ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:37 Donald Trump’ın Adalet Bakanı Adayı Matt Gaetz adaylıktan çekildiğini açıkladı
10:18 FAO Akdeniz Genel Balıkçılık Komisyonu’ndan Türkiye’ye ‘Tam uyum ödülü’ 
09:56 Avrupalılara göre en büyük tehdit düzensiz göç ve terör
09:52 İkinci Trump döneminde Ankara-Şam hattında ne bekleniyor?
09:51 Rusya’nın güncellenmiş nükleer doktrini ne anlama geliyor?
09:44 Eurofighter satışı yeni bir dönemin başlangıcı mı?
09:14 Irak’ta Saddam Hüseyin sonrası ilk nüfus sayımı
07:19 Suudi Arabistan’ın “Vizyon 2030” Reformlarına Genel Bir Bakış
06:34 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Demokrasi, herkesin istediğini istediği gibi yapması rejimi değildir”
06:31 Mudanya’da deniz turizmini canlandırmak için, Arnavutköy Balıkçı Barınağı yat limanına dönüştürülüyor
06:30 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Bu görüntüler bütün milletimizi rahatsız etmiştir”
06:03 Gazi Meclis’te siyasi eşkıyalık
00:10 Yozlaşmanın İpuçları-4
00:04 Gazetecilik tahsili yapanlar ve gazeteci olmak isteyenler, Hürriyet Gazeteciliğinin efsane dönemini mutlaka okumalılar…
00:04 Ukrayna Hava Kuvvetleri: “Rusya, Ukrayna’ya kıtalararası balistik füze fırlattı”
18:36 “Ben Benim” adlı Sanatçı Yücel Kale’nin yeni sergisi BonVivant İzmir’de açıldı
12:44 Bazı CHP milletvekillerinin Meclis’te İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı engellemeye yönelik provokasyonuna tepkiler sürüyor
12:15 Bakan Yerlikaya: Yasa dışı bahisle ilgili 9 bin 780 tutuklama yaptık
12:07 Türkiye, yağışlı sistemin etkisine giriyor
11:57 ‘Yenidoğan çetesi’ davasında savunmalar sürüyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Otobüs İşletmeleri Kısıtlamalardan Şikayetçi

Otobüs İşletmeleri Kısıtlamalardan Şikayetçi
24 Mayıs 2021
408
A+
A-

UHA HABER / 17 günlük tam kapanma ve ardından açıklanan kademeli normalleşme tedbirleri, şehirlerarası yolcu taşıyan firmaları olumsuz etkiledi. Otobüslerin yolcu taşıma kapasitesinin yarıya düşürülmesi bilet fiyatlarına da yansıdı.

Diyarbakır Şehirlerarası Otobüs Terminali, 17 günlük tam kapanmanın ardından yoğun. 30’a yakın firmanın faaliyet gösterdiği, normal zamanlarda yılda yaklaşık 500 bin kişinin kullandığı otogar bugünlerde kalabalık. Şehirlerarası seyahat için otobüsleri tercih edenler, kısıtlamaların kalkmasıyla otogarlara akın etti.

Dışarıdan bakıldığında otobüs firmalarının mutlu olacağı bir tablo. Ancak bu tablo hem firmaları hem yolcuları memnun etmiyor. Nedeniyse İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinin ‘Toplu Taşıma Tedbirleri’ni düzenleyen 7’nci maddesi. Bu maddenin 1. fıkrasına göre kademeli normalleşme tedbirleri kapsamına şehirler arası yolcu taşımacılığı için şu düzenleme getirildi: “Şehirlerarası faaliyet gösteren toplu taşıma araçları (uçak hariç); araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin %50’si oranında yolcu kabul edebilecek olup, araç içindeki yolcuların oturma şekli yolcuların birbirleriyle temasını engelleyecek (1 koltuk dolu 1 koltuk boş) şekilde olacaktır.”

17 gün boyunca hiç çalışmayan firmalar şimdi de yarı kapasiteyle çalışmak zorunda. VOA Türkçe’ye konuşan firma yetkilileri, zor durumda olduklarını dile getirdi. Firma yetkilisi Yahya Akkar, tam kapanma süresince bütün servisleri iptal etmek zorunda kaldıklarını söyledi. Tam kapanmanın bitiminden itibaren yoğunluk başlamasına rağmen tedbirlerden olumsuz etkilendiklerini söyledi. Akkar, “Tam kapanmanın başladığı günden ayın 17’si ne kadar tüm servislerimizi iptal etmek zorunda kaldık gelen olmadığı için. Haliyle bizi çok etkiledi, sektörü çok çok etkiledi. Tam kapanmanın bitiminden bugüne kadar, 4 gün yoğunluk yaşandı ama aşırı bir yoğunluk yok. Çok zor şartlarda çalışıyoruz. Tam kapanma, kısıtlamalar bizi etkiledi, etkilemeye devam ediyor. Koltuk sayımız 40’tan yarıya indi, 20 kişi taşıyoruz. Hem tam kapanma hem yolcu kapasitesi düştüğünden dolayı zor durumda kalan bir sektörle karşı karşıyayız” dedi.

Firma yetkililerinden Sıtkı Bayar ise koltuk sayısının düşürülmesini işlerini etkilediğini savunarak, “Bütün esnaf gibi bizi de etkiliyor. Hastalık var olduğu sürece de etkileyecek. Bir an önce inşallah kurtuluruz bundan. Koltuk sayısı gibi sorunlar yaşıyoruz. Vatandaş bilet arıyor. Tek koltukta taşımamız lazım. Bu da sıkıntıya yol açıyor” diye konuştu.

Ferman Aldan ise belirsizlikten şikayetçi. Araçlardaki kapasitenin düşürülmesinin fiyatlara yansıdığını vurgulayan Aldan, şöyle konuştu: “Günde kaç karar değiştiriyorlar. Biz de ne yapacağımızı şaşırdık. Normalde yüzde 50 kapasite diyorlar. Bir gün çıkıp yüzde 70 diyorlar, bir gün kaldırıldı diyorlar. Ne yapacağımızı biz de şaşırdık. Yolcu yüzde 50 kapasite ile giderse başkadır, dolu giderse başkadır. Fiyattan ister istemez yolcu da etkileniyor. Normal fiyat olsa 200’dür, şu anda 250. Araba sahipleri de firma sahipleri de etkileniyor. Ya komple kaldırılacak ya da yüzde 70’e getirilecek. Öyle olsa rahatlarız” şeklinde konuştu.

Kısıtlamalar nedeniyle firmalar kadar yolcular da dertli. Yolcular yer bulamamaktan ve bilet fiyatlarının yükselmesinden şikayetçi.

Mahmut Bozarslan yazıları 1.sayfa

HABER : Mahmut BOZASLAN & Diyarbakır

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 24 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.