İzmir Büyükşehir 11 bin personel mi aldı yoksa 4 bin mi?

Yeni Asır Gazetesi Yazarı Erhan GÜLENÇ, köşesinde ‘İzmir Büyükşehir 11 bin personel mi aldı yoksa 4 bin mi?’ başlıklı bir yazı kaleme aldı.
İZMİR, UHA
Yazarı Erhan GÜLENÇ yazısında, Maalesef İzmir’deki belediye başkanlarının, maaşlarını kendi ceplerinden ödemedikleri için belediyeye doldurabilecekleri kadar eş, dost, yandaş doldurduğunu açıkladı.
Yazısında, bu dönem özellikle Büyükşehir’deki HDP’li kadrolaşmaya da dikkat çeken Erhan GÜLENÇ, İzmirlilerden çok, ülkenin değişik bölgelerinden gelenlerin işe yerleştirildiğinin altını çizdi.
GÜLENÇ, “Peki Başkan Tunç Soyer, göreve geldikten sonra geçen 4 yılda toplam ne kadar personel alımı yaptı? İşte bu soru önceki akşam televizyon programında, muhalefetin belediyeye 11 bin personel alımı yaptığı iddiası hatırlatılarak Soyer’e yöneltildi. Soyer, “11 bin rakamı nereden çıktı bilmiyorum. Bizim göreve geldiğimizden beri belediyeye aldığımız personel sayısı 4 bin küsur. 29 binden 32 bine çıktı” cevabını verdiğini aktardı.
HIZAL: SGK KAYITLARI ORTADA
Dün (18 Nisan 2023) Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’la Soyer’in bu cevabını konuştuklarını hatırlatan Erhan GÜLENÇ, çünkü 11 bin rakamını dillendirenlerin başında Hızal’ın geldiğini ifade etti.
Hızal’ın, “Sayın Soyer yine doğruyu söylememiş. Yanlış ve eksik bilgi vermiş. SGK rakamları ortada, belediye, 12-13 şirketiyle birlikte 1 Nisan 2019’dan bu yana toplam 11 binden fazla personel alımı yaptı. Soyer, sadece belediyenin kendi şirketlerinden yaptığı hizmet alımlarında çalışan personel sayısını vererek yanıltıcı konuşuyor. Oysa bu şirketlerin belediye dışında kendi faaliyetleri için yaptığı alımlar da var. Bu rakam 11 bini geçiyor” dediğini hatırlatan Yeni Asır Gazetesi Yazarı GÜLENÇ, Hızal’ın, “Sayın Soyer ile istediği yerde istediği ortamda bunu belgeleriyle konuşmaya ve tartışmaya hazırım ancak doğruyu söylediğimizi bildiği için buna yanaşacağını sanmıyorum” dediğini açıkladı.
“Böylece nur topu gibi bir tartışmamız daha oldu” diyen Erhan GÜLENÇ, “Bu arada biz de bu tartışmaya ışık tutması açısından şu anektodu aktaralım: Belediyede çalışan arkadaş ve tanıdıklarımız, özellikle Fuar Holleri’ndeki birimlerde personelin kalabalıktan dolayı zaman zaman oturacak sandalye bile bulamadığından dert yanıyor” dedi.
İZMİR SİYASETİNE YENİ BİR YILDIZ (!)
GÜLENÇ köşe yazısında, İzmir siyasetinin yeni bir yıldız (!) daha kazandığını belirterek, İYİ Parti’nin İzmir adaylarının tanıtıldığı toplantıda Teknolojik Dönüşümden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve 2. bölge 2. sıra adayı Yiğit Karakış’ın, tuhaf sözlerle kent siyasetine giriş yaptığına vurgu yaptı.
Erhan GÜLENÇ, “Örneğin, İzmir 1. bölge 2. sıra adayı yapılan partinin Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale’yle ilgili söylediği “Eğitim deyince akıllara Ümit (Özlale) Hocam geliyor ama benim eğitimim aslında ondan iyidir. Ben 3 senedir Harvard üniversitesindeki profesörlerden özel ders alıyorum” sözü çok çiğdi” olduğunu yazdı.
Ayrıca İzmir siyasetinde CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun rakip parti listesi için “Dönekler kampı” şeklindeki yakışıksız sözlerinin ardından Karakış’tan da kent siyasetindeki nezaket atmosferine aykırı bir açıklama geldiğine dikkat çeken Yeni Asır Gazetesi Yazarı Erhan GÜLENÇ, Karakış’ın, “İzmir merkez siyasetin kalesidir ve aslında korktukları budur” şeklinde söylediğini hatırlattı.
“2018’de baskın seçim nedeniyle bu kadar kalabalık olamadık ama o kapıyı zorlamaya devam ediyoruz” diyen Yiğit Karakış’ın, “Biz o kapıyı vuracağız, kıracağız, İzmir’i de alacağız. Biz buraya vekil olmaya gelmedik, İzmir’in anahtarını teslim almaya geldik” diye konuştuğunu ifade eden Erhan GÜLENÇ, ‘İzmir Büyükşehir 11 bin personel mi aldı yoksa 4 bin mi?’ başlıklı köşe yazısını şöyle noktaladı:
“İzmir’de yerel yönetimlerde yıllardır CHP iktidar. Karakış’ın vurdulu kırdılı sözlerinin hedefi de doğal olarak CHP… Karakış, olur da seçilirse bu şekildeki tuhaf konuşmalarıyla biz medya mensuplarına çokça haber malzemesi çıkaracak gibi..”
Gazeteci* Ataner YÜCE