ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
10:02 NATO Savunma Bakanları Toplantısı’ndan notlar!
09:25 Zeytinyağı piyasası ve küresel ısınma
09:14 Ortadoğu için kader seçimi: Trump mı Harris mi?
08:53 Alman hükümetinin tartışmalı güvenlik paketinde neler var?
07:34 Kitap: Sağlıklı bir toplum, sağlıklı bireylerden geçiyor!
07:15 Ukrayna’daki İngiltere – ABD Rekabeti!
06:02 Biden İsrail’in İran’ın Nükleer Tesislerini Hedef Almasına Karşı
02:27 BakanTunç, “Adalet ve eğitim kalkınmanın ön şartı”
02:19 TBMM’de bütçe maratonu başlıyor
00:51 Florlu sera gazlarına ilişkin yönetmelik yayımlandı
00:37 Almanya’nın Düzensiz Göçü Önleme Çabaları
00:30 Dünya Gıda Üretimi Su Krizi Nedeniyle Risk Altında
00:29 Yılmaz: “2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifimiz, bu kazanımlarımızı sürdürülebilir hale getirecek”
00:23 İsrail’in Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğü iddia edildi
00:18 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
00:11 İzmir-Bremen hattında ticaret-bilim-kültür zirvesi
11:35 Pazar günü 81 ilde eş zamanlı orman temizliği yapılacak
11:12 Kocaeli Atılım Lisesi Arkadaşlığı Sahneye Taşındı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Almanya Türkiye’yle Mülteci Mutabakatı’nın Yenilenmesini İstiyor

Almanya Türkiye’yle Mülteci Mutabakatı’nın Yenilenmesini İstiyor
23 Haziran 2021
385
A+
A-

UHA HABER / AB Liderler Zirvesi’nde, 24-25 Haziran’da masaya yatırılacak konuların başında, AB’yle Türkiye arasında yapılan Mülteci Mutabakatı‘nın yenilenmesi yer alıyor.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın ‘Amerika’nın Sesi VOA‘dan aktardığı Cem DALAMAN’ın haberinde, AB’nin güçlü sesi Almanya’dan gelen sinyaller, bu konunun sorun çıkmadan çözüme ulaşacağını gösteriyor.

Hem Başbakan Angela Merkel hem de Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Berlin’in göç mutabakatının yenilenmesini arzuladığını belirterek konuyla ilgili net tavır aldı. Almanya aynı zamanda AB’nin diğer iki önde gelen ülkesi Fransa ve İtalya’nın desteğini de sağladı.

Dün akşam başkent Berlin’de İtalya Başbakanı Mario Draghi’yle görüşen Merkel, Türkiye’nin 3 milyon mülteciyi ülkesine kabul ettiğini belirterek “Bizden destek istemek ve almak konusunda tümüyle haklılar” dedi.

Mutabakatın yenilenmesi gerekliliğini “yeni bir perspektif açmak zorundayız” sözüyle gerekçelendiren Merkel, “Türkiye’yle işbirliğini sürdürmeden göçmenler konusunda bir çözüme ulaşamayacağımız konusunda hemfikiriz” dedi. Draghi de, Merkel’e katıldığını belirterek Türkiye’yle yapılan göç mutabakatının güncellenmesi gerektiğini ifade etti.

Merkel, geçen hafta sonunda Berlin’de konuk ettiği Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’la, AB Zirvesi’ne hazırlandığı görüşmede de Türkiye’ye yönelik olumlu mesaj vermişti. Merkel, AB’yle Türkiye arasında bazı konularda görüş ayrılıklarının bulunduğunu belirterek “Diğer taraftan belirli konuları birlikte şekillendirmek istiyorsak birbirimize bağımlıyız” ifadelerini kullandı.

Bundan kısa bir süre önce Federal Meclis’te yaptığı bir konuşmada da Mülteci Mutabakatı’nı savunan Almanya Başbakanı, tüm eleştirilere rağmen bu mutabakatla, iyi sonuçlara ulaştıklarını savundu ve bu sayede insan kaçakçılığıyla etkili mücadele sağlanabildiği, Yunanistan’a kaçak geçişlerin gerilediği, Ege Denizi’nde de hayatını kaybedenlerin sayısının azaldığı bilgisini verdi.

Angela Merkel’in bu konudaki çizgisi koalisyon ortağı sosyal demokratlardan da destek buluyor.

SPD‘li Dışişleri Bakanı Heiko Maas önceki gün yaptığı bir açıklamada, Türkiye’yle göç konusundaki işbirliğinin güncellenmesine ihtiyaç duyulduğunu belirterek “Türk hükümetiyle olan tüm zorluklara rağmen bu ülkenin, önemsiz görülmeyecek göç yükünü bizim için üstelendiğini kabul etmek gerekir” dedi.

Maas, yeni bir mutabakatın yapılması durumunda AB’nin Türkiye’ye maddi destek vereceğini ifade ederek “Herhangi bir rakam ortaya atmak istemiyorum ancak bunun parasız olmayacağı tamamen nettir” ifadesini kullandı.

Alman hükümet çevrelerinden verilen bilgiye göre, AB’nin geride kalan yıllarda Türkiye’ye sağladığı mali yardımlar sayesinde, 660 bin Suriyeli çocuk okula gitme şansı yakalarken 1 milyon 800 bin yetişkin de hayatlarını sürdürebilmeleri için parasal destek aldı.

Suriye’deki iç savaş nedeniyle Avrupa’ya ulaşmak isteyen büyük mülteci dalgasına çözüm için Türkiye’yle AB arasında, 18 Mart 2016’da imzalanan mutabakat 6 milyar Euro’luk finansal yardım sağlanmasının yanısıra Türkiye vatandaşlarına, AB ülkeleri için vize kolaylığı ve Türkiye’nin AB’ye girme sürecinin hızlandırılması gibi konuları da içeriyordu. Ancak vize kolaylığı ve AB’ye giriş konularında bir gelişme olmazken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB’yi sıklıkla taahhütlerini yerine getirmemekle suçladı.

HABER : Cem DALAMAN & Berlin

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 23 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.