ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:10 Almanya’da resesyon çanları çalıyor
10:07 AK Parti Fiber Altyapı İşini, Operatörlerden Ayıracak mı?
09:06 Otomotiv ihracatı eylülde yüzde 21 artışla 3,4 milyar dolar oldu
06:55 Tarım ve Orman Bakanlığı’nın uygulaması, taklit ve hileli gıda listeleri artık anlık olarak elektronik ortamda tüketicilerle paylaşılıyor
06:34 Nefret Söyleminin Sahiplenilmesi ile Ne Amaçlanıyor?
06:13 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarda; Son bir haftada 58 teröristi etkisiz hâle g
06:00 Elon Musk ilk kez Trump’ın seçim mitingine katıldı
00:48 TBMM’de yoğun mesai başlıyor: İşte gündem maddeleri…
00:34 Katil İsrail Beyrut’u şimdiye kadarki en ağır bombardımanla vurdu
00:32 İzmir Körfezi’ne ‘nefes’ olacak eylem planı bugün açıklanacak
00:30 Türkiye’den Bosna Hersek’e yardım eli
00:29 7 Ekim’in yıldönümü öncesinde dünyanın dört bir yanında Filistin yanlısı gösteriler düzenlendi
00:28 Bağımsız milletvekili Nadir Bedir, “Savaş bittikten sonra Hizbullah ile oturup konuşmalıyız”
00:25 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 4 terörist etkisiz hale getirildi
00:20 Bakan Fidan Lübnan Başkakanı Mikati ile görüştü
00:10 Bakan Göktaş: Şiddetin kök nedenlerini ortadan kaldırmak için çalışmaları sürdüreceğiz
00:03 Astana Zirvesi; Şanghay İş Birliği Örgütü Büyüyor mu?
00:02 Irak’ın kuzeyinde 12 terörist etkisiz hale getirildi
15:29 İsrail Türkiye Sınırına Yanaşır mı?   
10:43 CHP’li Kanko: Vatandaşa, diğer ülkelerin kabul etmediği ve gümrüklerden geri dönen gıdalar yediriliyor!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Azerbaycan’ın ünlü Devlet Sanatçısı Azerin milli duygulara hitap ediyor

Azerbaycan’ın ünlü Devlet Sanatçısı Azerin milli duygulara hitap ediyor
21 Haziran 2023
696
A+
A-

 

Azerbaycan’ın ünlü Devlet Sanatçısı, şarkıcı, oyuncu, asker ve müzik elçisi olan Azerin, gittiği ülkelerde vermiş olduğu konserlerle hayranlarının milli duygularına dokunabiliyor.

UHA / İnternational News Agency

Azerin Kimdir, Hayatı, Biyografisi, Kaç Yaşında, Nereli?

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’dan Haber ve Yayın Koordinatörü Veysel KAVRAYAN‘ın özel haberi.

Milli duygulara seslenen, Azerbaycan Devlet Sanatçısı Azerin, 9 Mayıs 1971 yılında Başkent Bakü’de dünyaya gelen Azerbaycanlı ünlü bir ses sanatçısı.  Sanatçı Azerin, 5 yaşındayken Azerbaycan Devlet Televizyon ve Radyosu’nda solist olarak çocuk şarkıları söylemeye başladı.

Azerbaycanlı sanatçı Azerin Şuşa'da konser vermek istiyor - Son Dakika Haberleri

Azerin, 9 yaşında dünyaca ünlü ‘Cücelerim Dans ve Müzik Topluluğu’nun, 15 yaşında Azerbaycan Devlet Televizyonu ve Radyosu’nda Menekşe Korosu’nun solisti oldu.

Bugün 52 yaşında olan Azerbaycan Devlet Konservatuvarı Şan Bölümü mezunu olan Azerin; başta İtalyanca, İspanyolca, Rusça, Fransızca, İngilizce, Özbekçe, Kırgızca, Kazakça ve bazı Balkan dilleri olmak üzere birçok dilde şarkı söylüyor.

Azerin, 2006 yılında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlhan Aliyev tarafından, “Azerbaycan Devlet Sanatçısı” ünvanı ile onurlandırıldı.

1990 yılından beri birçok ülkede programlar, festivaller ve konserlerde sahne alan Azerin, yaptığı televizyon programları ile de sesini tüm dünyaya duyurdu.

Çırpınırdın Karadeniz Şarkı Sözleri – Azerin Kimdir? - Alfa Haber Ajansı

Azerbaycanlı bir ses sanatçısı olan Azerin,  küçük yaşlarda devlet büyüklerinin karşısında defalarca sahne tecrübesi kazandı ve 1985’te Moskova’da, 1986’da Gürcistan’da katıldığı uluslararası şarkı yarışmalarında derece aldı, 1990 yılında da Müzik Akademisine girdi. Daha sonra 1994’te Türkiye’ye gelen sanatçı, burada da müzik ve sahne eğitimine devam etti.

Azerin'le Biriz 6. Bölüm (Çimen Yalçın ) - YouTube

2009 yılından itibaren TRT Avaz ve TRT Müzik kanallarında programlar hazırlayıp sunan Azerbaycan’ın ünlü Devlet Sanatçısı ve müzik elçisi olan Azerin, 2015 yılında yayınlanan “Yüreklerde Biriz” sanatçının Türkiye’de çıkardığı ilk albümü.

Sanatçı Azerin, ‘Yüreklerde Biriz‘ albümünde yer alan ‘Çırpınırdın Karadeniz‘ eserine yapılan remix, hem YouTube’da hem diğer dijital platformlarda en çok izlenen ve dinlenenler arasında yer alıyor.

Sanatçı Azerin ayrıca, 15 Temmuz Darbe Girişimi ile ilgili yaptığı, “Onbeş Temmuz Gecesi” adlı eseriyle birçok programa katıldı ve ulusal basında geniş biçimde yer aldı.

Sanatçı Azerin, ‘Asker Duası‘ eseri ile de hem Azerbaycan ordusuna hem Türkiye’nin sınır boylarındaki ve yurt dışı operasyonlarındaki askerlerine büyük bir moral desteği verdi.

Savaşçı Yeni Bölüm Haberleri - Son Dakika Savaşçı Yeni Bölüm Haber Güncel Gelişmeler

Ses sanatçılığının yanısıra oyunculuk konusundaki yeteneği ile de dikkat çeken Azerin, FOX TV’nin ilgiyle takip edilen dizisi Savaşçı dizisinin bir bölümünde yer aldı.

Azerin kimdir, kaç yaşında, nereli? Azerin Şarkılar Bizi Söyler konukları arasında! - Haberler

“BEN AZERBAYCAN TÜRKÜYÜM”

Çırpınırdı Karadeniz” türküsüyle tanınan Azerin, bir tarihte televizyon kanalındaki canlı yayına video konferans yöntemi ile katıldığı programda kendisinin Azeri sanatçı olarak tanıtılmasına büyük tepki göstererek, “İsmimin altında Azeri Sanatçı diye bir yazı gördüm. Ben Azeri sanatçı değilim. Ben Azerbaycan Türküyüm. Bana Azerbaycanlı diyebilirsiniz. Ama Azeri demeyin bana” sözleriyle durumdan duyduğu rahatsızlığı belirtti.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin ev sahipliğinde “Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı” öncülüğünde, Türkçenin yüksek medeniyet tasavvurun özü olduğu bilinciyle gerçekleştirdiği  “14. Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumu”nun etkinliğinde Azerbaycan Devlet Sanatçısı Azerin de sahne alarak, dinleyenlerini seslendirdiği milli şarkılarla muhteşem bir gece yaşattı.

Sanatçı konser sonrası Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’dan Haber ve Yayın Koordinatörü Veysel KAVRAYAN’a yaptığı açıklamada, Türkiye’de konser vermekten büyük onur duyduğunu söyledi.

Azerin, Türkiye’nin kendileri olduğu gibi özellikle Türk Dünyası için önemli bir devlet olduğunu hatırlatarak, Tek millet, tek bayrak, tek vatan tek devlet, olduğumuzu dile getirdi.

Türk dünyasının birliği ve dirliği için Azerbaycan’la Türkiye’nin kardeşliğinin ebediyen devam edeceğini söyleyen sanatçı Azerin, Türkiye var oldukça Türk Devletleri Teşkilatı başta olmak üzere bölgesel işbirliği ve istişare mekanizmalarının daha da kuvvetleneceğine yürekten inandığını kaydetti.

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.