ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOUVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
10:02 NATO Savunma Bakanları Toplantısı’ndan notlar!
09:25 Zeytinyağı piyasası ve küresel ısınma
09:14 Ortadoğu için kader seçimi: Trump mı Harris mi?
08:53 Alman hükümetinin tartışmalı güvenlik paketinde neler var?
07:34 Kitap: Sağlıklı bir toplum, sağlıklı bireylerden geçiyor!
07:15 Ukrayna’daki İngiltere – ABD Rekabeti!
06:02 Biden İsrail’in İran’ın Nükleer Tesislerini Hedef Almasına Karşı
02:27 BakanTunç, “Adalet ve eğitim kalkınmanın ön şartı”
02:19 TBMM’de bütçe maratonu başlıyor
00:51 Florlu sera gazlarına ilişkin yönetmelik yayımlandı
00:37 Almanya’nın Düzensiz Göçü Önleme Çabaları
00:30 Dünya Gıda Üretimi Su Krizi Nedeniyle Risk Altında
00:29 Yılmaz: “2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifimiz, bu kazanımlarımızı sürdürülebilir hale getirecek”
00:23 İsrail’in Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğü iddia edildi
00:18 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
00:11 İzmir-Bremen hattında ticaret-bilim-kültür zirvesi
11:35 Pazar günü 81 ilde eş zamanlı orman temizliği yapılacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Çavuşoğlu: Müzakerelerde ivme yakalandı

Bakan Çavuşoğlu: Müzakerelerde ivme yakalandı
21 Mart 2022
1.196
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / AK Parti İl Danışma Meclis Toplantısı’nda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya-Ukrayna kriziyle ilgili başından beri ilkeli bir tutum benimsediklerini belirterek, “Müzakerelerde ivme yakalandı” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda Rusya-Ukrayna kriziyle ilgili Türkiye’nin diplomasi tutumuna ilişkin konuştu.

Türkiye’nin Rusya-Ukray’na krizinin başından beri ilkeli bir tutum benimsediğinin altını çizen Çavuşoğlu,  “Rusya ile bir çok alanda yakın ilişkilerimiz var ancak bu ilişkiler hakkı hukuku savunmamıza engel değil” dedi.

“Biz bu yola oyun kurucu olmak için çıktık”

Rusya ve Ukrayna’nın, Türkiye’ye güvenme nedeninin ilkeli tavır sergilemesi olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, “Diplomasi konusunda merkez konumundayız. Biz bu yola oyun kurucu olmak için çıktık. Biz her zaman oyunu da kuruyoruz oyunu da bozuyoruz” dedi.

Savaşın sona erdirilmesi için büyük çaba sarf edildiğini ve buna ilişkin yoğun mekik diplomasisi yürütüldüğünü söyleyen Çavuşoğlu, Türkiye olarak, Rusyanın saldırısını dünya ile birlikte eleştirdiklerini söyledi.

“Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne destek verdik”

Yaşanan krizin bir an önce sonlandırılması için önce insani sonra kalıcı ateşkes için çalıştıklarını belirten Çavuşoğlu, Türkiye’nin, Ukrayna’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne destek verildiğini belirtti.

Bu süreçte Türkiye’nin dürüst bir arabulucuk ve kolaylaştırıcı bir roy oynadığını dile getiren Bakan Çavuşoğlu, “Taraflar temel konularda anlaşmaya yakın, bir ivme yakalandı” dedi.

Ayrıca çatışma bölgelerinde kalan 15 binden fazla vatandaşında sağ salim ülkeye getirildiğini söyledi.

“Bizler beklenen Türkleriz, dünyanın umuduyuz”

Çavuşoğlu, doğuda-batıda dünyanın her yerinde olmak gerektiğini belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

Bizler beklenen Türkleriz, dünyanın umuduyuz. Türk beklenendir, dünyanın her yanında olmaya devam edeceğiz. 253 temsilciliğimiz, ihracat kapasitemiz, TİKA’mız, Yunus Emre’miz, Maarif, Yurtdışı Türkler Başkanlığımız, Diyanetimiz, Türk Hava Yollarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, savunma sanayimiz. Fakat en başta milletimizin nitelikleri, medeniyetimizin derinliği. 2023 hedeflerimize ulaşmak için gerekli liderliğe, stratejik bakışa, imkan ve kabiliyetlere sahibiz. Dünya barışı için samimi olarak çalışan, somut reform önerisinde bulunan tek lider Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır.”

AK Parti’de siyaset yapmanın öncelikle bu sorumluluğu üstlenmeye talip olmak demek olduğunu anlatan Çavuşoğlu, Antalya’yı kara, hava, deniz ve demiryoluyla kolay ulaşılabilir bir şehir haline getirdiklerini söyledi.

Antalya’da 677 kilometre bölünmüş yol ağına ulaştıklarını ifade eden Çavuşoğlu, birçok yolu, tüneli tamamladıklarını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayıyla Antalya-Alanya Otoyolu Projesi’ni yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıkaracaklarını vurguladı.

Çavuşoğlu, kent merkezi, Serik ve Korkuteli ilçelerine doğalgaz getirdiklerini, Elmalı, Kumluca, Manavgat, Alanya ve Gazipaşa ile Mersin’in Anamur ilçesine kadar her yeri en kısa zamanda doğalgazla buluşturacaklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin çözüm önerileri için NATO zirvesine katılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, diplomasi trafiğinde NATO üyesi ülkelerin liderleri ve Genel Sekreter Jens Stoltenberg ile sürekli dirsek temasındaydı. Hem telefon ile hem de yüz yüze birçok görüşme yaptı.

Erdoğan, Rusya-Ukrayna arasında yaşananlara ilişkin Türkiye’nin çözüm önerilerini anlatmak için 24 Mart’ta düzenlenecek olağanüstü NATO Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Brüksel’e gidecek.

Manavgat yangını

Manavgat’ta geçen yıl temmuzda Cumhuriyet tarihinin en büyük yangın afetinin yaşandığını dile getiren Çavuşoğlu, “Yangında 6 bin 522 çiftçimiz ve 35 bin 160 dekar alan zarar gördü. Vatandaşlarımızın zararlarını karşılamak için nakdi olarak 236 milyon lirası tarım zararı olmak üzere 300 milyon liranın üzerinde yardım yaptık. Çiftçilerimizin yanan traktörlerinin yerine yenilerini verdik. Yangında zarar gören konut, ahır ve samanlığın yenilerinin inşaatına başladık” dedi.

Çavuşoğlu, AK Parti döneminde Antalya’da 18 devlet hastanesi, 24 aile sağlığı merkezi, 2 diş sağlığı merkezi, 8’i 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu olmak üzere toplamda 56 sağlık tesisini hizmete sunduklarını belirtti.

Türkiye’nin makus talihini değiştirenin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, “Cumhur İttifakı’nın iddiası sadece iktidar olmak değil, her alanda ülkemizi en üst lige taşıma iddiasıdır. Bu yüzden Cumhur İttifakı’mızı güçlendiriyoruz, daha da güçlendireceğiz ve 2023’e daha güçlü gireceğiz. Bu davanın neferleri de sizlersiniz.” dedi.

AK Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal da dünyadaki gelişmeleri ve AK Parti hükümetinin yaptığı çalışmaları anlattı.

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, yorulmak bilmeden, hüzne kapılmadan millet için çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

[UHA Haber Ajansı, 21 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.