ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:41 Bakan Bak, “Türkiye Yüzyılı, dijitalin yüzyılı, gençlerin, sporun yüzyılı olacak”
00:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze soykırımının hesabının sorulmadığı bir dünya huzura kavuşamayacaktır
00:29 Doğru müdahaleyle disleksili bireyler okuma yapabilirler
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Recai Kutan için başsağlığı mesajı
00:17 Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nda yolcu rekoru
00:16 Emine Erdoğan: Bu karanlık günler, bir halkın özgürlük umudunu söndüremeyecek
00:09 Recai Kutan vefat etti
00:07 SPD Taşkın Alt Kurulu’nun üçüncü toplantısına katıldı
00:04 Katil Siyonist İsrail’in katliamlarına Batı medyasından destek! Kirli oyunları ifşa oldu: Soykırımı böyle gizlemeye çalıştılar!
00:04 Kayseri Gastronomi Günleri’nin 2.’si kapılarını misafirlerine açtı
10:10 Almanya’da resesyon çanları çalıyor
10:07 AK Parti Fiber Altyapı İşini, Operatörlerden Ayıracak mı?
09:06 Otomotiv ihracatı eylülde yüzde 21 artışla 3,4 milyar dolar oldu
06:55 Tarım ve Orman Bakanlığı’nın uygulaması, taklit ve hileli gıda listeleri artık anlık olarak elektronik ortamda tüketicilerle paylaşılıyor
06:34 Nefret Söyleminin Sahiplenilmesi ile Ne Amaçlanıyor?
06:13 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarda; Son bir haftada 58 teröristi etkisiz hâle g
06:00 Elon Musk ilk kez Trump’ın seçim mitingine katıldı
00:48 TBMM’de yoğun mesai başlıyor: İşte gündem maddeleri…
00:34 Katil İsrail Beyrut’u şimdiye kadarki en ağır bombardımanla vurdu
00:32 İzmir Körfezi’ne ‘nefes’ olacak eylem planı bugün açıklanacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Alman askerlerin Afganistan öfkesi

Alman askerlerin Afganistan öfkesi
20 Ağustos 2021
333
A+
A-

UHA HABER / Almanya’da Ordu Derneği Başkanı Wüstner, Afganistan’da görev yapan eski askerlerin “acı” ve “öfke” içinde olduğunu belirterek, yaşananları “siyasi bir fiyasko” olarak nitelendirdi. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP,dpa,epd / ET,BK)’ye dayandırdığı habere göre, Alman ordusu mensuplarını temsil eden Ordu Derneği’nin Başkanı Andre Wüstner, NATO görevi kapsamında Afganistan’da eskiden görev yapmış Alman ordu mensuplarının, Taliban’ın Kabil’i ele geçirmesinden acı ve yer yer “aşırı öfke” duyduklarını ifade etti.

ARD televizyonunda yayınlanan Morgenmagazin programına katılan Wüstner, Afganistan‘da çeşitli dönemlerde görev yapan çok sayıda askerin yaralandığını ya da silah arkadaşının ölümüne şahit olduğunu belirterek, bu kişilerin şimdi, “Neden?” ve “Her şey boşuna mıydı?” sorusunu sorduklarını dile getirdi.

“Siyasi felaket, trajedi…”

Genelkurmay makamının aylar önce Afganistan’dan tahliye planları hazırladığını vurgulayan Wüstner, bununla ilgili siyasi kararın çok geç alındığını belirterek, yaşananları “Siyasi bir felaket, bir trajedi” olarak nitelendirdi.

Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in konuya dair açıklamalarına katıldığını söyleyen Wüstner, “Gördüğümüz şeyler utanç verici” dedi.

Andre Wüstner

Andre Wüstner

Afganistan’da görev yapmış askerlere ve onların yakınlarına, Afganistan misyonunun yaklaşık 20 yılın ardından başarısızlıkla sonuçlandığını anlatmanın zor olduğunu ifade eden Wüstner, “Bu süre içinde yaşanan onca zorlukla beraber çok sayıda evlilik sona erdi” dedi.

Afganistan tecrübesinden sonra, Alman askerlerinin halihazırda görevde bulunduğu diğer tehlikeli dış misyonlara dikkat çeken Andre Wüstner, siyasete olan güvenin kaybolabileceği uyarısında bulunarak, “Mali’den ve başka bölgelerden aldığımız çok sayıda mektupta (siyasetin) yanlış değerlendirmelerine yönelik sorular geliyor” ifadesini kullandı.

Wüstner ayrıca, Alman Savunma Bakanlığının, askerlerin soru ve sorunlarına bir yanıt verebileceğini ümit ettiğini belirtti.

EK Kaynaklar : AFP,dpa,epd

[UHA Haber Ajansı, 20 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

www.uhahaberajansi.com,içeriklerinin daha geniş bir okur ve izleyici kitlesine ulaşması için yurtdışındaki Deutsche Welle (DW), Amerika'nın Sesi (VOA), EuroNews, Novaya Gazeta Europe, Sputnik News, Filistin Haber Ajansı'na (WAFA)ve Kosovaport gibi çeşitli yayın kuruluşları ile ortaklıklar yürütmektedir. www.uhahaberajansi.com kaynaklı özel haberlerin izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden farklı sitelerde yayınlanması yasaktır. Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. www.uhahaberajansi.com harici linklerin sorumluluğunu almaz. www.uhahaberajansi.com, İstanbul, Ankara ve Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti üyesidir. Tüm hakları saklıdır.