ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:10 Almanya’da resesyon çanları çalıyor
10:07 AK Parti Fiber Altyapı İşini, Operatörlerden Ayıracak mı?
09:06 Otomotiv ihracatı eylülde yüzde 21 artışla 3,4 milyar dolar oldu
06:55 Tarım ve Orman Bakanlığı’nın uygulaması, taklit ve hileli gıda listeleri artık anlık olarak elektronik ortamda tüketicilerle paylaşılıyor
06:34 Nefret Söyleminin Sahiplenilmesi ile Ne Amaçlanıyor?
06:13 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarda; Son bir haftada 58 teröristi etkisiz hâle g
06:00 Elon Musk ilk kez Trump’ın seçim mitingine katıldı
00:48 TBMM’de yoğun mesai başlıyor: İşte gündem maddeleri…
00:34 Katil İsrail Beyrut’u şimdiye kadarki en ağır bombardımanla vurdu
00:32 İzmir Körfezi’ne ‘nefes’ olacak eylem planı bugün açıklanacak
00:30 Türkiye’den Bosna Hersek’e yardım eli
00:29 7 Ekim’in yıldönümü öncesinde dünyanın dört bir yanında Filistin yanlısı gösteriler düzenlendi
00:28 Bağımsız milletvekili Nadir Bedir, “Savaş bittikten sonra Hizbullah ile oturup konuşmalıyız”
00:25 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 4 terörist etkisiz hale getirildi
00:20 Bakan Fidan Lübnan Başkakanı Mikati ile görüştü
00:10 Bakan Göktaş: Şiddetin kök nedenlerini ortadan kaldırmak için çalışmaları sürdüreceğiz
00:03 Astana Zirvesi; Şanghay İş Birliği Örgütü Büyüyor mu?
00:02 Irak’ın kuzeyinde 12 terörist etkisiz hale getirildi
15:29 İsrail Türkiye Sınırına Yanaşır mı?   
10:43 CHP’li Kanko: Vatandaşa, diğer ülkelerin kabul etmediği ve gümrüklerden geri dönen gıdalar yediriliyor!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimize kazandırdığımız hizmetleri yeterli bulmuyoruz”…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimize kazandırdığımız hizmetleri yeterli bulmuyoruz”…
11 Aralık 2022
122
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkelerin tarihlerinde her seçimin, bir yol ayrımı olduğuna işaret ederek, milletin 15 seçimdir kendilerini açık ara birinci yaparak iradesini büyük ve güçlü Türkiye yolunda ilerlemekten yana kullandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Samsun’da, “İnsan nisyan ile maluldür” ifadesini kullanarak şunları kaydetti:

“Bunca yıldır ülkeyi yöneten bir kişinin elbette eksikleri de hatta hataları da olabilir. Eski Türkiye’nin en büyük sorunu, milletin yetki verdiklerinden ülkeye ve millete vermedikleri hizmetlerin hesabının sorulmamasıydı. Biz bu muhasebeyi kimseye bırakmadan, kendi kendimize yapıyoruz. Ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetleri vazifemizin gereği olarak görüyoruz. Bununla kalmıyor, söz verip de yapamadıklarımızın, yapmamız gerekip de henüz başaramadıklarımızın peşinden koşuyoruz.

“Milletimize kazandırdığımız hizmetleri yeterli bulmuyoruz”

Türkiye’yi 20 yılda 3 kat büyütmüş olmamızı yeterli bulmuyor, en kısa sürede 2 kat daha büyüterek dünyanın en büyük 10 ülkesi arasına sokmayı hedefliyoruz. Milletimize, kazandırdığımız hizmetleri yeterli bulmuyoruz. Teknolojiden özgürlüklere, her alanda geleceğin dünyasının altyapısını kurmayı hedefliyoruz. Ülkemizin dört bir yanında inşa ettiğimiz eserleri yeterli bulmuyoruz. Tıpkı yerli ve milli otomobilimiz Togg gibi tıpkı Yusufeli Barajı gibi tıpkı 500 bin yeni konut projesi gibi çok daha fazlasını yapmayı hedefliyoruz. Şu Samsun’u bu spor tesisleriyle buluşturan kim? Üniversitesiyle buluşturan kim? Kardeşlerim biz çalıştık, ürettik. Samsun’u elhamdülillah buralara getirdik.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadınların enerjisini ve kabiliyetini hayatın her alanında ülkeye kazandırmak için yaptıklarını yeterli bulmadığını ifade eden Erdoğan, iş hayatından aileye her konuda daha ilerisini hedeflediklerinin altını çizdi.

Hayata geçirdikleri projeleri anlatan Erdoğan, “Çanakkale Köprüsü’nü gördünüz değil mi? Biz buyuz. Bunlar ancak sandalla gezerler. Avrasya Tüneli nedir, anlamazlar. Bunlar, Marmaray Tüneli’ni bilmezler. Bunları yapan biziz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü yaptık. Bunlar ne dediler, niye yaptınız? Bizim işimiz bu. ‘Eğer arzu etmiyorsanız siz yaya geçin’ dedik. Osmangazi Köprüsü’nü yapan kim? İstanbul’u İzmir’e bağladık, 7,5 saatte gidiliyordu, şimdi 3 saatte gidiliyor. Bay Kemal, sen İzmir’den seçildin değil mi? Bak seni bile yaya yürümekten alıkoyduk. Artık 3 saatte, 3,5 saatte İstanbul’dan İzmir’e gidebiliyorsun.” diye konuştu.

Gençlerin ufkunu, yaşadıkları köyle, mahalleyle, şehirle sınırlı olmaktan çıkarıp dünyayı kucaklayacak seviyeye getirmeyi yeterli bulmadıklarını ve gözlerini uzaya diktiğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

“Terörle mücadelede, vatan savunmasında, bölgemizdeki güvenlik ve refah mimarisinde geldiğimiz konumu yeterli bulmuyoruz. Tüm mazlumların ve mağdurların duasını alacak hedefler peşinde koşuyoruz. Özetle, yaptıklarımızın üzerine yatmıyoruz. Henüz yapamadıklarımızın hayıflanmasıyla daha çok çalışıyoruz. Bizim sadece sağlıkta, sadece ulaştırmada, sadece enerjide, sadece şehircilikte, sadece sosyal desteklerde, bakınız hepsinde demiyorum, bunların sadece birinde yaptıklarımız, karşımızdakilerin ömrü boyunca yapabildiklerini fersah fersah geçmeye yeter.”

Erdoğan, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın, “Bizim icraatlarımıza onların hayalleri bile yetişemez.” ifadesini hatırlatarak, “Ülkemizde siyasetin mecrasını, ölçeğini öylesine yukarıya taşıdık ki karşımızdakilerin güya ‘program’ diye, güya ‘proje’ diye ifade ettikleri hususların çok ötesinde artık bir Türkiye gerçeği var. Türkiye Yüzyılı’na adım atacağımız 2023’ü, ülkemizi küresel, siyasi ve ekonomik sistemin en üstüne çıkartacağımız yeni dönemin sembolü haline getirmekte kararlıyız. Verdiğimiz her mücadele, yaptığımız her iş nasıl sizlerin gözü önünde yaşandıysa Türkiye Yüzyılı’nı da aynı şekilde inşa edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

[UHA Haber Ajansı, 11 Aralık 2022]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.