ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:41 Bakan Bak, “Türkiye Yüzyılı, dijitalin yüzyılı, gençlerin, sporun yüzyılı olacak”
00:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze soykırımının hesabının sorulmadığı bir dünya huzura kavuşamayacaktır
00:29 Doğru müdahaleyle disleksili bireyler okuma yapabilirler
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Recai Kutan için başsağlığı mesajı
00:17 Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nda yolcu rekoru
00:16 Emine Erdoğan: Bu karanlık günler, bir halkın özgürlük umudunu söndüremeyecek
00:09 Recai Kutan vefat etti
00:07 SPD Taşkın Alt Kurulu’nun üçüncü toplantısına katıldı
00:04 Katil Siyonist İsrail’in katliamlarına Batı medyasından destek! Kirli oyunları ifşa oldu: Soykırımı böyle gizlemeye çalıştılar!
00:04 Kayseri Gastronomi Günleri’nin 2.’si kapılarını misafirlerine açtı
10:10 Almanya’da resesyon çanları çalıyor
10:07 AK Parti Fiber Altyapı İşini, Operatörlerden Ayıracak mı?
09:06 Otomotiv ihracatı eylülde yüzde 21 artışla 3,4 milyar dolar oldu
06:55 Tarım ve Orman Bakanlığı’nın uygulaması, taklit ve hileli gıda listeleri artık anlık olarak elektronik ortamda tüketicilerle paylaşılıyor
06:34 Nefret Söyleminin Sahiplenilmesi ile Ne Amaçlanıyor?
06:13 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarda; Son bir haftada 58 teröristi etkisiz hâle g
06:00 Elon Musk ilk kez Trump’ın seçim mitingine katıldı
00:48 TBMM’de yoğun mesai başlıyor: İşte gündem maddeleri…
00:34 Katil İsrail Beyrut’u şimdiye kadarki en ağır bombardımanla vurdu
00:32 İzmir Körfezi’ne ‘nefes’ olacak eylem planı bugün açıklanacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Temeli atılan Ceylanpınar-Kızıltepe Yolu yaklaşık 240 milyon TL.ye mal olacak

Temeli atılan Ceylanpınar-Kızıltepe Yolu yaklaşık 240 milyon TL.ye mal olacak
28 Mart 2021
386
A+
A-

UHA HABER / Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, temeli atılan Şanlıurfa’da proje bedeli 240 milyon TL olan Ceylanpınar- Kızıltepe Yolu’nun 227 metre uzunluğunda 3 adet köprü ve 10 adet kavşak bulunduğunu söyledi.

Bakan Karaismailoğlu, Proje sayesinde mevcut yolun fiziksel ve geometrik standartları yükseltilecek böylece daha konforlu ve güvenli bir trafik akışı sağlanacağını belirterek, Sınır güvenliğinin temini, askeri birliklerin sevkiyatı ve insani yardım faaliyetlerinin sorunsuz olarak sağlanacağı güvenli bir ulaşım koridoru oluşturulacağını ifade etti.

Şanlıurfa’da Ceylanpınar- Kızıltepe Yolu’nun temel atma törenine katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Şanlıurfa’nın dünyanın ve Türkiye’nin en önemli bölgesel kalkınma projesi olan GAP’ın merkezi olduğunu aktardı.

Bakan Karaismailoğlu, “Böylesine tarihi ve stratejik bir öneme sahip olan Şanlıurfa’nın tarımının, turizminin, ticaretinin gelişmesi için bugün Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı’nın açılışını gerçekleştirdik. Diğer yandan Ceylanpınar ile Mardin’in Kızıltepe ilçesini birbirine bağlayan Ceylanpınar-Kızıltepe Yolu‘nun temelini atmanın mutluluğunu yaşıyoruz” açıklamasında bulundu.

-“Sınır güvenliğinin temini için güvenli bir ulaşım koridoru oluşturulacak”

Ceylanpınar ile Mardin’in Kızıltepe ilçesini birbirine bağlayan Ceylanpınar-Kızıltepe Yolu’nun temelini atmaktan dolayı duydukları mutluluğu ifade eden Bakan Karaismailoğlu, şu şekilde konuştu:

“Toplam 61,7 km uzunluğunda olan Ceylanpınar-Kızıltepe yolu 2×1 olarak projelendirilmiştir. Proje bedeli 240 milyon TL olan proje bünyesinde 227 metre uzunluğunda 3 adet köprü ve 10 adet kavşak bulunmaktadır. Proje sayesinde mevcut yolun fiziksel ve geometrik standartları yükseltilecek böylece daha konforlu ve güvenli bir trafik akışı sağlanacaktır. Sınır güvenliğinin temini, askeri birliklerin sevkiyatı ve insani yardım faaliyetlerinin sorunsuz olarak sağlanacağı güvenli bir ulaşım koridoru oluşturulacaktır.”

-“Şanlıurfa’mızın imarına ve inşasına devam edeceğiz”

Güneydoğu Anadolu Projesi’nin faaliyete geçmesiyle birlikte Şanlıurfa’nın üretkenliğinin ve bereketinin arttığına vurgu yapan Bakan Karaismailoğlu, “Şimdi Şanlıurfa’nın alın terini ve emeğini, yollarımızla, köprülerimizle, raylarımızla dünyaya taşıma zamanıdır. Yaptığımız ulaşım yatırımları sayesinde tarım ürünlerimizin yurt içi ve yurt dışı pazarlarına dağıtımını sağlayarak bölgemizin ekonomik büyümesine önemli bir katkı yapacağız. İnşallah, daha nice projeler ve yeniliklerle Şanlıurfa’mızın imarına ve inşasına devam edeceğiz” dedi.

[UHA Haber Ajansı, 28 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.