ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:09 CHP’li Bülbül, kayıp çocuk sayısını açıklayamayan TÜİK’i eleştirdi
01:01 Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara aktarılıyor
00:54 Ömer Çelik’ten katil İsrail’in bakanına tepki: Katz bir cinayet şebekesinin üyesidir
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a kutlama mesajı
00:39 İstanbul’daki bebek ölümleriyle ilgili 22 kişi tutuklandı
00:33 Dışişleri’nden soykırımcı katil İsrail’in eli kanlı bakanına fotoğraflı tepki
00:32 İran Dışişleri Bakanı Türkiye’de: Ankara, Tahran’a karşı elini güçlendiriyor mu?
00:21 Hakan Fidan Hamas üyelerini kabul etti
00:13 Cevdet Yılmaz: Barış katliamla değil Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir
00:08 Beyaz Saray: “Yahya Sinvar’ın öldürülmesi Gazze’de olası ateşkes için bir dönüm noktası olabilir”
00:08 İstanbul’da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği toplantısı: Erdoğan İsrail’e silah ambargosu için BM’ye çağrı yaptı
00:02 Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ve  Su Politikaları Derneği  “Ticari İşletmelerin Yeşil Ekonomiye Geçişinin Desteklenmesi” projesinde işbirliği yapacak
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOUVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
10:02 NATO Savunma Bakanları Toplantısı’ndan notlar!
09:25 Zeytinyağı piyasası ve küresel ısınma
09:14 Ortadoğu için kader seçimi: Trump mı Harris mi?
08:53 Alman hükümetinin tartışmalı güvenlik paketinde neler var?
07:34 Kitap: Sağlıklı bir toplum, sağlıklı bireylerden geçiyor!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Özer: Atıl duran köy okullarının tamamını yıl sonuna kadar açacağız

Bakan Özer: Atıl duran köy okullarının tamamını yıl sonuna kadar açacağız
9 Kasım 2022
3.579
A+
A-

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, artık köylerden şehirlere çocukların taşınmayacağını, öğretmenleri ve usta öğreticileri köylere taşıyacaklarını belirterek, atıl durumda olan 6 bin 970 köy okulunun tamamını 2022 sonuna kadar açacaklarını söyledi.

fatihmem.meb.k12.tr/meb_iys_dosyalar/34/10/254687/...Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde son yirmi yılda eğitimde çok boyutlu devrimlerin yaşandığına işaret etti.
Ülkelerin en kalıcı sermayesinin beşeri sermayesi, bu sermayenin niteliğini artırmada en önemli enstrümanın da eğitim olduğunu vurgulayan Bakan Özer, “Onun için ülkeler kendi rekabet güçlerini arttırmak amacıyla eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranlarını yüzde 100’e ulaştırmak için büyük çaba sarf etmektedir ama 2000’li yıllara geldiğimiz zaman manzara çok kötüdür. 2000’li yıllarda 5 yaştaki okullaşma oranı sadece yüzde 11’di, ortaöğretimdeki okullaşma oranı yüzde 44, yükseköğretimdeki net okullaşma oranı ise sadece yüz 14’tü.” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde tüm illerde, ilçelerde eğitim seferberliği yapıldığını belirten Özer, şunları kaydetti:
“Beş yaştaki yüzde 11 olan okullaşma oranı bugün yüzde 97’ye ulaşmıştır. İlkokuldaki okullaşma oranı yüzde 99,63’e yani yaklaşık yüzde 100’e, ortaokuldaki okullaşma oranı yüzde 99,44’e, ortaöğretimdeki okullaşma oranı ise 4+4+4’ün de getirmiş olduğu katkıyla yüzde 44’ten yüzde 95’e yükselmiştir. Yükseköğretimdeki net okullaşma oranı ise yüzde 14’lerden yüzde 48’lere çıkmıştır. İlk kez cumhuriyet tarihinde eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranları yüzde 95’in üzerine çıkmıştır. Peki, neden 70 yıl beklenmiştir, bu yüzde 95’e çıkmak için? O kültürel iktidarın paylaşımına izin vermeyen vesayetçi odaklar, bu ülkenin evlatlarının eğitimle buluşmasına hiçbir zaman fırsat vermedikleri gibi başörtüsü yasakları, katsayı uygulamaları gibi antidemokratik uygulamalarla erişimin önüne sürekli bariyerler çekmiştir. İşte bunlar da son yirmi yıl içinde artık eğitim sistemimiz çok daha demokratik, çok daha katılımcı, vatandaşlar arasında hiçbir ayrım yapmayan bir eğitim sistemi hâline gelmiştir.”
Türkiye Yüzyılı şarkısında ifade edildiği gibi son yirmi yılda  mazlumların şarkı söylediğini kaydeden Özer,  “İnşallah, yeni Türkiye Yüzyılı’nda da bu mazlumlar sadece Türkiye’de değil, dünyanın her tarafında şarkılarını söylemeye devam edecektir.” ifadelerini kullandı.
Köy yaşam merkezleriyle yeni bir açılımı daha gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Özer, şunları söyledi:
“Köylerde atıl duran köy okullarını çok kısa sürede revizyondan geçirdik ve köydeki çocuklarımızın anaokulu ve ilkokul ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli mevzuat dönüşümlerini de gerçekleştirerek bir köy çocuğu için bir okul açabilme kapasitesine geldik ve geçenlerde Van’da bir çocuk için bir ilkokul açtık. Sadece bununla kalmadık. Köydeki yetişkinlerimiz için de halk eğitimi merkezleriyle kıymetli Bakanımızın da işaret ettiği gibi tarımla, hayvancılıkla ilgili sürekli bilgilerini güncelleyecek yeni gelişmeleri takip edecek ve Türkiye’nin tarım alanında güçlü bir ülke olması yolunda köylerden kalkınmayı başlatacak bir projeyi uygulamaya geçirmiş bulunuyoruz. İnşallah, artık köylerden şehirlere çocuklarımızı taşımayacağız. Çocuklarımız da yetişkinler de köylerde olacak, öğretmenlerimizi ve usta öğreticilerimizi köylere taşıyacağız. Köylümüzün hizmetinde olup istediği her türlü kursu, inşallah, orada düzenleyeceğiz.”
2023 yılının sonuna kadar atıl duran 6 bin 970 okulun tamamının açılacağını belirten Özer,  açılışı yapılan köy yaşam merkezlerinin hayırlı uğurlu olmasını diledi.

[UHA Haber Ajansı, 09 Kasım 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.