ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:47 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Cumhurbaşkanlığı onayıyla yürütülen Kartepe Haddane ve Çevre Tahribatı projesinden vazgeçilmesi son derece önemli”
06:09 CHP’li Bülbül, kayıp çocuk sayısını açıklayamayan TÜİK’i eleştirdi
01:01 Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara aktarılıyor
00:54 Ömer Çelik’ten katil İsrail’in bakanına tepki: Katz bir cinayet şebekesinin üyesidir
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a kutlama mesajı
00:39 İstanbul’daki bebek ölümleriyle ilgili 22 kişi tutuklandı
00:33 Dışişleri’nden soykırımcı katil İsrail’in eli kanlı bakanına fotoğraflı tepki
00:32 İran Dışişleri Bakanı Türkiye’de: Ankara, Tahran’a karşı elini güçlendiriyor mu?
00:21 Hakan Fidan Hamas üyelerini kabul etti
00:13 Cevdet Yılmaz: Barış katliamla değil Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir
00:08 Beyaz Saray: “Yahya Sinvar’ın öldürülmesi Gazze’de olası ateşkes için bir dönüm noktası olabilir”
00:08 İstanbul’da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği toplantısı: Erdoğan İsrail’e silah ambargosu için BM’ye çağrı yaptı
00:02 Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ve  Su Politikaları Derneği  “Ticari İşletmelerin Yeşil Ekonomiye Geçişinin Desteklenmesi” projesinde işbirliği yapacak
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOUVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
10:02 NATO Savunma Bakanları Toplantısı’ndan notlar!
09:25 Zeytinyağı piyasası ve küresel ısınma
09:14 Ortadoğu için kader seçimi: Trump mı Harris mi?
08:53 Alman hükümetinin tartışmalı güvenlik paketinde neler var?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Los Angeles’ta Toplu Taşımada Maske Hala Zorunlu

Los Angeles’ta Toplu Taşımada Maske Hala Zorunlu
25 Nisan 2022
1.257
A+
A-

ABD’deki maske takma zorunluluğuyla ilgili toplumsal ve siyasi tartışmalar devam ediyor.

Hafta başında Florida’daki Federal Yargıç Kathryn Kimball Mizelle’nin aldığı maske takma zorunluluğunu iptal eden karara, ülkede bu yöndeki düzenlemeyi yapan ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) itiraz etti.

CDC, toplu taşıma araçlarında maske kullanılmasının gerekli olduğuna inandığını ve Adalet Bakanlığı’nın devreye girmesi gerektiğini açıklamıştı.

ABD Adalet Bakanlığı Sözcüsü Antony Coley bu açıklamadan kısa süre sonra bakanlığın resmi Twitter hesabından bir açıklama yaparak, federal yargıcın kararını temyize götüreceklerini ve ilk başvuruyu yaptıklarını bildirdi.

Federal düzeydeki son değişikliklere rağmen, Amerika’nın en kalabalık bölgelerinden Los Angeles, toplu taşıma araçlarında veya havaalanları gibi kapalı ulaşım merkezlerinde yolcuların maske kullanımının zorunlu olmaya devam edeceğini bildirdi. Karar, Perşembe gecesi yürürlüğe girdi.

California Halk Sağlığı Dairesi de geçen Çarşamba günü artık zorunlu olmasa da, halkın toplu taşıma kullanırken maske takmalarını şiddetle tavsiye eden kendi güncellenmiş kılavuzunu açıkladı.

LA County's Ferrer makes case for vaccinating younger kids against COVID-19  – Daily News

Los Angeles Kamu Sağlığı Direktörü Barbara Ferrer’ın yaptığı açıklamaya göre, bölgenin maske zorunluluğu banliyö trenlerini, metroları, otobüsleri, taksileri, Uber’leri ve Lyft’leri, otobüs terminalleri, metro istasyonları, limanlar ve diğer kapalı liman terminalleri dahil olmak üzere iç mekan ulaşım merkezlerininin tamamını, COVID-19 aşı durumu ne olursa olsun, 2 yaş ve üzerinde herkesi kapsıyor.

Karar, Los Angeles Uluslararası Havalimanı ve Hollywood Burbank Havalimanı’nı da kapsıyor. Ferrer, bölgeden bağımsız olarak faaliyet gösteren Long Beach Halk Sağlığı Dairesi’nin de benzer bir karar almasını beklediğini söyledi. Kendi halk sağlığı dairesine sahip olan Pasadena, bölgenin maske takma kurallarına uyacağını açıkladı.

Yerel maske takma talimatı, havayolu yolcuları için uçaktan indikten sonra başlayacak.

Geçtiğimiz hafta Los Angeles bölge genelinde yeni vakalar, geçtiğimiz aya oranla 2 kat artarak günde ortalama 1262’ye ulaştı.

Bölgede pozitiflik oranı da son günlerde yaklaşık yüzde 2’ye yükseldi; iki hafta önce, pozitiflik oranı yaklaşık yüzde 1’di.

Los Angeles Kamu Sağlığı Direktörü Barbara Ferrer, bulaşma oranı orta seviyeye düştüğünde ve CDC toplu taşımada maskenin artık gerekli olmadığına karar verdiğinde bölgenin 30 gün içinde maske kararını yeniden değerlendirileceğini söyledi.

Konuşmacılar – İnşaat Konferansı

HABER : Çıdam YÜCEL

***

Çıdam YÜCEL, 5 Şubat 1986’da Bursa’da doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği’nden mezun olmadan önce, eğitimine bir süre Amerika Birleşik Devletleri’nde, butik bir kolej olan Rockford College’da devam etti. Diksiyon eğitimi ile temelden başladığı eğitimine, hocalarının ve yakın çevresinin de teşvikiyle spikerlik-sunuculuk dersleriyle devam etti. Türkiye’de çok dilde ulusal yayın yapan Kanal6 olarak da bilinen 6News’ta İngilizce muhabirlik yaparak uzun bir süre özel haberler hazırladı. Hem İngilizce hem de Türkçe bültenler sundu.

6News’un ardından Tvem’e geçti.  Sonrasında Star Tv ve Tv360’da çeşitli programlarda editör ve program koordinatörü olarak görev yaptı.

Amerika’nın Los Angeles kentinde yaşayan ve VOA Türkçe Servisi California Muhabiri olarak görev yapan Çıdam Yücel, 2011 yılından bu yana aktif olarak yaptığı kongre, konferans ve toplantılarda Türkçe/İngilizce protokol ve etkinlik sunuculuğu, kurumsal seslendirme çalışmalarına devam ediyor. Aynı zamanda beden dili uzmanı olan Çıdam Yücel, bu konuda kurumsal eğitim vermeyi sürdürüyor.

[UHA Haber Ajansı, 25 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.