesinde atılan uluslararası adımların tamamında yer aldık ve taraf olduk. Yükümlülüklerimizi harfiyen yerine getirdik, getiriyoruz. Paris İklim Anlaşması’na ‘2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma’ hedeflerimizle en önemli katkıyı veren ülkeler arasındayız. Sıfır atıktan yenilenebilir enerji projelerine, millet bahçelerinden orman varlığımızı artırmaya, atık su arıtmadan hava kalitesi ölçümüne kadar pek çok uygulamayla daha temiz ve daha yeşil Türkiye için çalışıyoruz.”

Erdoğan, Türkiye’nin, yenilenebilir kurulu güç bakımından Avrupa 5’incisi, dünya 12’ncisi olduğunu, buna rağmen küresel gelişmelerin olumsuz etkilerinden kendini izole edemediğini belirterek, şunları kaydetti:

“İklim değişikliğinden savaşlara kadar pek çok faktör gıda arz güvenliğini tüm toplumlar için bir milli güvenlik meselesi haline dönüştürmüştür. Topraklarının önemli bir kısmı Akdeniz Havzası’nda yer alan ülkemiz için 2100 yılına kadar yapılan projeksiyonlar ortalama sıcakların yükseleceğine, sıcak hava dalgalarının yaygınlaşacağına, orman yangını risklerinin artacağına, yağışların düşeceğine, dengesiz yağışlar sebebiyle taşkınların çoğalacağına velhasıl bugüne kadar alışık olmadığımız pek çok sorunla karşı karşıya kalacağımıza işaret etmektedir.

Nitekim ilkbahardan yaza girerken yaşanan yoğun yağışların ardından gelen yüksek hava sıcaklıklarının etkileri ülkemizde tarımdan enerjiye pek çok alanda hissediliyor. Dünyamızın ve insanlığın ortak geleceğini ilgilendiren bu hayati konuda hem kendi yükümlülüklerimizi yerine getirerek hem küresel düzeyde inisiyatif üstlenerek çalışmalarımıza devam edeceğiz. Önümüzdeki ay katılacağımız G20 Zirvesi ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda bu hususları muhataplarımızla paylaşarak kendi vatandaşlarımıza ve tüm insanlığa karşı görevlerimizi yapacağız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM'ye Pile tepkisi: Ne hukukidir, ne insanidir

“Baraj ve göletlerin depolama hacmini 183 milyar metreküpe çıkardık”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin, dünya ortalamalarına göre ciddi su stresi çeken bir ülke olarak elindeki kaynakları çok iyi kullanmak mecburiyetinde olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

Son 21 yılda 479 milyar liralık yatırımla inşa ettiğimiz barajlar ve sulama tesisleri sayesinde ülkemizin kullanılabilir su kaynaklarının önemli bir kısmını en verimli şekilde değerlendirme imkanına kavuştuk. Hükümetlerimiz döneminde inşa ettiğimiz 9 bin 585 tesis sayesinde baraj ve göletlerimizin depolama hacmini 50 milyar metreküpten 183 milyar metreküpe çıkardık. Sulanan alanları 21,7 milyon dekardan 70 milyon dekara yükselterek çiftçilerimizin gelirlerinde önemli artış sağladık. Tüm bunları da çevreci maskesiyle ülkemizin kazanımlarına saldıran marjinallerin engelleme girişimlerine rağmen başardık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarımsal üretimde verimi yükseltmek için daha fazlası yapılması gereken bir döneme girildiğine işaret ederek, kuraklıkla mücadele stratejisi ve eylem planını bu yıl yenileyerek yol haritasını oluşturduklarını söyledi.

Çiftçilerin doğal afetlere karşı tarım sigortasını ve gelir koruma sigortasını ihmal etmeyerek yürütülen çalışmalara destek olmalarını beklediklerini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bir yandan tarımsal üretimi çeşitlendirmeye ve hasılayı arttırmaya çalışırken diğer yandan su tüketiminde verimliliği en üst seviyeye çıkartacak tedbirler alıyoruz. Topraksız tarım, dikey tarım gibi uygulamalarla, jeotermal ısıtmalı tarım ihtisas organize sanayileriyle, damla ve basınçlı sulama sistemleriyle bu doğrultuda yeni adımlar atıyoruz. Denize dökülen su kaynaklarımızı ekolojik dengeyi de gözeterek su potansiyeli yetersiz iç bölgelere aktarmaya yönelik projelerimiz sürüyor. Tarımsal sulama yanında bireysel tüketimi ve sanayide kullanılan su miktarını da azaltmamız şarttır. Bunun için kendi vatandaşlarımızla birlikte tüm insanlığı su tüketiminde tasarruflu davranmaya davet ediyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.