Kocaelispor Sakarya’yı eli boş gönderdi!…

Milli maçlar nedeniyle verilen aradan dolayı haftalardır yazıp çizdiğimiz Marmara derbisinde gülen taraf çok şükür temsilcimiz oldu.
UHA / İnternational News Agency
Maç öncesi alınan abartılı güvenlik tedbirleri ve araç giriş çıkışlarındaki düzensizliklerden dolayı taraftarın
çilesini ifade etmeden geçemeyeceğim.
Maç öncesi yaptığımız röportajlarda, tüm camianın bu maç öncesi galibiyete inandığını ve çifte bayram sevincini yaşamak için stadın yolunu tuttuğuna bizzat şahit olduk. Stad içinde muhteşem bir atmosfer vardı.
Tribünler tarihi bir kalabalıkla Kocaelispor’a olan bağlılığını ve şampiyonluğa olan inancını, koltukları doldurarak gösterdi. Yaklaşık 34 bin taraftar hep bir ağızdan yeşil siyahlı renklere olan gönül bağlılığı ile takıma destek veriyordu.
Ligin ilk yarısında Adapazarı’nda oynanan ve Kocaelispor’un 1-0 kazandığı maçtaki saha ve tribün olayları da bu maça olan ilginin artmasının sebeplerinden biriydi.
Çok şükür ki Kocaelispor taraftarı, Sakaryalı taraftarlar gibi maçı durduracak düzeyde yabancı madde ve patlayıcı madde atma konusunda hassas davrandılar. Bir nevi sahada oynanan futbola nasıl destek olunur, takım nasıl ateşlenir, mensubu olduğun takıma nasıl tezahüratlar yapılır, tribün şov nasıl olur, göstermiş oldular. Ben buradan Kocaelispor taraftarını özellikle tebrik ediyorum.

Biz maça dönecek olursak,maça ev sahibi Kocaelispor baskılı ve istekli başlasa da, ilk 15 dakika istediğini sahaya yansıtamayan bir Kocaelispor izledik. Maçın 12. dakikasında Ahmet Oğuz’un hatasını af etmeyen Burak Çoban konuk ekip Sakaryaspor’u 1-0 öne geçiren golü kaydetti.
Oyun disiplininden kopmayan ev sahibi Kocaelispor ; defansı ve özellikle sağ tarafı çok zayıf olan Sakaryaspor’un açıklarından faydalanmasını bildi. Körfez ekibinden önce sahneye Marcao ve ardından Samet Yalçın çıkarak, zayıf olan Sakarya defansının boşluklarını değerlendirip ilk 45 dakikayı 2-1 önde bitirerek soyunma odasına gitmeyi başardılar.

Kocaelispor maçın ikinci yarısına daha kontrollü başladı. Rakibinin üstüne gelmesini bekledi. Oyunu tamamen elinde tutan bir Kocaelispor izliyorduk, bu arada teknik direktör İsmet Taşdemir Marcao Oğulcan değişikliği yaptı. Yerinde ve doğru bir değişiklikti. Artık Marcao oyundan düşmeye başlamıştı, bu değişiklikten sonra Kocaelispor daha ofansif ve atak oynamaya başladı. Futbol seyri adına harika bir maç oluyordu. Gelişen Kocaelispor atağında oyuna giren ve haftalardır form düşüklüğü olan Oğulcan golünü atarak takımı rahatlattı ve skoru 3-1 yaptı.

Bu dakikadan sonra Sakaryaspor defansı daha da fazla hatalar yapmaya başladı. Maç 4-1 de bitebilirdi hatta 5-1 bile bitebilirdi. Ama doğrusunu yazmak gerekirse, hazır böyle pasif defanslı Sakaryaspor’u yakalamışken, plakayı yazmak daha da anlamlı olurdu diye düşünüyorum. 41 nci maç ve skor 4-1 olması rekabetin istatistiklerinde güzel bir anı olurdu diye düşündüm. Sağlık olsun, 41 nci maçı kaybetmeyip kazanmasını bilen bir Kocaelispor izledik. Derbiye yakışan, futbol seyri harika bir maç oldu.
Şampiyonluk yolunda bir engeli daha aştık, mübarek Ramazan bayramında çifte bayram yaptık. Sakaryaspor bu yenilgi ile iyiden iyiye düşme tehlikesi yaşayan ve düşmeye aday kulüplerden biri oldu diyebiliriz. Bence komşu Sakaryaspor acilen defansına ve özellikle sağ tarafa çözüm bulması gerekir, bundan sonraki maçlarda da böyle giderlerse, zor günler zor maçlar onları bekliyor demektir.

Evet derbiyi de kazandık, çifte bayram da yaptık, ezeli rekabette gülen taraf biz olduk, puan farkımızı korumasını başardık ve şampiyonluk yolunda ciddi bir engeli daha aştık. Şimdi hafta sonu pazar günü deplasmanda yine ligin zor ekiplerinden biri olan, son haftalardaki çıkışı ile dikkatleri üzerine çeken Bandırmaspor ile karşılaşacağız.
Son beş haftadır beraberliğe abone olan Kocaelispor şeytanın bacağını kırdı ve neredeyse bir buçuk iki ay sonra hanesine üç puanı yazdırmayı başardı. Takımda tek eksiğimiz olan Yusuf Cihat’ın da cezası bu maçta bitiyor. Rivas, Mendes ve Caner’de toparlanmış görünüyor. Oğulcan yine golle buluştu kendine geldi. Samet Yalçın’da son düzlüğe girdiğimiz haftalarda gerçek yetenek ve tecrübesini sahaya yansıtmaya başladı. Havamız ve motivasyonumuz iyiden iyiye maximum seviyelere çıkmış durumda.
Bundan sonraki haftalarda rakipler liderin karşısına çıkarken daha defansif bir dizilişle sahaya çıkacaklardır. Bizde bu durumları fırsata çevirebiliriz.
Bandırmaspor maçında da; Sakaryaspor’a karşı oynadığımız futbolu ve oyunu oynayalım, gerisi kendiliğinden gelir diye düşünüyorum. Artık geri sayım başladı diyelim, hedefe çok az kaldı…
Şampiyonluk için bir adım daha atıldı…

Bu arada maç sonu eve dönerken aldığım haber beni çok derinden üzdü. 90′ lı yıllardan beri arkadaşım ve meslektaşım olan gazeteci sevgili dostum Serkan Borlak’ın ani kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini öğrendim. Üzüntümüz büyük. Rabbim taksiratını af etsin inşAllah. Başımız sağolsun olsun. Geçen hafta Gölcük’ten meslek büyüğümüz Fahri abimiz, bugün Serkan Borlak… her birinin mekanları cennet olsun. Geride kalan kederli ailelerine, yakınlarına ve sevenlerine Allah’tan sabırlar diliyorum…Nur içinde yatsınlar inşAllah…
Tüm okuyucularımın Ramazan bayramını tebrik ediyorum…

Gazeteci* Mustafa SALMAN
Yorumlar