ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:35
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
10:02 NATO Savunma Bakanları Toplantısı’ndan notlar!
09:25 Zeytinyağı piyasası ve küresel ısınma
09:14 Ortadoğu için kader seçimi: Trump mı Harris mi?
08:53 Alman hükümetinin tartışmalı güvenlik paketinde neler var?
07:34 Kitap: Sağlıklı bir toplum, sağlıklı bireylerden geçiyor!
07:15 Ukrayna’daki İngiltere – ABD Rekabeti!
06:02 Biden İsrail’in İran’ın Nükleer Tesislerini Hedef Almasına Karşı
02:27 BakanTunç, “Adalet ve eğitim kalkınmanın ön şartı”
02:19 TBMM’de bütçe maratonu başlıyor
00:51 Florlu sera gazlarına ilişkin yönetmelik yayımlandı
00:37 Almanya’nın Düzensiz Göçü Önleme Çabaları
00:30 Dünya Gıda Üretimi Su Krizi Nedeniyle Risk Altında
00:29 Yılmaz: “2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifimiz, bu kazanımlarımızı sürdürülebilir hale getirecek”
00:23 İsrail’in Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğü iddia edildi
00:18 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
00:11 İzmir-Bremen hattında ticaret-bilim-kültür zirvesi
11:35 Pazar günü 81 ilde eş zamanlı orman temizliği yapılacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakanı Derya Yanık, ‘Arz odaklı hizmet, artık bize gelmiyor’

Bakanı Derya Yanık, ‘Arz odaklı hizmet, artık bize gelmiyor’
1 Mayıs 2022
346
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Bakanlık olarak başta sosyal yardımlar ve hizmetler olmak üzere sorumluluk alanlarına giren her alanda canla başla çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)ya konuşan Bakan Derya Yanık, “Devletimizin temel felsefesi ve görevi, ailemizin ve nihayetinde toplumumuzun refahını artırmak, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek” olduğuna dikkat çekti.

Derya Yanık, “Biz de Bakanlık olarak farklı hizmet modelleriyle vatandaşlarımızın yanında yer alıyoruz. AK Parti hükûmetleri döneminde en önemli farklardan birisi, talep odaklı hizmetlerden arz odaklı hizmetlere geçmek olmuştur. Arz odaklı hizmet, artık bize gelmiyor, biz vatandaşa hizmet götürmek için gidiyoruz demek. İhtiyaçlarını tespit ediyoruz, gerekli çözümleri üretiyor ve vatandaşa ihtiyaç duyduğu hizmeti biz ulaştırıyoruz” dedi.

“Aile ve Sosyal Destek Programı’mız (ASDEP) ile sosyal hizmetlerimizi kapı kapı gezerek vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz” diyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kırşehir’de 2017-2022 yılları arasında ASDEP personeliyle 18 binden fazla haneye ulaştıklarını belirterek, . ihtiyaçlarına göre olması gereken çalışmaları yaptıklarını, onları ilgili yerlere yönlendirdiklerini ve o ailelerin düzenli takiplerini gerçekleştirdikleri açıkladı.

“Ağır kayıplar olmadan bu süreci tamamlamış olduk”

Kovid-19 salgını döneminde dünyada çok yoğun kayıplar olurken Türkiye’de kayıpların son derece sınırlı kaldığını ifade eden Bakan Yanık şunları kaydetti:

“İstatistikler, araştırmalar bunu söylüyor. Dünyada pandemi döneminde yaşlı ölümleri yüzde 33 ila 82 arasında değişti. Bizde elhamdülillah bu sayı yüzde 4,4’te kaldı. Çok şükür. Bu, buralarda çalışan personelimizden, devletimizin her kademesindeki çalışanımızın sorumluluk duygusuyla ortaya çıkan sonuç. Daha önemlisi, sizlerin bize güvenmeniz ve kurallara uymanızla söz konusu oldu. Ağır kayıplar olmadan bu süreci tamamlamış olduk. Pandemi döneminde hayatlarını kaybeden büyüklerimize Allah’tan rahmet diliyorum. O dönemi büyük bir fedakarlıkla, aylarca evine gidemeyen, çalıştığı kurumdan çıkamayan çalışma arkadaşlarımızın fedakarlığıyla da tamamladığımızı biliyoruz. Buradan da onlara bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Allah razı olsun hepsinden.”

[UHA Haber Ajansı, 01 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.