ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:26 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Salı günü vefat eden AK Parti Kocaeli İl İstişare Kurulu Üyesi ve eski Ulaşlı Belediye Başkanı Burhan Abiş’in cenaze törenine katıldı…
21:10 Acıların gölgesinde bir Ramazan Bayramı daha
18:55 Fidan’ın Washington Ziyareti ve Türkiye’nin Stratejik Otonomisi
18:41 Sokak Siyasetinden Geriye Ne Kalır?
17:34 Adalet Bakanı Tunç, Silivri’de işkence ve kötü muamele yapıldığına dair iddialara yanıt verdi…
13:26 Gazeteci Serkan Borlak hayatını kaybetti 
12:58 Kocaelispor Sakarya’yı eli boş gönderdi!…
10:17 “Klinik Araştırmalar Eğitim Programı” gerçekleştirildi
09:51 Bipolar bozukluk, genellikle 15-35 yaş arası bireylerde ortaya çıkıyor
09:44 SAHA İstanbul bülteni!…
09:26 Irak ile Kuzey Irak Arasında Türkiye’ye Petrol İhracatı Gerilimi Çözülecek Mi?
09:04 Dijital Dönüşüm Destekleri Bilgilendirme Toplantısı
07:32 KKTC’nden gündemin öne çıkan haberleri!…
06:55 Bilgisayar korsanları, zayıf gördükleri gıda endüstrisine saldırıyor!
06:28 Birleşik Irak Türkmenleri Cephesi’nden Talabani’nin açıklamalarına tepki
00:57 MHP Genel Başkanı Bahçeli, Türkgün gazetesinde yayımlanan yazısında, Terörsüz Türkiye hedefi ve gündemdeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
00:49 Ömer Çelik: Cumhurbaşkanımız insanlık cephesinin en gür sesidir
20:21 Özgür Özel’in rakibi Dilek İmamoğlu mu olacak
15:35 Bayram tatilinin ilk 2 gününde 19 kişi hayatını kaybetti
15:24 Altun: Mehmet Selim Kiraz adaletin simgesi olarak hatırlanmaya devam edecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Nizip Ticaret Odası (NTO), Türkiye-Azerbaycan Ticaret İlişkilerini Güçlendirmek İçin Bakü’de

Nizip Ticaret Odası (NTO), Türkiye-Azerbaycan Ticaret İlişkilerini Güçlendirmek İçin Bakü’de
5 Aralık 2024
17
A+
A-

* Nizip Ticaret Odası (NTO), Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ekonomik işbirliğini derinleştirmek ve iki ülke arasındaki ticaret hacmini artırmak amacıyla Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye bir iş gezisi düzenledi.

* Ziyaret, iş dünyası temsilcileri için yeni yatırım fırsatları keşfetme ve iki ülke arasındaki ticaret potansiyelini geliştirme hedefiyle gerçekleştirildi.

Nizip Ticaret Odası (NTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt’un öncülüğündeki heyet de, NTO Meclis Üyeleri M. Murat Benzer ve Müslüm Aslan, NTO Genel Sekreter Vekili Dilek Süzer ve çeşitli sektörlerden firma temsilcileri yer aldı.

Ziyaret çerçevesinde NTO heyeti, Azerbaycan’ın önemli sanayi kuruluşlarından Ulduz Çikolata Fabrikası ve Azersun Fabrikası’nda incelemelerde bulundu. Heyet, bu ziyaretler sırasında üretim süreçleri, teknoloji kullanımı ve sektörel yenilikler hakkında detaylı bilgiler alarak, iki ülke arasında ticaretin geliştirilmesi adına yeni iş birliği alanlarını değerlendirdi.

Ulduz Çikolata Fabrikası’nda, firma yöneticileri Kazım Babayev ve Turkan Hasanova tarafından karşılanan NTO heyeti, fabrikanın üretim süreçlerini yerinde inceledi. Özellikle Azerbaycan gıda sektörünün ihracat potansiyeli ve karşılıklı ticaret imkanları üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

NTO, Türkiye-Azerbaycan Ticaret İlişkilerini Güçlendirmek İçin Bakü'de - Gaziantep Time

Azersun Fabrikası’na yapılan ziyarette ise fabrikanın yöneticileri Mahmut Okçu, Shaheddin İbrahimov ve Seccad Ağapur tarafından fabrikanın faaliyet alanları, üretim kapasitesi ve lojistik altyapısı hakkında bilgi verildi. Görüşmelerde, Türk ve Azerbaycanlı firmaların ortak projeler geliştirme potansiyeli masaya yatırıldı.

NTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, ziyaretlerin iki ülke arasındaki işbirliğini daha ileriye taşıyacağını belirterek, şu açıklamalarda bulundu: “Türkiye ile Azerbaycan, ortak tarihi ve kültürel bağları kadar ticarette de güçlü bir işbirliği potansiyeline sahip. Bu tür ziyaretler, iş insanlarımızın yeni fırsatlar keşfetmesine olanak tanıyor ve her iki ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Nizip Ticaret Odası olarak, üyelerimizin uluslararası pazarlara açılmasını desteklemek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”Dedi.

Resim önizlemesi

NTO heyeti, ev sahipliği ve iş birliği için teşekkürlerini sunarak, her iki fabrikanın yöneticilerine plaket takdim etti. Plaket törenlerinde, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki kardeşlik bağlarının ticari iş birlikleriyle daha da güçleneceği mesajı verildi.

Ziyaret, Türk ve Azerbaycan iş dünyası temsilcileri arasında doğrudan temas kurma ve işbirliği fırsatlarını değerlendirme açısından önemli bir köprü oldu. Heyette yer alan iş insanları, bu tür organizasyonların bölgesel ekonomik kalkınmaya katkı sağladığını ve iki ülke arasında uzun vadeli ticari ilişkilerin temelini oluşturduğunu vurguladı.

Nizip Ticaret Odası’nın uluslararası ticareti desteklemeye yönelik çalışmalarının, önümüzdeki dönemde de devam edeceği ifade edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.