ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:33 Agriconnect Türkiye Sürdürülebilir Gelecek Platformu, COP29 Taraflar Konferansı’na katılacak
09:17 Çay içerken yanında yenilenlere dikkat: Kalsiyum ve demir emilimini sıfırlıyor
07:47 Tarım ve Orman Bakanlığı yeni listeyi açıkladı: Sağlığı riske atan tereyağı ve peynirler tek tek ifşa edildi
07:34 AB, “düzensiz göçle mücadele yasalarını sertleştirme” kararı aldı
06:47 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Cumhurbaşkanlığı onayıyla yürütülen Kartepe Haddane ve Çevre Tahribatı projesinden vazgeçilmesi son derece önemli”
06:09 CHP’li Bülbül, kayıp çocuk sayısını açıklayamayan TÜİK’i eleştirdi
01:01 Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara aktarılıyor
00:54 Ömer Çelik’ten katil İsrail’in bakanına tepki: Katz bir cinayet şebekesinin üyesidir
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a kutlama mesajı
00:39 İstanbul’daki bebek ölümleriyle ilgili 22 kişi tutuklandı
00:33 Dışişleri’nden soykırımcı katil İsrail’in eli kanlı bakanına fotoğraflı tepki
00:32 İran Dışişleri Bakanı Türkiye’de: Ankara, Tahran’a karşı elini güçlendiriyor mu?
00:21 Hakan Fidan Hamas üyelerini kabul etti
00:13 Cevdet Yılmaz: Barış katliamla değil Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir
00:08 Beyaz Saray: “Yahya Sinvar’ın öldürülmesi Gazze’de olası ateşkes için bir dönüm noktası olabilir”
00:08 İstanbul’da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği toplantısı: Erdoğan İsrail’e silah ambargosu için BM’ye çağrı yaptı
00:02 Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ve  Su Politikaları Derneği  “Ticari İşletmelerin Yeşil Ekonomiye Geçişinin Desteklenmesi” projesinde işbirliği yapacak
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gençlik merkezi sayısını 9’dan 432’ye, toplam spor tesisi sayısını ise bin 575’ten 4 bin 290 seviyesine getirdik”…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gençlik merkezi sayısını 9’dan 432’ye, toplam spor tesisi sayısını ise bin 575’ten 4 bin 290 seviyesine getirdik”…
26 Aralık 2022
427
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum Atatürk Üniversitesinde düzenlenen “İlk Oyum AK Parti’ye İlk Oyum Erdoğan’a” Programında şehre ikinci bir devlet üniversitesi olarak Erzurum Teknik Üniversitesini kazandırdıklarını hatırlatarak, gençlik merkezi sayısını 9’dan 432’ye, toplam spor tesisi sayısını ise bin 575’ten 4 bin 290 seviyesine getirdiklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yükseköğrenim yurt yatak kapasitesini ise 182 binden 850 bine ulaştırdıklarını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bay Kemal ne diyor, ‘bir senede bütün yurt sorunlarını çözermiş.’ Senin şu anda 10-11 tane büyükşehrin var, oralarda kaç tane acaba yurt yaptınız? Şu anda sadece Erzurum’da 19 bin 14 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları yaptık. Ayrıca lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde öğrenim gören gençlerimizin burs ve kredi imkânlarını genişlettik.

Buradan sesleniyorum Bay Kemal, 6’lı masa; göreve geldiğimizde burs neydi, 45 liracıktı, şimdi 45 liradan aldık, yılbaşından itibaren lisans öğrencileri için bin 250 lira, yüksek lisans öğrencileri için 2 bin 500 lira, doktora öğrencileri için 3 bin 750 liraya çıkarttık. Gençler, asgari ücret ne oldu, 8 bin 506 oldu. Temmuz ayında hayata geçirdiğimiz düzenlemeyle toplam 3,3 milyon öğrencimizi 27 milyar liralık bir maddi külfetten kurtardık. Çok daha önemlisi, hatırlayın biz geldiğimizde öğrencilerin harç denilen sıkıntıları var mıydı? Sildik mi? Bir kalemde sildik, bitirdik o işi ve yurtlarımızda kalan öğrencilerimize yaptığımız beslenme yardımını bin 800 liraya yükselttik.”

Son dakika | Başkan Erdoğan'dan 2023 seçimleri için net mesaj: 6'lı masa siyasetten silinecek - Son Dakika Haberler

“Daha iyi imkânlar sunmaya devam edeceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022-2023 döneminde yurt ücretlerine zam yapmayarak öğrencilerin geçen yılki fiyatlarla barınmalarını sağladıklarını, yurtlarda ücretsiz internetten seyahat imkânlarına, hibe desteklerinden staj programlarına kadar tarihî nitelikte pek çok adım attıklarını belirterek, “Hamdolsun gençlerimizin de bu imkânları en iyi şekilde değerlendirerek, kendilerine olan güvenimizi boşa çıkarmadıklarını gördük. Bundan sonra da sizin için çalışmaya, size hayallerinizi gerçeğe dönüştürebileceğiniz daha iyi imkânlar sunmaya devam edeceğiz.” dedi.

“Birkaç ay sonra Togg’un Oltu siyahını yollarımızda görmeye başlayacağız”

Gelecek hafta yeni umutlar, yeni heyecanlarla 2023’ün karşılanacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2023 sıradan bir yıl olmanın ötesinde tarihimizde pek çok dönüm noktasını içinde barındıran bir sembol.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelecek sene Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yıl dönümünün sevincinin, 85 milyon olarak hep birlikte yaşanacağını ifade ederek, “Artık nüfusumuz da 85 milyon olmayacak, 86 (milyon), oraya çıkacağız.” dedi.

Cumhuriyet’in yeni yüzyılını, taşıdığı öneme uygun şekilde idrak etmek için canla başla çalıştıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bu amaçla 2023’ü, Türkiye yüzyılı vizyonumuzun başlangıç noktası hâline getirmek istiyoruz. Türkiye yüzyılını, muhalefet gibi kuru gürültüyle, içi boş sloganlarla, kimsenin itibar etmediği uyduruk iddialarla değil, özellikle siz gençlerimize ufuk kazandıracak projelerle ete kemiğe büründürmeyi hedefliyoruz.

Türkiye’nin ilk yerli ve millî otomobili Togg’u sizlerin de heyecanla beklediğini biliyorum. Türk sanayisinin gurur vesilesi olan Togg’un üretimi şu anda devam ediyor. İnşallah birkaç ay sonra Togg’un Oltu siyahını yollarımızda görmeye başlayacağız.

Ayrıca ülkemiz donanmasının şimdiye kadar gördüğü en büyük askerî gemisi olacak Anadolu’yu, yine gelecek sene kullanıma sunuyoruz. Yine gelecek yıl muharip insansız savaş uçağımız Kızılelma’nın seri üretimi başlıyor, millî muharip uçağımızı da hangardan çıkartıyoruz.

Tasarım, üretim, montaj, yazılım ve testleri tamamen yerli imkânlarla geliştirilen İMECE uydumuzu ve Türksat 6A’yı uzaya fırlatıyoruz. Böylece uzaydaki toplam uydu sayımızı 10’a çıkarmış olacağız. Karadeniz’de keşfettiğimiz 540 milyar metreküplük doğal gazı da 2023’ün ilk çeyreğinde evlerimizde kullanacağız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha pek çok müjdeyi 2023’te milletle paylaşacaklarını aktararak, “Amerika ile görüntülü konuşmayı ileri teknoloji sanan cahiller başta olmak üzere Türkiye’yi küçümseyenlere, milletimizi hafife alanlara, ülkemizin son 20 yılda nereden nereye geldiğini bir kez daha göstereceğiz.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, altılı masaya eleştiride bulunarak, “Her türlü ayak oyununun çevrildiği, fitnenin, fesadın, entrikanın kol gezdiği bu garip birliktelikten ne ülkeye ne millete ne gençlerimize hiçbir hayır gelmeyeceği anlaşılmıştır. Şayet solukları yetip de o vakte kadar ayakta kalabilirlerse 2023 seçimleri, eski Türkiye bakiyesi bu arkaik ekibin siyaset sahnesinden silinmesine de vesile olacaktır.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin yetişmiş insan kaynağından istifade etmek yerine yabancı ekonomi komiserlerinden medet umanlara bu ülkenin gerçek potansiyelini ispat edeceklerini söyledi.

Bunu, son 20 yıldır olduğu gibi yine gençlerle beraber yapacaklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Sandıkları patlatmaya hazır mıyız?”, “Yanımızda olmayan tüm genç kardeşlerimizi bu noktada harekete geçiriyor muyuz?” sorularına, salondakiler “evet” cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelecek seçimlerin, Cumhuriyet’in 100’üncü yılını layıkıyla idrak etme yanında Türkiye’nin kutlu yürüyüşünün kesintiye uğramaması için de çok büyük önem taşıdığına işaret ederek, “Sandık önümüze geldiğinde yapacağımız tercih çok nettir. Ülkemiz, ya sabah akşam sürekli kavga eden, birbirlerinin kuyusunu kazan, ‘altılı masa’ denilen ucube yapının insafına kalacak ya da AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın güçlü, vizyoner, dirayetli liderliğinde emin adımlarla geleceğe yürüyecektir.” ifadelerini kullandı.

Ülkenin, siyasi çekişmelerle en kıymetli yollarını heba ettiği kaybolan yıllarına, 1990’ların kriz günlerine geri dönemeyeceğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Kovid-19 ve Rusya-Ukrayna Savaşı’nda olduğu gibi krizleri başarıyla yöneten bir ülke olarak varlığını sürdüreceğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin, ya ortaya proje namına hiçbir şey koyamayan vizyonsuzlara mahkûm olacağını ya da dünyanın gıptayla baktığı devasa projeleri hayata geçirmeye devam edeceğine işaret etti.

Gelecek seçimlerde Türkiye’yi, terörle mücadeleden dış politikaya, Türk dünyasıyla tüm ilişkilerden Filistin ve Kıbrıs davasına kadar her alanda birbirine taban tabana zıt yol ayrımlarının beklediğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Göreve geldiğimizde Türkiye’nin bir numaralı sorunu terördü. Şimdi terör kaldı mı? Cudi’yi çökerttik mi? Gabar’ı çökerttik mi? Tendürek’i çökerttik mi? Bestler Deresi’ni çökerttik mi? Biz onların inlerine gireceğiz dedik. Girdik mi? Ama birileri de Suriye’nin kuzeyine gidip, orada turistik seyahat yapacakmış. Onlar terörle böyle mücadele ediyor, biz ise inlerine girerek ediyoruz. Farkımız bu.” diye konuştu.

[UHA Haber Ajansı, 26 Aralık 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.