ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
10:02 NATO Savunma Bakanları Toplantısı’ndan notlar!
09:25 Zeytinyağı piyasası ve küresel ısınma
09:14 Ortadoğu için kader seçimi: Trump mı Harris mi?
08:53 Alman hükümetinin tartışmalı güvenlik paketinde neler var?
07:34 Kitap: Sağlıklı bir toplum, sağlıklı bireylerden geçiyor!
07:15 Ukrayna’daki İngiltere – ABD Rekabeti!
06:02 Biden İsrail’in İran’ın Nükleer Tesislerini Hedef Almasına Karşı
02:27 BakanTunç, “Adalet ve eğitim kalkınmanın ön şartı”
02:19 TBMM’de bütçe maratonu başlıyor
00:51 Florlu sera gazlarına ilişkin yönetmelik yayımlandı
00:37 Almanya’nın Düzensiz Göçü Önleme Çabaları
00:30 Dünya Gıda Üretimi Su Krizi Nedeniyle Risk Altında
00:29 Yılmaz: “2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifimiz, bu kazanımlarımızı sürdürülebilir hale getirecek”
00:23 İsrail’in Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğü iddia edildi
00:18 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
00:11 İzmir-Bremen hattında ticaret-bilim-kültür zirvesi
11:35 Pazar günü 81 ilde eş zamanlı orman temizliği yapılacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yaşlanan Hindistan, kıdemli yaşamda patlama görüyor

Yaşlanan Hindistan, kıdemli yaşamda patlama görüyor
25 Haziran 2023
8
A+
A-

* Daha fazla Kızılderili emekliliğe girerken, ihtiyaçlarını karşılayan yaşam tesislerine yönelik artan bir talep var. 

* Ancak birçok ev, çok az kişinin karşılayabileceği bir lüks olmaya devam ediyor.

Bahçede bitkilerle ilgilenen bir kadın
[Hindistan’daki yaşlılar yaşam merkezleri pazarının önümüzdeki yıllarda büyümesi bekleniyor.]

UHA / İnternational News Agency

Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkit68 yaşındaki eski bir bankacı olan Madan Gopal ve eşi Sumita, yıllar önce birikimlerinin büyük bir kısmını Hindistan’ın batısındaki Pune şehrinde üç yatak odalı bir huzurevi satın almaya yatırmaya karar verdiler.

50.000 € karşılığında, lüksün tüm süsleriyle birlikte, düşünceli bir şekilde tasarlanmış bir üst düzey konut kompleksinde yaşıyorlar. Her iki çocuğu da yurt dışında yaşıyor.

Sunita Gopal, “Yaşlılar için sağlıklı, dolu, eğlenceli ve sosyal bir yaşamı teşvik eden olanaklara sahibiz. Üstelik burada harika dostluklar kurduk” dedi.

Gopals gibi aileler, yalnızca Hindistan’ın gelişen yaşlılar pazarına hizmet veren yaşlılar ev komplekslerine ve güvenlikli topluluklara taşınan, daha zengin Kızılderililerin büyüyen eğiliminin bir parçası.

Mülkler arasında emeklilik inzivaları, yardımlı yaşam evleri, nekahat merkezleri, yaşlılar için yaşam evleri ve bakımevleri bulunmaktadır.

Bir kıdemli yaşam hizmeti olan Columbia Pacific Communities’in CEO’su Mohit Nirula, DW’ye “Özellikle yaşlılar düşünülerek tasarlanmış topluluklara olan talep, önümüzdeki yıllarda katlanarak büyüyecek. Talepteki bu artışın birkaç nedeni var” dedi.

Nirula, Hindistan’da yetişkin çocuklarından ayrı yaşamayı tercih etme eğiliminde olan ve büyüyen bir yaşlı vatandaş kesimi olduğunu da sözlerine ekledi .

Nirula, “Bu, tercih edilen seçenek haline geliyor ve kıdemli yaşayan topluluklar bu demografi için ideal çözümü temsil ediyor” dedi.

Hindistan’ın yaşlanan nüfusuna dokunmak

Hindistan , dünyanın en kalabalık ülkesi olarak Çin’i geride bırakmış olsa da , hükümet ve diğer birkaç kurum tarafından üstlenilen nüfus eğilimleri ve tahminleri, Hindistan’ın yaşlı nüfusunu artmakta olduğunu ve toplam doğurganlık oranlarının düşüşte olduğunu gösteriyor.

Nirula, “Hindistan, nüfusuna her yıl 5 ila 6 milyon yaşlı vatandaş ekliyor. Her beş Hintliden biri 2050 yılına kadar 60 yaşın üzerinde olacak” diye ekledi.

Hindistan’ın yaşlılar yaşam piyasasına ilişkin bir analize göre, piyasa şu anda 10,15 milyar $ (9,35 milyar €) değerinde ve büyümeye devam etmesi bekleniyor.

Pazar, yaşlanan nüfus tarafından yönlendirilirken, topluluklar tarafından yaşlılar için sağlanan hizmetler de sektörün büyümesine katkıda bulunuyor.

Rajesh Subramanian, “Birçok yaşlı vatandaş, kendi bağımsızlıklarına değer verdikleri için çocuklarından uzakta tek başına yaşıyor. Ayrıca, ebeveynlerininkinden uzakta şehirlerde ve ülkelerde kariyer peşinde koşan çocuklarına yük olmak istemiyorlar.” Bengaluru’dan yaşlı bir vatandaş, DW’ye söyledi.

Huzurevleri lüks olmaya devam ediyor

Serene Indus’un başkanı Jaya Balan, “Gittikçe artan bir şekilde yaşlı vatandaşlar için bu tür evler görüyoruz ve bu, grileşen Hindistan’ın bir parçası olacak. Bunu karşılayabilenler hayatlarının sonbaharında harika bir deneyim yaşıyorlar” dedi. Valley sahibinin refah derneği, DW’ye söyledi.

Daha iyi bir barınmayı karşılayabilenler güvenlikli yaşlılar evlerine taşınırken, Hindistan’ın yaşlı nüfusunun büyük bir kısmı ekonomik olarak bağımlı veya geçim için kısmen başkalarına bağımlı.

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu tarafından yapılan bir araştırma, Hindistan’da çok sayıda yaşlı insanın ekonomik koşullar nedeniyle çalışmaya devam ettiğini veya çalışmak zorunda kaldığını gösterdi.

2019-20’de 61 yaş ve üstü 9,3 milyondan fazla kişi Mahatma Gandhi Ulusal Kırsal İstihdam Garantisi Yasası (MGNREGA) programı kapsamında iş avantajlarından yararlandı.

2021’de MGNREGA’daki toplam çalışanların neredeyse %10’u 61 yaş ve üzerindeydi. MNREGA, çalışma hakkını garanti altına almayı amaçlayan bir Hindistan iş kanunu ve sosyal güvenlik önlemidir.

Hindistan’daki işgücünün çoğunluğu kayıt dışı sektörde olduğundan, birçok yaşlı insan için sosyal güvenlik hala zayıf. Düşük gelirli gruplar sonunda yaşlılıkta acı çekiyor ve dayanacakları yetersiz sosyal güvenlikleri var.

Buna yanıt olarak hükümet, 2021’de yaşlılar için yoksul yaşlılar için yaşam kalitesini artırmak için evler kurulmasını içeren bir sosyal güvenlik planı duyurdu.

Resim

Düzenleyen: Wesley Rahn

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.