ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:33 Agriconnect Türkiye Sürdürülebilir Gelecek Platformu, COP29 Taraflar Konferansı’na katılacak
09:17 Çay içerken yanında yenilenlere dikkat: Kalsiyum ve demir emilimini sıfırlıyor
07:47 Tarım ve Orman Bakanlığı yeni listeyi açıkladı: Sağlığı riske atan tereyağı ve peynirler tek tek ifşa edildi
07:34 AB, “düzensiz göçle mücadele yasalarını sertleştirme” kararı aldı
06:47 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Cumhurbaşkanlığı onayıyla yürütülen Kartepe Haddane ve Çevre Tahribatı projesinden vazgeçilmesi son derece önemli”
06:09 CHP’li Bülbül, kayıp çocuk sayısını açıklayamayan TÜİK’i eleştirdi
01:01 Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara aktarılıyor
00:54 Ömer Çelik’ten katil İsrail’in bakanına tepki: Katz bir cinayet şebekesinin üyesidir
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a kutlama mesajı
00:39 İstanbul’daki bebek ölümleriyle ilgili 22 kişi tutuklandı
00:33 Dışişleri’nden soykırımcı katil İsrail’in eli kanlı bakanına fotoğraflı tepki
00:32 İran Dışişleri Bakanı Türkiye’de: Ankara, Tahran’a karşı elini güçlendiriyor mu?
00:21 Hakan Fidan Hamas üyelerini kabul etti
00:13 Cevdet Yılmaz: Barış katliamla değil Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir
00:08 Beyaz Saray: “Yahya Sinvar’ın öldürülmesi Gazze’de olası ateşkes için bir dönüm noktası olabilir”
00:08 İstanbul’da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği toplantısı: Erdoğan İsrail’e silah ambargosu için BM’ye çağrı yaptı
00:02 Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ve  Su Politikaları Derneği  “Ticari İşletmelerin Yeşil Ekonomiye Geçişinin Desteklenmesi” projesinde işbirliği yapacak
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Başkan Erdoğan’a hakaret eden Merdan Yanardağ hakkında 8 yıl 2 aya kadar hapis cezası talebi.

Başkan Erdoğan’a hakaret eden Merdan Yanardağ hakkında 8 yıl 2 aya kadar hapis cezası talebi.
19 Temmuz 2023
9
A+
A-

* Terörist başı ve bebek katili Abdullah Öcalan’a özgürlük istemesinin ardından tutuklanan Merdan Yanardağ’ın’ın “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan yargılandığı davada mütalaa verildi.

* Savcı Yanardağ hakkında 8 yıl 2 aya kadar hapis talep ederken, taraf avukatlarına esasa ilişkin mütalaaya karşı beyanlarını sunmaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

UHA / İnternational News Agency

A Haber - YouTubeA Haber kaynaklı habere göre, Terörist başı ve bebek katili Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü istemesinden kaynaklı tutuklu bulunan Gazeteci Merdan Yanardağ’ın bir gazetedeki yazısında Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 8 yıl 2 aya kadar hapsi istendi.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanık Yanardağ’ın avukatı Bilgütay Hakkı Durna ile müşteki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Erem Gençer katıldı.

MÜTALAA SONRASI BEYANDA BULUNULACAK

Müşteki avukatı Gençer’in, sanık hakkındaki şikayetlerinin sürdüğünü, davaya katılma talepleri olduğunu ve sanığın cezalandırılmasını talep ettiklerini söylemesinin ardından söz alan sanık avukatı, mütalaa açıklandıktan sonra beyanda bulunacaklarını kaydetti.

Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanığın Birgün adlı gazete ve gazetenin internet sitesinde 10 Nisan 2022 ila 29 Mayıs 2022 arasında 7 bölüm halindeki “Faşizm ve İslami Faşizm” yazılarının eser sahibi olduğunu belirtti.

8 YIL 2 AYA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Sanığın yedinci yazısının içeriğinde Cumhurbaşkanı’nın adını zikrederek, “seçimlerde hile yapmak, millet iradesine el koymak” gibi ithamlarda bulunduğu aktarılan mütalaada, sanığın “zincirleme şekilde cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçundan 1 yıl 5 ay 15 günden 8 yıl 2 aya kadar hapsi istendi.

Müşteki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatının davaya katılma talebini kabul eden mahkeme, taraf avukatlarına esasa ilişkin mütalaaya karşı beyanlarını sunmaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

Öte yandan, Yanardağ’ın “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan tutuklu olduğu davaya İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 4 Ekim’de başlanacak.

DEPREMZEDELERİ DE HEDEF ALMIŞTI

Merdan Yanardağ, depremin yaşandığı bölgeyi ‘dindar’ ve ‘gelenekçi’ olarak tanımlayarak muhafazakar seçmeni hedef almıştı. “Türkiye’de bilim ve akıldan kopan muhafazakar bir yönetim var” sözleriyle rezilliğini perçinleyen Yanardağ, AK Parti’ye ‘cihadist terör örgütü’ benzetmesinde bulundu.

BEBEK KATİLİNİ SAVUNDU

Tele 1 ekranında açıklamalarda bulunan CHP yandaşı Yanardağ, ‘siyasi mahkum’ olarak nitelendirdiği Öcalan’a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri olmadığını ileri sürdü.

ÖCALAN’A GÜZELLEME

Öcalan’ın hafife alınacak biri olmadığını ileri süren Yanardağ, terörist başının cezaevinde kitap okumaktan ‘filozof’ olduğunu söyledi.

Yanardağ şu skandal ifadeleri kullandı;

“İmralı’ya baktığımız zaman, 70 yaşını geçmiş bir Abdullah Öcalan ve kabul etmek gerekir ki çok uzun süredir, 25 yıldır kesintisiz hapiste ve tecritte olan bir kişiden söz ediyorum. Türkiye’de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa aslında serbest bırakılması gerekiyor, ev hapsi vs. Abdullah Öcalan’a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yoktur. Kaldırılması lazım. Biz görmüyoruz, duymuyoruz, tartışamıyoruz. O izliyor mu izlemiyor mu bilmiyoruz. Ama orada elinde rehin olarak tutmuşsun, adamla pazarlık yapıyorsun. Onun üzerinden tehdit savuruyorsun. Ailesiyle bile görüşemiyor, avukatlarıyla görüşemiyor. Böyle bir infaz düzeni olabilir mi? Abdullah Öcalan hafife alınacak birisi değil. Neredeyse cezaevinde filozof oldu çünkü okumaktan başka bir şey yapmıyor. Siyaseti doğru okuyan, doğru göre, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.