ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:33 Agriconnect Türkiye Sürdürülebilir Gelecek Platformu, COP29 Taraflar Konferansı’na katılacak
09:17 Çay içerken yanında yenilenlere dikkat: Kalsiyum ve demir emilimini sıfırlıyor
07:47 Tarım ve Orman Bakanlığı yeni listeyi açıkladı: Sağlığı riske atan tereyağı ve peynirler tek tek ifşa edildi
07:34 AB, “düzensiz göçle mücadele yasalarını sertleştirme” kararı aldı
06:47 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Cumhurbaşkanlığı onayıyla yürütülen Kartepe Haddane ve Çevre Tahribatı projesinden vazgeçilmesi son derece önemli”
06:09 CHP’li Bülbül, kayıp çocuk sayısını açıklayamayan TÜİK’i eleştirdi
01:01 Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara aktarılıyor
00:54 Ömer Çelik’ten katil İsrail’in bakanına tepki: Katz bir cinayet şebekesinin üyesidir
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a kutlama mesajı
00:39 İstanbul’daki bebek ölümleriyle ilgili 22 kişi tutuklandı
00:33 Dışişleri’nden soykırımcı katil İsrail’in eli kanlı bakanına fotoğraflı tepki
00:32 İran Dışişleri Bakanı Türkiye’de: Ankara, Tahran’a karşı elini güçlendiriyor mu?
00:21 Hakan Fidan Hamas üyelerini kabul etti
00:13 Cevdet Yılmaz: Barış katliamla değil Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir
00:08 Beyaz Saray: “Yahya Sinvar’ın öldürülmesi Gazze’de olası ateşkes için bir dönüm noktası olabilir”
00:08 İstanbul’da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği toplantısı: Erdoğan İsrail’e silah ambargosu için BM’ye çağrı yaptı
00:02 Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ve  Su Politikaları Derneği  “Ticari İşletmelerin Yeşil Ekonomiye Geçişinin Desteklenmesi” projesinde işbirliği yapacak
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOUVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İletişim Başkanı Prof. Dr. Altun, “Batılı sömürge sistemi modern dönemin adaletsizliklerinin başlıca kaynağıdır”

İletişim Başkanı Prof. Dr. Altun, “Batılı sömürge sistemi modern dönemin adaletsizliklerinin başlıca kaynağıdır”
25 Aralık 2022
169
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, gerek küresel Kovid-19 salgınının, gerek Rusya-Ukrayna savaşının, küresel belirsizlikleri derinleştirdiğini ve uluslararası sistemin eksikliklerini tekrar gün yüzüne çıkardığını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan en kısa günde 'Az zamanda çok  iş' paylaşımıİletişim Başkanı Prof. Dr. Altun, insanlığın kaderinin ortak olduğu gerçeğini bize bir kez daha gösteren bu hadiseler karşısında, bazı ülkelerin sadece kendini düşünen ya da gerçekçi olmayan yaklaşımlar sergilemelerinin sorunları daha da çetrefilli hale getirdiğini söyledi.

“Batılı sömürge sistemi modern dönemin adaletsizliklerinin başlıca kaynağıdır”

Gelinen nokta itibarıyla Batı’nın kendini merkezi ve ayrıcalıklı bir konuma yerleştirerek dizayn ettiği uluslararası sistemin, bugün karşılaşılan sorunların kaynağı olduğunu gördüklerini ifade eden İletişim Başkanı Prof. Dr. Altun, “Batılı sömürge sistemi modern dönemin adaletsizliklerinin başlıca kaynağıdır. Gelinen nokta itibarıyla biz Irak’ta, Suriye’de, Filistin’de hatta Libya’da herhangi bir şekilde yaşanan sorunların istikrarsızlığın kaynağına baktığımızda Batı’nın hesaplarıyla karşılaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

İletişim Başkanı Prof. Dr. Altun, “Batı merkezli dünya görüşü üzerine inşa edilen küresel nizama itiraz eden her ülke; ne yazık ki algı operasyonlarıyla, dezenformasyon kampanyalarıyla susturulmaya çalışılıyor ya da terör örgütleriyle, siyasi ve toplumsal istikrarsızlık dalgalarıyla, hesaplarıyla istenen çizgiye çekilmek isteniyor. Türkiye bu kötücül hesaplara, siyasal mühendislik çabalarına, dezenformasyonlara en fazla maruz kalan ülkelerin başında geliyor. Aynı şekilde Libya devleti ve halkı da yine Türkiye-Libya ilişkileri de bu dezenformasyon kampanyalarından, bu saldırılardan nasibini alıyor. Çünkü Türkiye ve Libya, birilerinin bölge üzerine yaptığı hesapları bozmuştur ve kendi çıkarları doğrultusunda sahici oyunlarını kurmuşlardır. Hamdolsun Libyalı kardeşlerimiz, hiçbir adımında gizli ajandası olmayan Türkiye’nin niyetinin samimi olduğunu gayet iyi biliyorlar. Birlikte tarihi, coğrafi, siyasi, askeri, ekonomik ve kültürel bağlarımızı güçlendiren adımları ardı ardına atıyoruz. Bu ortak irade ve kararlılıkla ülkelerimiz arasındaki iş birliğine ve dayanışmaya, bölgemizdeki istikrara ve huzura kasteden hiçbir girişime fırsat vermeyeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

İletişim Başkanı Prof. Dr. Altun, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve halkı olarak bundan sonra da Libya’nın ve Libyalı kardeşlerinin yanında olmayı sürdüreceklerini söyledi.

İslam dünyası ile ilişkilere, hukuka da büyük bir hassasiyet gösterdiklerini ifade eden İletişim Başkanı Prof. Dr. Altun, İslam ümmetinin güncel sorunlarının çözülmesi ve iş birliklerinin güçlendirilmesi için katkı sunmaya devam edeceklerini bildirdi.

Bu kapsamda, her alanda olduğu gibi iletişim, medya ve enformasyon alanında da ilişkileri geliştirme, ilerletme gayesinde olduklarını dile getiren İletişim Başkanı Prof. Dr. Altun, geçtiğimiz ekim ayında İslam İşbirliği Teşkilatı Enformasyon Bakanları Konferansı dönem başkanlığını Suudi Arabistan’dan devraldıklarını, üstlendikleri büyük sorumlulukla enformasyon, medya ve iletişim alanında müşterek çalışmaları derinleştirecek ve geliştirecek bir yaklaşım içinde olacaklarını söyledi.

İletişim Başkanı Prof. Dr. Altun, İslam İşbirliği Teşkilatı Enformasyon Bakanları Konferansı’nda kabul edilen İstanbul Deklarasyonu ile dezenformasyon ve İslamofobiyle mücadele açısından oldukça kritik kararlar aldıklarına işaret ederek, “İstanbul Deklarasyonu’nda dezenformasyonla nasıl mücadele edileceğinin yanında Filistin davasına olan bağlılığımızı da teyit ettik. Buradan da Filistin davasına olan bağlılığımızın bir kez daha altını çizerek vurguluyorum” dedi.

[UHA Haber Ajansı, 25 Aralık 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.