ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:10 Yozlaşmanın İpuçları-4
00:04 Gazetecilik tahsili yapanlar ve gazeteci olmak isteyenler, Hürriyet Gazeteciliğinin efsane dönemini mutlaka okumalılar…
00:04 Ukrayna Hava Kuvvetleri: “Rusya, Ukrayna’ya kıtalararası balistik füze fırlattı”
18:36 “Ben Benim” adlı Sanatçı Yücel Kale’nin yeni sergisi BonVivant İzmir’de açıldı
12:44 Bazı CHP milletvekillerinin Meclis’te İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı engellemeye yönelik provokasyonuna tepkiler sürüyor
12:15 Bakan Yerlikaya: Yasa dışı bahisle ilgili 9 bin 780 tutuklama yaptık
12:07 Türkiye, yağışlı sistemin etkisine giriyor
11:57 ‘Yenidoğan çetesi’ davasında savunmalar sürüyor
09:57 ABD’ye iş ve yeni hayat hayaliyle gelen Türkler arasında kayıp vakaları dikkat çekiyor
06:48 Erdoğan: “Trump’ın savaşları bitirme söylemine inanmak istiyor, adımlar atmasını bekliyoruz”
06:23 AB’nin 5 büyük üyesinden Ukrayna’ya destek: “ABD yardımı azaltırsa mali ve askeri yardıma hazırız”
00:47 Kongo’nun İstanbul Fahri Konsolosu İlyas Keskin
00:32 Suriye: “İsrail’in Palmira kentine düzenlediği saldırıda 36 kişi öldü”
00:26 Yunanistan’da hayat pahalılığını protesto için işçiler 24 saatlik genel greve gitti, halk sokağa indi
00:15 ABD Temsilcisi Hochstein Hizbullah’la ateşkes sağlamak üzere İsrail’e gidiyor
00:13 ABD Ukrayna’ya 275 milyon dolarlık yeni askeri yardım açıkladı
12:46 Nizip Ticaret Odası, Gaziantep Oda/Borsaları ortak meclis ve istişare toplantısına katıldı
12:02 Nizip TOBB Ortaokulu ile eğitimde yeni bir adım atıyor
11:44 TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan Nizip Ticaret Odası’na ziyaret 
11:25 Sosyal medya platformları karşılıklı küfür ve hakaret arenası olmamalıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Kansere Karşı Yeni Küresel Mücadele Planı

Kansere Karşı Yeni Küresel Mücadele Planı
6 Şubat 2022
2.362
A+
A-

4 Şubat Dünya Kansere Karşı Mücadele Günü’nde çeşitli uluslararası platformlar hastalığı önlemek için yeni küresel eylem planlarını açıkladı.

Birleşmiş Milletlere bağlı Dünya Sağlık Örgütü, hastalığı küresel olarak önlemeyi teşvik edecek, kanserle mücadeleye yardımcı olmak için bölgesel kanunların geliştirilmesini sağlayacak çevrimiçi bir platform olan ‘Dünya Kansere Karşı Kanun Girişimini’ başlattı. Küresel girişim, Dünya Sağlık Örgütü’ne bağlı olan Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı’nın (IARC), yeni eylem planıyla açıklandı.

Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı, mevcut bilimsel kanıtlar çerçevesinde hastalığa karşı alınacak ilk tedbirlerin, tüm kanser vakalarının en az yüzde 40’ını önlendiğini belirti. Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı, hastalığa karşı alınacak birincil önlemler ve kanser tümörlerinin erken tespitiyle, ölüm oranının çok daha fazla azalacağını kaydetti.

Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı, kanser hastalığı vakalarının dünyanın her bölgesinde farklı seyrettiğini, hastalıkla küresel mücadelede bölgesel eylem planlarının hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Meet Dr. Espina, Gaithersburg Veterinarian“Hastalığı önlemek için yeni bölgesel plan ve yasalar teşvik edilecek”

Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı’nın küresel projesinin başında olan Doktor Carolina Espina, bazı risk faktörlerinin dünya çapında yaygın olduğunu, ancak bazı kalıpların belirli bölgelere ve sosyoekonomik ve kültürel koşullara özgü değiştiğini, bu nedenle yeni küresel eylem planlarında, bölgelerdeki yerel nüfus ihtiyaçlarına göre uyarlanmış yeni öneriler geliştirmek için ortak bir strateji ve metodoloji sağlayacaklarını belirtti.

Doktor Espina, hastalığa karşı yürütülecek yeni eylem planında, Avrupa Kansere Karşı Mücadele Yasası’nın öncü olacağını belirterek bu yasa ışığında, Latin Amerika ve Karayipler’de yeni ‘Kanserle Mücadele Yasası’nın’ 2023’te yürürlüğe gireceğini, bu yasanın Avrupa Kansere Karşı Yasası’nın ilk bölgesel uyarlaması olacağını kaydetti.

“Umut Işınları” projesi en çok ihtiyacı olan ülkelerde başlatılacak

Birleşmiş Milletlere bağlı diğer bir kurum olan Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) da kanserle mücadele kapsamında yeni eylem planı, ‘Umut Işınları’ girişimini duyurdu. Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı, yeni başlattıkları bu girişimde, BM’ye üye devletlerde, radyasyon teknolojilerini kullanarak teşhis ve tedavileri destekleyeceklerini ancak yeni eylem planı çerçevesinde bu tedavi ve teşhis yöntemlerinin, başta ihtiyacı olan Afrika ülkelerinde başlatılacağını belirtti.

Dünya Sağlık Örgüt Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Genel Direktörü Rafael Mariano Grossi, yaptıkları ortak açıklamada, kanseri önlemek için yapılan erken teşhis ve tedavi yöntemlerinin, dünyada eşit olarak uygulanmadığını belirterek düşük ve orta gelirli dünya ülkelerinin bu durumdan orantısız şekilde etkilendiğini ve yeni eylem planlarında önceliklerinin farkların kapanması olduğunu belirtti.

İki üst düzey yetkili, 2040 yılına kadar, kanser ölümlerinin yüzde 70’inden fazlasının düşük ve orta gelirli ülkelerde gerçekleşmesini beklediklerini belirterek kanser ve diğer bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesi için önerilen müdahale ve tedavilere, dünyanın birçok düşük ve orta gelirli ülkesinde erişilemediğini belirterek “Küresel olarak kanser teşhisi konan kişilerin yaklaşık yarısının tedavilerinin bir parçası olan radyoterapiye ihtiyacı olabilir ancak birçok ülkede tek bir radyoterapi makinesi bile yok” değerlendirmesini yaptı.

HABER : Can KAMİLOĞLU (VOA)

[UHA Haber Ajansı, 06 Şubat 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.