ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:01 Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara aktarılıyor
00:54 Ömer Çelik’ten katil İsrail’in bakanına tepki: Katz bir cinayet şebekesinin üyesidir
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a kutlama mesajı
00:39 İstanbul’daki bebek ölümleriyle ilgili 22 kişi tutuklandı
00:33 Dışişleri’nden soykırımcı katil İsrail’in eli kanlı bakanına fotoğraflı tepki
00:32 İran Dışişleri Bakanı Türkiye’de: Ankara, Tahran’a karşı elini güçlendiriyor mu?
00:21 Hakan Fidan Hamas üyelerini kabul etti
00:13 Cevdet Yılmaz: Barış katliamla değil Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir
00:08 Beyaz Saray: “Yahya Sinvar’ın öldürülmesi Gazze’de olası ateşkes için bir dönüm noktası olabilir”
00:08 İstanbul’da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği toplantısı: Erdoğan İsrail’e silah ambargosu için BM’ye çağrı yaptı
00:02 Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ve  Su Politikaları Derneği  “Ticari İşletmelerin Yeşil Ekonomiye Geçişinin Desteklenmesi” projesinde işbirliği yapacak
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOUVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
10:02 NATO Savunma Bakanları Toplantısı’ndan notlar!
09:25 Zeytinyağı piyasası ve küresel ısınma
09:14 Ortadoğu için kader seçimi: Trump mı Harris mi?
08:53 Alman hükümetinin tartışmalı güvenlik paketinde neler var?
07:34 Kitap: Sağlıklı bir toplum, sağlıklı bireylerden geçiyor!
07:15 Ukrayna’daki İngiltere – ABD Rekabeti!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamunun tüm denetim araçlarını en sert şekilde devreye alıyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamunun tüm denetim araçlarını en sert şekilde devreye alıyoruz”
21 Şubat 2023
226
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Hatay’da incelemelerini sürdürdü ve yetkililerden bilgi aldı.

siyah kurdele deprem anlamı|TikTok Arama“Kamunun tüm denetim araçlarını en sert şekilde devreye alıyoruz”

Depremzedelere yapılacak yardımlara vergi uygulamadıklarını ve KDV eklemediklerini vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

“Makbuz karşılığı yapılan ayni ve nakdi yardımların vergi matrahından indirilebilmesini sağlıyoruz. Bölgede inşa edilecek prefabrik yapılarla konteynerlerin KDV oranını yıl sonuna kadar yüzde 1’e indiriyoruz. Acil ihtiyaç duyulan ürünler başta olmak üzere fiyatlarında haksız artışa gidenler için vergi ve sosyal güvenlik incelemesi başta olmak üzere kamunun tüm denetim araçlarını en sert şekilde devreye alıyoruz. Özellikle bazı ürünler var ki bunların ihracına yönelik suistimale gidenler var. Olağanüstü hal bunlar için özellikle uyarıyorum, ciddi manada bunlar, ilgili birimlerimiz tarafından yakalandıkları yerde gereken sorgu, hesap bir defa yapılacaktır. Deprem bölgesindeki yatırımcıların pay alım işlemlerinden dolayı mağduriyete uğramamaları amacıyla bu kişiler için temerrüt durumunu da kaldırdık. Şirketlerin pay değerlerindeki olağanüstü olumsuz gelişmelere etkin müdahaleyi Sermaye Piyasası Kurulu mevzuatındaki sınırlayıcı hükümlerin dışına çıkardık. Görüldüğü gibi hiçbir kesimi dışarıda bırakmadan depremden zarar gören her bir insanımızın yanında yer alıyor, destekliyor, hayata yeniden tutunması için kaynaklarımızı seferber ediyoruz.”

Hatay’da enkaz haline gelen 6 bin 251 binanın altından 17 bin 436 bin vatandaşın cenazesinin çıkartılıp defnedildiğini belirten Erdoğan, “Hatay’da yaralı sayımız 30 bini geçti. Yıkılanlar yanında acil yıkılacak ve ağır hasarlı bina sayımız 34 binin, buradaki bağımsız bölüm sayımız 134 binin üzerindedir. Bir başka ifadeyle Hatay’daki yapıların üçte birine yakını oturulamaz hale gelmiştir.” diye konuştu.

Erdoğan, şimdiye kadar Hatay’da 75 bin arama kurtarma ve destek personeli görevlendirildiğini, kurulan 40 bin çadırda 180 bin depremzedenin hayatını sürdürdüğünü belirterek, “Dağıtımını yaptığımız 20 bin çuval kömür ve 21 bin çuval odun ile ısınma sıkıntısının aşılmasına katkıda bulunduk.” diye konuştu.

Katar’dan gelmekte olan konteynerlerin İskenderun Limanı’na indirileceğini, bunların önemli bir kısmını Hatay bölgesinde kurmayı planladıklarını bildiren Erdoğan, “Enkazlar kaldırıldıkça elektrik, doğal gaz ve su konusundaki sorunlar çözülmekte. Muhtarlarımıza konteynerler noktasındaki desteğimizi vererek o sorunlarımızı inşallah çözmüş olacağız.” ifadelerini kullandı.

Hatay Havalimanı ne zaman açılacak? Hatay Havalimanı nerede, ne zaman yapıldı? Depremin ardından Hatay Havalimanı son durum

“Bu senin işin değil. Anlamazsın bu işlerden”

Hatay Havalimanının hasar gören pistinin ve bağlı yollarının onarılmasıyla havalimanının bir hafta içerisinde uçuşlara açıldığını vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

“Buna rağmen ana muhalefetin başındaki zat, Hatay Havalimanını da kendi belediyelerinin imar ettiğini, onardığını, bu tür yalanları söylemeye devam ediyor. Haddini bil. Bu senin işin değil. Anlamazsın bu işlerden. Bugüne kadar hep sustum, sustum, sustum. Bulunduğum makam beni susmaya icbar etti. Dürüst ol, bir gün de dürüst olduğunu görelim ama maalesef böyle bir dürüstlük yok. Bizzat Hatay’a geldiğim gün Genel Başkan Vekilimi oraya gönderdim. Yerinde git, gör dedim. Zira oranın yapılması döneminde zaten Binali Bey bakandı. Ne olduğunu, ne bittiğini de biliyor. Belediyenin gelip orayı imar etmesi diye bir şeyi söz konusu değil ama yalan bunlarda diz boyu. İstanbul Havalimanı ortaklarından Kalyon İnşaat orayı beş günde yaptı ve milletimize teslim etti. Ama bunlarda doğruluk yok, dürüstlük maalesef yok.”

“Sıfırdan yeni bir Antakya’yı inşa edeceğiz”

Depremde en büyük yıkımların yaşandığı Antakya, Kırıkhan, İskenderun, Samandağ, Arsuz, Reyhanlı ve Defne ilçeleri başta olmak üzere Hatay’ın tamamını ayağa kaldıracak çalışmalara başladıklarını bildiren Erdoğan, “Bugün Devlet Bey’le de arabada onu konuşuyorduk. Biz buraları bir defa sıfırdan yapacağız. Güçlendirme yapalım, şöyle yapalım, böyle yapalım yok. Sıfırdan yeni bir Antakya’yı inşa edeceğiz, Arsuz’u yeniden inşa edeceğiz, İskenderun’u yeniden inşa edeceğiz. Bütün tahrip olmuş, harap olmuş yerleri sıfırdan inşa etmek suretiyle bütün vatandaşlarımızın gönül huzuru içerisinde buraya yerleşmelerini sağlayacağız. Asgari bize bir yıl müsaade. Şu an itibarıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız çalışmalarına başladı, bütün plan, proje çalışmaları hızla devam ediyor. Zemin etütleri hızla devam ediyor. Bütün bunlarla beraber de adımları atacağız” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehirlerimizi yeniden ayağa kaldıracağız

Erdoğan, bölgede hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara destek olmak için 2 bin 300 ton yem ve 150 hayvan çadırını çiftçilere dağıttıklarını da duyurdu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.