ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:17 Çay içerken yanında yenilenlere dikkat: Kalsiyum ve demir emilimini sıfırlıyor
07:47 Tarım ve Orman Bakanlığı yeni listeyi açıkladı: Sağlığı riske atan tereyağı ve peynirler tek tek ifşa edildi
07:34 AB, “düzensiz göçle mücadele yasalarını sertleştirme” kararı aldı
06:47 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Cumhurbaşkanlığı onayıyla yürütülen Kartepe Haddane ve Çevre Tahribatı projesinden vazgeçilmesi son derece önemli”
06:09 CHP’li Bülbül, kayıp çocuk sayısını açıklayamayan TÜİK’i eleştirdi
01:01 Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara aktarılıyor
00:54 Ömer Çelik’ten katil İsrail’in bakanına tepki: Katz bir cinayet şebekesinin üyesidir
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a kutlama mesajı
00:39 İstanbul’daki bebek ölümleriyle ilgili 22 kişi tutuklandı
00:33 Dışişleri’nden soykırımcı katil İsrail’in eli kanlı bakanına fotoğraflı tepki
00:32 İran Dışişleri Bakanı Türkiye’de: Ankara, Tahran’a karşı elini güçlendiriyor mu?
00:21 Hakan Fidan Hamas üyelerini kabul etti
00:13 Cevdet Yılmaz: Barış katliamla değil Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir
00:08 Beyaz Saray: “Yahya Sinvar’ın öldürülmesi Gazze’de olası ateşkes için bir dönüm noktası olabilir”
00:08 İstanbul’da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği toplantısı: Erdoğan İsrail’e silah ambargosu için BM’ye çağrı yaptı
00:02 Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ve  Su Politikaları Derneği  “Ticari İşletmelerin Yeşil Ekonomiye Geçişinin Desteklenmesi” projesinde işbirliği yapacak
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOUVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
10:02 NATO Savunma Bakanları Toplantısı’ndan notlar!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “Peygamber Efendimizin kutlu çağrısını, davet ve irşat yöntemini onun örnekliğinde yeniden tefekkür edelim istiyoruz”

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “Peygamber Efendimizin kutlu çağrısını, davet ve irşat yöntemini onun örnekliğinde yeniden tefekkür edelim istiyoruz”
7 Ekim 2022
346
A+
A-

Pelin Çift İle Gündem Ötesi

‘Pelin Çift ile Gündem Ötesi’ her Cumartesi günü “Gönül Dağı”dan sonra saat 00.15’te TRT 1 Ekranlarında..

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca Peygamber Efendimizin veladeti münasebetiyle düzenlenen 2022 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası’nın açılışı dolayısıyla Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Peygamber Efendimizin kutlu çağrısını, davet ve irşat yöntemini onun örnekliğinde yeniden tefekkür edelim istiyoruz” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş yaptığı konuşmada, aynı zamana denk gelen Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın konusu olarak, “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” temasını belirlediklerini söyledi.

Âlemlerin Rabbine samimiyetle bağlanmak ve yeryüzünde hakkı ve hakikati egemen kılmak için çalışmanın, insanın varoluş gayesi olduğuna işaret eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Bu yüce vazifenin en özlü ifadesi ise, ‘emr-i bi’l-ma’ruf ve nehy-i an’il-münker’ bağlamında irşat sorumluluğudur. İrşat sorumluluğu, tüm müminler için, her şeyden önce Allah’a imanın ve Rasülüne ittibanın bir gereğidir. Bu sorumluluk ihmal edilince insani değerler unutulur, ahlaki erdemler zayıflar, dayanışma ve yardımlaşma ruhu kaybolur, neticede toplumsal huzur yok olur.” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “Peygamber Efendimizin kutlu çağrısını, davet ve irşat yöntemini onun örnekliğinde yeniden tefekkür edelim istiyoruz”

Peygamberimiz, Cami ve İrşat” temasının belirlenmesiyle ilgili de Başkan Erbaş, “Yeryüzünün hak, hakikat, adalet ve merhamete muhtaç kaldığı bir dönemde Peygamber Efendimizin kutlu çağrısını, davet ve irşat yöntemini onun örnekliğinde yeniden tefekkür edelim istiyoruz. Elbette tebliğ ve irşat vazifesinin en büyük örneği, ‘Ben, güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim.’ buyuran ve âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizdir.” ifadelerini kullandı.

Hz. Peygamberin, vahyin nuruyla insanlığın ufkunu aydınlattığını kaydeden Başkan Erbaş, “Sevgili Peygamberimiz, çorak toprakları ayak izleriyle bahtiyar kılmıştır. Kuraklaşan gönülleri tebliğiyle ebedi bir baharla buluşturmuştur. Onun ümmeti olan bizler, ondan bize miras kalmış olan değerleri, sünnet-i seniyyeyi bugün tüm yeryüzüne taşımakla mükellefiz.” şeklinde konuştu.

“Diyanet İşleri Başkanlığı, tüm mensuplarıyla inanç, millet ve medeniyet değerlerimizi yaşatmaya gayret ediyor”

Hz. Peygamberin, “Size iki şeyi emanet bırakıyorum. Bunlara sarıldığınız müddetçe yolunuzu sapıtmazsınız. Bunlardan birisi, Allah’ın Kitabı Kur’an-ı Kerim, diğeri de benim sünnetim.” buyurduğunu hatırlatan Başkan Erbaş, “Diyanet İşleri Başkanlığımız, tüm mensuplarıyla sevgili Peygamberimizin örnekliğinde bu vasiyetini dikkate alarak inanç, millet ve medeniyet değerlerimizi tanıtmaya ve yaşatmaya gayret etmektedir. Bütün müftülüklerimiz, bütün camilerimiz ve Kur’an kurslarımızla, Allah Resulü Efendimizin bize emanet ettiği Kur’an ve sünnet ile insanları aydınlatma vazifesini yerine getiren o zamanki Mescid-i Nebevi’nin birer şubesi olarak kendimizi kabul etmekteyiz. Vaazlar, hutbeler, cami dersleri, konferans ve seminerlerimizi bu bilinç ve gaye ile gerçekleştiriyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, aileyi koruma ve desteklemeye yönelik eğitimler, seminerler, çevrimiçi etkinlikler gerçekleştirdiklerini aktaran Başkan Erbaş, “Ülkemizin 450 kadar noktasında Aile ve Dini Rehberlik Bürolarımızda görev yapan hoca hanım vaizelerimiz, ailelerimizin yaşadığı problemleri yaptıkları irşad faaliyetleriyle çözmeye gayret ediyorlar. Her bir büromuz bir irşad merkezi olarak çalışmaktadır.” dedi.

“4-6 Yaş Kur’an kurslarımıza milletimiz çok büyük bir teveccüh göstermektedir”

Değerler eğitimini merkeze alan 4-6 yaş Kur’an kurslarına büyük bir teveccühün olduğunun altını çizen Başkan Erbaş, şu ana kadar bir milyonu aşkın çocuğun bu kurslardan mezun olduğunu, halen 200 bine yakın çocuğun ise bu kurslara devam ettiğini bildirdi.

Hafızlık kurslarında, şu anda 81 bin 338 öğrencinin hafızlık eğitimine devam ettiğini kaydeden Başkan Erbaş, ihtiyaç odaklı Kur’an kurslarında 500 bin civarında öğrencinin eğitimlerine devam ettiği bilgisini verdi.

Manevi rehberlerle hastaneler, cezaevleri, öğrenci yurtları ve kamp çalışmalarında destek verdiklerini anlatan Başkan Erbaş, Başkanlık olarak, izcilik kamplarında da binlerce gence yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi.

“Yaz Kur’an kurslarımızda 3 milyonu aşkın öğrencimize eğitim ve irşad hizmeti veriyoruz”

Yaz Kur’an kurslarında 3 milyonu aşkın öğrenciye eğitim ve irşad hizmeti verdiklerini dile getiren Başkan Erbaş, polis ve askerlerin mesleki eğitim kurumlarında “Din İstismarıyla Mücadelede Sahih Dini Bilginin Önemi” konulu 772 konferans gerçekleştirdiklerini aktardı.

Diyanet Televizyonu ve radyolarında, barışa, birlik ve beraberliğe katkı sunacak irşad programları yaptıklarını söyleyen Başkan Erbaş, yurt içinde ve yurt dışında toplumun tüm kesimlerinin ihtiyaç ve beklentilerine yönelik dini, tarihi, sosyal ve kültürel içerikler hazırlayarak dijital mecralarda istifadeye sunduklarını kaydetti.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ve ilahi, tasavvuf musikisi dinletilerinin de sunulduğu programda, 2022 Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla hazırlanan sinevizyon gösterimi de yer aldı.

[UHA Haber Ajansı, 07 Ekim 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.