ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 MHP Genel Başkanı Bahçeli, Türkgün gazetesinde yayımlanan yazısında, Terörsüz Türkiye hedefi ve gündemdeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
00:49 Ömer Çelik: Cumhurbaşkanımız insanlık cephesinin en gür sesidir
20:21 Özgür Özel’in rakibi Dilek İmamoğlu mu olacak
15:35 Bayram tatilinin ilk 2 gününde 19 kişi hayatını kaybetti
15:24 Altun: Mehmet Selim Kiraz adaletin simgesi olarak hatırlanmaya devam edecek
15:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı
14:49 Siyasi partilerde bayramlaşma
11:23 Bir Başkadır Eşme’nin Bayramları!…
10:07 Adalet Bakanı Tunç, “Bu bayram Terörsüz Türkiye’ye adım attığımız bir bayram olsun.”
09:22 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ramazan ayında bakanlık hizmet modellerinden yararlanan 155 bin aileye ziyaret etti!…
09:00 MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldız’dan tutuklama çıkışı…
08:35 (RTÜK) Başkanı Şahin’den “Günlerdir ‘özgür basın’ nutukları atanların riyakarlığını bir kez daha gördük…
08:22 Bakan Uraloğlu: Anadolu’nun kalbinde yolculuk!
00:53 Bakan Tunç: Uludağ’ki otel yangınının tüm yönleriyle  aydınlatılması için  soruşturma hassasiyetle yürütülüyor 
00:39 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Göktaş, bakanlık personeli ile bayramlaştı
00:36 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı vesilesiyle AK Parti teşkilatlarına video mesaj gönderdi…
00:23 Ekrem İmamoğlu’nun teslim etmediği telefonunun HTS kayıtlarına ulaşıldı
00:13 Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar tarafından yapılan açıklamayı “küstahça” olarak nitelendirdi ve reddetti.
00:13 Bakan Kurum’dan “Uluslararası Sıfır Atık Günü” paylaşımı
09:53 Türkiye’nin petrol üretim üssü halinde gelen Şırnak Gabar’da iki yeni sahada daha üretim başladı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

‘Tüm ihracat destekleri sadeleştirildi’ 

‘Tüm ihracat destekleri sadeleştirildi’ 
7 Eylül 2022
916
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Mustafa İlker Özdem, ihracat desteklerinde bir sadeleşmeye gittiklerini ve tüm destekleri tek kararda topladıklarını söyledi.

Mustafa İlker Özdem, TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’dan Ataner YÜCE’ye yaptığı açıklamada,  böylece ihracatçının tek metne bakarak hangi desteği alabileceğini gördüğünü ve yönetmek için de sadeleşmenin kolay olduğunu dile getirdi.

Bunun yanı sıra tüm destekleri yüzde 50 oranında sabitlediklerini, daha önce farklı baremler olduğunu hatırlatan Özdem, şunları söyledi:  

“Yine URGE projelerinde yüzde 75 oranında destek var. Yani destekler yüzde 50-75 oranında tek çerçeveye getirildi. Ancak hedef ülkeler için ayrıca desteklere 20-25 puanlık ilave destek vereceğiz. Bir de hedef sektörler içinde yer alıyorsa ihracatçının hedefi bir ilave destek daha almaya hak kazanıyor.” 

Desteklerin yapısının önce harcamayı yapıp ondan sonra alınması şeklinde olduğunu dile getiren Özdem, “İhracatçının ödemeyi alması 3-7 ayı bulabiliyor. Biz Eximbank ve İGE ile ortak inisiyatif geliştirip prefinansman kredisi sağlamaya yönelik çalışmalarımızı hızlandırdık. Bu desteklerin bir miktar daha kullanıcı dostu olması yönünde adım atmış olacağız. Ayrıca diğer bir yeni destek hedefimiz çok kanallı mağazaların yurtdışında rekabetçi olmasına yönelik hazırlanıyor. Türkiye’de belli bir sayıya ulaşmış perakende zincirlerinin yurtdışında daha güçlü olması için patent, kira gibi önemli destekler sağlayacağız. Ayrıca ihracat konsorsiyumunu yazdık 10 milyon TL gibi destek vereceğiz. Yani profesyonel bazı grupların ortaya çıkıp sadece üretim yapmak isteyenlerin ürünlerini yurtdışına ulaştırmalarına destek sağlayacağız. Son olarak da bir şirketin ihracat yol haritasının oluşturulması ve bu ihracat yolculuğuna yön verilmesi için danışmanlarla çalışmaları için destek sağlayacağız” dedi.  

[UHA Haber Ajansı, 07 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.