ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOUVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
10:02 NATO Savunma Bakanları Toplantısı’ndan notlar!
09:25 Zeytinyağı piyasası ve küresel ısınma
09:14 Ortadoğu için kader seçimi: Trump mı Harris mi?
08:53 Alman hükümetinin tartışmalı güvenlik paketinde neler var?
07:34 Kitap: Sağlıklı bir toplum, sağlıklı bireylerden geçiyor!
07:15 Ukrayna’daki İngiltere – ABD Rekabeti!
06:02 Biden İsrail’in İran’ın Nükleer Tesislerini Hedef Almasına Karşı
02:27 BakanTunç, “Adalet ve eğitim kalkınmanın ön şartı”
02:19 TBMM’de bütçe maratonu başlıyor
00:51 Florlu sera gazlarına ilişkin yönetmelik yayımlandı
00:37 Almanya’nın Düzensiz Göçü Önleme Çabaları
00:30 Dünya Gıda Üretimi Su Krizi Nedeniyle Risk Altında
00:29 Yılmaz: “2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifimiz, bu kazanımlarımızı sürdürülebilir hale getirecek”
00:23 İsrail’in Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğü iddia edildi
00:18 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
00:11 İzmir-Bremen hattında ticaret-bilim-kültür zirvesi
11:35 Pazar günü 81 ilde eş zamanlı orman temizliği yapılacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İsrail-Filistin çatışması: Erdoğan ve Putin’den çağrı

İsrail-Filistin çatışması: Erdoğan ve Putin’den çağrı
14 Mayıs 2021
403
A+
A-

UHA HABER / Erdoğan ve Putin, İsrail-Filistin çatışmalarıyla ilgili görüştü. Kremlin’e göre, iki lider de taraflara tansiyonu düşürmeleri için çağrı yaptı. Erdoğan ayrıca İsrail’e “caydırıcı bir ders verilmesi” gerektiğini söyledi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı AFP, dpa, Reuters‘in haberine göre, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail ve Filistinliler arasındaki çatışmalarla ilgili bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Kremlin’den yapılan açıklamada, görüşmede “hem devam eden çatışmalar hem de artan ölü ve yaralı sayısından ciddi endişe duyulduğu” ifade edildi.

Kremlin, her iki liderin de “tansiyonun düşürülmesi ve sorunların barışçıl şekilde çözülmesi için taraflara çağrıda bulunduğunu” bildirdi.

Görüşmenin içeriğine dair Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı da bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Putin’le yaptığı görüşmede, “İsrail’in Kudüs, Gazze, Mescid-i Aksa ve Filistinlilere yönelik pervasız saldırıları karşısında Türkiye olarak tepkilerini en sert şekilde ortaya koyduklarını belirterek uluslararası camianın da İsrail’e güçlü ve caydırıcı bir ders vermesi gerektiğini, bu amaçla her seviyede girişimlerini sürdürdüklerini” ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığının Filistin konusunda Birleşmiş Milletler (BM) parametrelerine ve iki devletli çözüme işaret eden açıklamasını önemli bulduğunu da vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türkiye ve Rusya’nın Kudüs’te yaşanan gelişmeler konusunda hemfikir olduğunun gösterilmesinin önemli bir mesaj teşkil ettiğine dikkati çektiği açıklandı.

Açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, kriz daha fazla büyümeden Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin meseleye müdahil olmasının önem arz ettiğini ve Konsey’in İsrail’e saldırıları durdurması hususunda kararlı ve net mesajlar vermesi gerektiğini vurguladı.

Filistinli sivillerin korunması için bölgeye uluslararası koruma gücü gönderilmesi fikri üzerinde de çalışılması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve Rusya’nın BM’de tüm bu konularda yakın iş birliği sergileyeceğine inandığını dile getirdi.

İsrail, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'a hava saldırısı düzenlediİsrail, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus’a hava saldırısı düzenledi

Can kaybı artıyor

Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa’da geçen cuma günü yaşanan gerginlik üzerine İsrail ve Filistinliler arasında hafta başından beri süren çatışmalarda en az 55 kişi hayatını kaybetti.

AFP‘nin haberine göre, İsrail’in düzenlediği hava saldırılarında Gazze’de, 14’ü çocuk, 48 kişi yaşamını yitirdi. Ajans, Batı Şeria’da da iki Filistinlinin öldüğünü bildirdi.

Gazze’den İsrail’e fırlatılan roketler ise en beş İsraillinin ölümüne neden oldu. Reuters’a konuşan sağlık yetkilileri, roket saldırılarında hayatını kaybeden İsrailli sayısının altı olduğunu ifade etti.

İsrail ordusu, Gazze’de ölenlerin en az 20’sinin Hamas ya da İslami Cihad üyesi olduğunu duyurdu.

Ordu, Filistinlilerin Pazartesi gününden beri fırlattığı bini aşkın roketten 850’sinin Demir Kubbe savunma sistemi tarafından havada imha edildiğini ya da İsrail’e düştünü belirtti. İsrail ordusu, kalan roketlerinse Gazze’ye düştüğünü bildirdi.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 14 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.