ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:33 Agriconnect Türkiye Sürdürülebilir Gelecek Platformu, COP29 Taraflar Konferansı’na katılacak
09:17 Çay içerken yanında yenilenlere dikkat: Kalsiyum ve demir emilimini sıfırlıyor
07:47 Tarım ve Orman Bakanlığı yeni listeyi açıkladı: Sağlığı riske atan tereyağı ve peynirler tek tek ifşa edildi
07:34 AB, “düzensiz göçle mücadele yasalarını sertleştirme” kararı aldı
06:47 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Cumhurbaşkanlığı onayıyla yürütülen Kartepe Haddane ve Çevre Tahribatı projesinden vazgeçilmesi son derece önemli”
06:09 CHP’li Bülbül, kayıp çocuk sayısını açıklayamayan TÜİK’i eleştirdi
01:01 Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara aktarılıyor
00:54 Ömer Çelik’ten katil İsrail’in bakanına tepki: Katz bir cinayet şebekesinin üyesidir
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a kutlama mesajı
00:39 İstanbul’daki bebek ölümleriyle ilgili 22 kişi tutuklandı
00:33 Dışişleri’nden soykırımcı katil İsrail’in eli kanlı bakanına fotoğraflı tepki
00:32 İran Dışişleri Bakanı Türkiye’de: Ankara, Tahran’a karşı elini güçlendiriyor mu?
00:21 Hakan Fidan Hamas üyelerini kabul etti
00:13 Cevdet Yılmaz: Barış katliamla değil Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir
00:08 Beyaz Saray: “Yahya Sinvar’ın öldürülmesi Gazze’de olası ateşkes için bir dönüm noktası olabilir”
00:08 İstanbul’da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği toplantısı: Erdoğan İsrail’e silah ambargosu için BM’ye çağrı yaptı
00:02 Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ve  Su Politikaları Derneği  “Ticari İşletmelerin Yeşil Ekonomiye Geçişinin Desteklenmesi” projesinde işbirliği yapacak
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türk iş dünyasının başarılı ismi Cihat Alagöz

Türk iş dünyasının başarılı ismi Cihat Alagöz
6 Nisan 2023
479
A+
A-

Halen, Türkiye Odalar Birliği Borsası (TOBB) Genel İdare Kurulu Üyesi, TOBB Türkiye Fuarcılık Sektör Meclisi Başkanı, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı, Global Entrepreneurship Network (GEN) Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ,ALZ Grup Yönetim Kurulu Başkanı olan Alagöz, Türkiye’ye sığmadı ve yurtdışına açıldı.

İlhan KARAÇAY yazdı:

O’nunla (Cihat Alagöz tabii) geçen yıl Amsterdam’da açılan Türkiye Sağlık Turizmi Fuarı sonrasında telefon görüşmeleri ile tanışmıştım. Fuar hakkındaki olumsuz saptamalarım sonrasında, yaptığı açıklamaları makul bulup, yayını haber portalımdan kaldırmıştım.

Olumsuz haberimin yayınlanmasından sonra, beni arayan ve ‘Mutlaka bir yanlış anlama var’ diyen dostlarımın sayısı o kadar çoktu ki, yazımı Google’de görünmemesi için haber portalımdan çıkarmıştım.

“Gelecek yıl Amsterdam’da yineleyeceğim fuar planlamasından önce, sizi mutlaka arayacağım ve fikirlerinizden yararlanacağım” diyen Alagöz’ün, Ankara’da ne kadar ünlü, başarılı ve etkili bir kişiliğe sahip olduğunu öğrendiğim zaman, ‘İyi ki haberi portaldan çıkardım’ diye düşünmüştüm.

Alagöz, sözünde durdu ve haziran başında açmayı planladığı ikinci fuar öncesi geldiği Hollanda’da beni arayarak görüşmemizi sağladı.

Afbeelding met tekst, overdekt, raam Automatisch gegenereerde beschrijving

Alagöz ile Rotterdam’da Ethem Emre dostumun ofisinde buluştuk. Ethem Emre, Kaza sigortası uzmanlığının yanında, Hollanda-Türkiye Ticaret Odası Derneği’nin başkanlığını yapıyor.

Tam da, Alagöz’ün arayıp da bulamayacağı bir niteliğe sahiptir Ethem Emre.
Bir koltuğa çok sayıda karpuz sığdıran Cihat Alagöz, Ethem Emre ile yapacağı yeni iş ile, karpuz sayısını çoğaltacak.

Hollanda’da bir ‘Dünya Sağlık Turizmi Merkezi’ açma işiydi bu yeni proje.
Bu Proje kapsamında Rotterdam’da hizmete açılacak ticaret merkezinde, başta Türkiye olmak üzere, dünyanın dört bir tarafından Hollanda’da temsilcilik açmak isteyen hastane ve kliniklere ev sahipliği yapılacak. Dünya Sağlık Turizmi Merkezi’nde ofisi bulunacak olan hastane ve kliniklere, dil bilen kalifiye personel hizmeti, hukuki ve finansal danışmanlık, pazara giriş araştırması, reklam, tanıtım, pazarlama, çağrı merkezi gibi pek çok konuda hizmet verilecek. Verilecek bu hizmetlerin her biri, Hollanda’da konusunda deneyimli kişi ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde yürütülecek.

Yani, Hollanda’da kurulacak “Dünya Sağlık Turizmi Merkezi” Hollanda’da bir çok farklı kişi ve şirkete de yeni iş imkânları sağlayacak.

Merkez’in yer alacağı binada oluşturulacak olan çok amaçlı salonda, yılın belli dönemlerinde B2B İkili İş Görüşmesi Toplantıları, Alım Heyetleri buluşma etkinlikleri ile sağlık alanında ünlü isimlerin konuk edileceği konferans, seminer ve söyleşiler düzenlenecek.

Cihat Alagöz, Ethem Emre ve Metin Yazarel işbirliği ile gerçekleşecek olan bu yeni projeye göre, Dünya Sağlık Turizmi Merkezi’nde temsilciliği bulunacak olan hastane veya klinikte tedavisi gerçekleştikten sonra, Hollanda’ya dönen kişiler, herhangi bir sorun ya da şikayeti ortaya çıktığında doğruca Rotterdam’daki merkeze müracaat ederek gerekli çözüm yollarının koordinasyonu sağlanacak. Sağlık sorunları için Hollanda dışında tedavi alternatifine yönelmeyi planlayan kişilerin en önemli endişesi olan, tedavi öncesi ve sonrasında doğrudan muhatabiyet sorunu da, bu proje ile ortadan kalkmış olacak.

Hollanda dışında tedavi olmak isteyen tüm Hollandalılar açısından bir çekim merkezi olacak “Dünya Sağlık Turizmi Merkezi” için, yeni şirket kuruluşunu gerçekleştiren ortakların üçü de, şahsıma ‘Basın Danışmanlığı’ teklifinde bulundular. Tabii ki onur verici olan bu teklife memnun oldum. Ne var ki, bu tekilifi, gönüllü bir iş olarak kabul edebileceğimi belirttim. Bu karşı teklif de kabul gördü.

AMSTERDAM’DA 2’NCİ SAĞLIK FUARI 2 VE 3 HAZİRAN’DA

Bir koltuk altında pek çok karpuz taşıyabilen Cihat Alagöz’ün, taşıdığı karpuzların önemini ve niteliklerini az sonra anlatacağım. Ama önce, geçen yıl eleştirdiğim Türkiye Sağlık Fuarı’nın, bu yıl yapılacak olan ikincisine değineyim.

Rotterdam’daki görüşmemizde, geçen yılki eleştiri konusuna hiç girmedik. Eleştirimde dile getirdiğim hususların, bu yılın başında, 16-17 Ocak 2023 tarihlerinde, Almanya’nın Başkenti Berlin’de, 93 Hastane ve Kliniğin katılımıyla büyük başarıyla tamamlanan Fuar’da dikkate alındığını ve bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan Amsterdam Fuarı’nda da dikkate alınacağını öğrenmek benim için yeterliydi.

Afbeelding met tekst Automatisch gegenereerde beschrijving

Üstte ve altta göreceğiniz el ilanlarını dikkatle izlediğiniz zaman, sizler de bu yılki organizasyonun daha sağlıklı bir şekilde geçeceğine inanacaksınızdır. Alagöz’e göre, fuara bu yılki katılım sayısı geçen yıldan daha fazla olacak. Gerek Türk ve gerekse Hollanda medyası ile daha sıkı bir işbirliği gerçekleşecek.

Bu yılki fuarın, geçen yılki fuardan bir farkı da olacak. Bu yılki fuarda, geçen yıldan farklı olarak, fuar ile eş zamanlı olarak “B2B İkili İş Görüşmeleri Etkinliği” düzenlenecek.

Fuarın ikinci günü düzenlenecek olan B2B İkili İş Görüşmeleri Etkinliği’nde, özel davetli Hollanda Sağlık Turizmi Acenteleri, Sağlık Turizmi aracılığı konusunda uzmanlaşmış seyahat acenteleri ve Online Sağlık aracı Hizmeti sağlayıcısı ve Hollanda’da faaliyet gösteren İş Dünyası STK’larına birer görüşme masası
tahsis edilecek. Hollandalı kuruluşların temsilcileri kendi masalarında sabit kalırken, kendileriyle önceden randevuları organize edilmiş Türkiye heyeti (70 Hastane, Klinik, Sağlık Turizmi Acentesi) randevu saatinde ilgili masaya gelerek işbirliği görüşmeleri gerçekleştirecekler.

Afbeelding met tekst Automatisch gegenereerde beschrijving

ŞİMDİ GELELİM KOLTUK ALTINA PEK ÇOK KARPUZU SIĞDIRMIŞ OLAN CİHAT ALAGÖZ’ÜN ÖZGEÇMİŞİNE:

Rotterdam’daki görüşmemiz sırasında, yaşam öyküsünü kısaca değil, uzunca anlatan Cihat Alagözü yakından tanıyalım:

Zonguldak’ın Devrek İlçesinde 1978 yılında dünyaya geldi. TED Karabük Koleji’nde orta öğrenimini, Ankara Yüce Fen Lisesi’nde Lise öğrenimini tamamlayan Cihat ALAGÖZ, Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olduktan sonra Başkent Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisansını tamamladı. Alagöz, Ankara Üniversitesi’nde sürdürmekte olduğu İşletme Doktora programında tez aşamasında bulunmakta.

2004 – 2015 yılları arasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) Oda ve Borsa Teşkilatları, Sektör Meclisleri, Kadın ve Genç Girişimci Kurulları, Fuarcılık ve Sigortacılık yapılanmalarının tümünden sorumlu üst yönetici olarak çalışan Alagöz, 2016 – 2020 yılları arasında TÜYAP Fuarcılık Grubu bünyesinde Şirket Ortağı, Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür olarak görev yaptı.

Halihazırda; Fuar Merkezi İşletmeciliği, Uluslararası Fuar ve Kongre Organizatörlüğü, Döküm Endüstrisi, Kozmetik, Sağlık ve E-Ticaret sektörlerinde faaliyet gösteren şirketleri bünyesinde barındıran ALZ Grup’un Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak iş hayatını sürdüren Alagöz, iş dünyasına ilişkin bilgi birikimi ve tecrübelerini görev yapmakta olduğu İş Dünyası Kuruluşlarında ülkemizin hizmetine sunmaya da devam etmektedir.

Afbeelding met tekst, persoon, overdekt, tafel Automatisch gegenereerde beschrijving

Cihat ALAGÖZ’ün seçimle göreve gelerek halihazırda yürütmekte olduğu görevlerden bazıları:

* TOBB Türkiye Fuarcılık Sektör Meclisi Başkanı
* TOBB Genel İdare Kurulu Üyesi
* TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı
* Global Entrepreneurship Network (GEN) Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi

ALZ Grup’un Üyesi Bulunduğu İş Dünyası Kuruluşları:

* TOBB Türkiye Fuarcılık Sektör Meclisi
* DEİK Hollanda İş Konseyi
* Hizmet İhracatçıları Birliği
* Ankara Ticaret Odası
* AHK Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası
* GEN Türkiye
* Dünya Sağlık Turizmi Merkezi (Hollanda)

Afbeelding met persoon, kleding, overdekt, muur Automatisch gegenereerde beschrijving

[Cihat Alagöz ve eşi Mülkiye Alagöz]

Özellikle sosyal medya hesaplarını da aktif bir şekilde kullanan Cihat Alagöz ve eşi Mülkiye Alagöz, iş dünyasının en sevilen çiftlerinden biri olarak görülmektedir.

Halihazırda; Fuar Merkezi İşletmeciliği, Uluslararası Fuar ve Kongre Organizatörlüğü, Döküm Endüstrisi, Kozmetik, Sağlık ve E-Ticaret sektörlerinde faaliyet gösteren şirketleri bünyesinde barındıran ALZ Grup’un Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak iş hayatını sürdüren Alagöz, iş dünyasına ilişkin bilgi birikimi ve tecrübelerini görev yapmakta olduğu İş Dünyası Kuruluşlarında ülkemizin hizmetine sunmaya da devam etmektedir.

Başarılı iş insanı, yukarıda saydıklarımızın dışında en çok fuarcılık sektöründe yoğunlaşmış durumda. Türkiye’nin en önemli fuarcılık yatırımlarının altında imzası bulunmaktadır. Cihat Alagöz, şirketleri kanalıyla birçok kişiye de istihdam sağlamaktadır.

Cihat Alagöz, genç yaşına rağmen çeşitli sektörlerde onlarca firmada değişik pozisyonda çalışmalar yürüttü. Bu nedenle kendisine ait şirketler kurdu. Böylelikle kaptanlık köşküne geçen Alagöz, siyaset dünyasıyla da oldukça yakındır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.