ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:36 Kocaelispor itiraz edecek!…
09:51 Antalya tarihi Kaleiçi’nde surlarda bulunan bir mağarada 4 yıldır hayatını sürdüren 63 yaşındaki Hüseyin Urlu, sessiz sedasız yaşadığı mağarayı terk etti…
09:44 PROMOGIFT İstanbul, Türkiye’nin Sektördeki Gücünü Dünyaya Taşıyor
09:44 Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO) 2025 yılı Mart ayı içerisinde gerçekleştirdiği işlemlerin istatistiklerini kamuoyu ile paylaştı…
09:02 Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu, “Yıldız Entegre para kazanacak diye Kocaeli Halkının sağlığıyla oynayamaz!”
08:19 İnci Taneleri dizisindeki performansıyla hafızalarda iz bırakan başarılı oyuncu Hazar Ergüçlü ve Efe Çelik’in mutlu anları!..
08:13 IJS Istanbul Jewelry Show, Türkiye Gümüş Takı Sektörüne İvme Kazandıracak!…
07:51 Amerikan Kanser Derneği, 2025 yılına yönelik kanser eğilimleri raporunu açıkladı…
07:37 İzmir Büyükşehir Belediyesi AASSM’de görev yapan otizmli müzisyen Özge Çeltik, sanatıyla fark yaratıyor…
07:22 Samsun Yurt Savunma (SYS) Grup şirketleri’nden CANiK, gücünü Latin Amerika’ya taşıdı!…
07:16 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) halkını kandırmaya devam ediyor!…
07:11 Limon Suyu Görünümlü Ürünlere Yasak Geldi: Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Tüketiciyi Koruyan Yeni Düzenleme…
06:59 Siyaset gündemini hareketlendiren Kılıçdaroğlu iddiası günlerdir gündemden düşmüyor.
06:55 Ziraat Bankası’ndan Nisan Ayına Özel Kampanya: Bankkart Kullanıcılarına 1.500 TL’ye Varan Bankkart Lira Hediyesi…
06:54 Marmaris’in 2019-2024 dönemi eski CHP’li Belediye Başkanı Oktay’ndan partisine sert tepki!…
22:04 Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Trump’ın yeni gümrük tarifelerin etkilenecek sektörlerin temsilcileriyle Paris’te bir araya geldi…
21:35 Fanatik Rum’lardan KKTC topraklarında provokasyon
19:57 Bisiklet turizminin önemli destinasyonlarından Antalya, Kemer ilçesi dağ, gravel ve e-bike bisikleti tutkunlarını bir araya getirecek…
19:32 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 Mart ayı enflasyon verilerine göre, Memur ve emeklilerin Temmuz zammını belli oldu!…
18:28 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özel’İn boykot çağrısına tepki gösterdi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bakan Işıkhan, “İşgücü Uyum Programı’yla istihdamı artırmak ve işgücümüzü daha nitelikli hale getirmek”

Bakan Işıkhan, “İşgücü Uyum Programı’yla istihdamı artırmak ve işgücümüzü daha nitelikli hale getirmek”
30 Ağustos 2024
32
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Yeni bir aktif işgücü programı olarak Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından tasarlanan İşgücü Uyum Programı’nın (İUP) İŞKUR Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen tanıtım toplantısına katıldı.

Bakan Işıkhan: İşgücü Uyum Programı'nın hedefi iş gücüne katılımı ve istihdamı artırmak

[Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan]

Bakan Işıkhan, özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere iş arayanların işgücü piyasasına geçişini sağlayacak bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplininin kazandırılmasının hedeflendiği programın tanıtım toplantısında konuştu.

İşgücüne katılımı ve istihdamı artırmak, toplumun her kesimini iş hayatına kazandırmak ve neticesinde Türkiye’nin ekonomik büyümesini sürdürülebilir kılmak hedefiyle başlattıkları İşgücü Uyum Programı’nın tanıtımı için bir arada olduklarını kaydeden Işıkhan, “Kamu istihdam kurumumuz İŞKUR, işgücü piyasasının nabzını tutan, işgücü piyasası analizleri ve tetkikler neticesinde tanı ve tedavi anlamında birçok politika ve programı hayata geçiren önemli bir kurumumuz. Aynı zamanda işgücü piyasasının dinamikleri doğrultusunda, ülkemiz için politikalar geliştiren bir rehber niteliğindedir” ifadelerini kullandı.

Işıkhan, kurumun misyonu çerçevesinde; Türkiye’de istihdamın artırılması, işgücüne katılım oranlarının yükseltilmesi ve iş arayan vatandaşların niteliklerinin iş piyasasıyla uyumlu hale getirilmesi için yoğun bir şekilde çalıştıklarını aktardı.

“Hayata Geçireceğimiz Program ve Projelerle, İstihdamı Artırmaya ve İşgücümüzü Daha Nitelikli Hale Getirmeye Devam Edeceğiz”

Mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programları, girişimcilik destekleri gibi birçok yenilikçi uygulamayı hayata geçirerek vatandaşları nitelikli ve sürdürülebilir iş fırsatlarına yönlendirdiklerinin altını çizen Bakan Işıkhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu çalışmalarımız, hem işverenler hem de iş arayanlar için fırsatlar sunarak, işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının yetişmesine katkı sağlıyor. Günümüzün değişen ekonomik ve sosyal dinamiklerine uyum sağlamak için kamu olarak; özel sektöre rehberlik etmek, ihtiyaç duyulan dönüşümün öncüsü olmak en önemli görevlerimizden birisidir. Bu vesileyle, önümüzdeki dönemde de İŞKUR’un öncülüğünde hayata geçireceğimiz program ve projelerle, istihdamı artırmaya ve işgücümüzü daha nitelikli hale getirmeye devam edeceğiz.

Işıkhan, işgücü piyasasında kırılgan gruplar olarak değerlendirilen kadınlar, gençler ve engelliler gibi özel politika gerektiren bireyler başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin olumsuz şekilde etkilenmemesi adına ciddi sorumluluklarının olduğunu ifade etti.

“Özellikle Gençlerin ve Kadınların İstihdamı, İstihdam Politikalarımızın Önemli Bir Bölümünü Teşkil Ediyor”

Sürdürülebilir bir çalışma hayatı, ekonomi ve dolayısıyla sürdürülebilir bir gelecek için çok farklı alanlarda çalışmalar yürüttüklerine dikkati çeken Bakan Işıkhan, “Güçlü, dinamik ve üretken bir Türkiye hedefiyle, her bir vatandaşımızın katkısını önemsiyor, herkesi bu değişimin bir parçası olmaya davet ediyoruz. Bakanlık olarak; kayıtlı istihdam oranlarını yukarı taşıyacak ve nitelikli işgücünü yetiştirecek yapısal çözümler başta olmak üzere bu sürece katkı sağlayacak her türlü proje ve programı hayata geçirmeye gayret ediyoruz. Özellikle gençlerin ve kadınların istihdamı, istihdam politikalarımızın önemli bir bölümünü teşkil ediyor. Kadınların sosyal, ekonomik ve hukuki özgürlükleri noktasında büyük mücadeleler vermiş Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da en çok önemsediği konuların başında kadınların istihdamı geliyor” diye konuştu.

“İUP’nin En Önemli Amacı Çalışmayan, Üretmeyen İnsan Kaynağının Çalışma Hayatına Alıştırılarak Üretime Katılmasını Sağlamaktır”

Işıkhan, Türkiye’nin en büyük zenginliklerinden birinin, insan kaynağı olduğuna vurgu yaparak, “İnsan kaynağımızı; iş gücü piyasalarının ihtiyaç duyduğu ve çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve donanımlarla daha etkin hale getirmek ve yeni mesleklere uyumunu sağlamamız gerekiyor.  Bu potansiyeli doğru bir şekilde değerlendirmenin, sadece bugünün değil,  geleceğin güçlü Türkiye’sini inşa etmede anahtar role sahip olduğunu biliyoruz. Sahip olduğumuz genç, dinamik ve yetenekli nüfustan, etkin bir şekilde faydalanmamız gerekiyor. İşgücü Uyum Programı’nın en önemli amaçlarından birisi de, çalışmayan ve üretmeyen insan kaynağını, çalışma hayatına alıştırarak üretime katılmasını sağlamaktır” dedi.

“Programın Nihai Hedefi, İşgücüne Katılımı ve İstihdamı Artırmaktır”

İşgücü Uyum Programı’nın özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin işgücü piyasasına geçişini sağlayacak bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplin kazandırmak amacıyla düzenlenen programlar olduğunu bildiren Bakan Işıkhan, şunları aktardı:

“Bu programın nihai hedefi, işgücüne katılımı ve istihdamı artırmaktır. Bu programın merkezinde, iş hayatına çeşitli nedenlerle katılım sağlayamamış, ancak çalışma potansiyeli olan vatandaşlarımızı iş dünyasına entegre etmek var. Esnek ve kısmi katılım modeliyle, vatandaşlarımızın, özellikle gençlerimizin, öğrencilerin, kadınların ve uzun süre işsiz kalmış vatandaşlarımızın üretken bir yaşama geçmelerini kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Sosyal politikalarımızda hedeflediğimiz gibi; insanlara balık vermek değil balık tutmayı öğretmeyi amaçlıyoruz. Böylece ömürleri boyunca kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenebilsinler. Bu programla, iş gücüne dahil olmayan her bir vatandaşımızı, ülkemizin ekonomik kalkınmasının bir parçası haline getirmeyi hedefliyoruz.”

Işıkhan, dünyanın dört bir yanında iş gücü piyasalarının hızlı bir değişimden geçtiğine değinerek, dijitalleşme, uzaktan çalışma ve esnek iş modellerinin, artık yeni normaller olduğuna işaret etti.

“Türkiye olarak bu dönüşüme gözümüzü kapatamayız” diyen Bakan Işıkhan, “Hazırladığımız İşgücü Uyum Programı da bu anlayışın bir yansıması olacak. Program, vatandaşlarımızı iş hayatına hazırlayarak, yeteneklerini geliştirmelerine, mesleki beceriler kazanmalarına ve ekonomik bağımsızlıklarını elde etmelerine olanak sağlayacaktır. Aynı zamanda da iş ve özel yaşam dengesini sağlamada sıkıntı çektiği için istihdama katılmada sorunlar yaşayan gruplar için çalışma, hayatına uyumu destekleyen bir program olacaktır. Bu programdan faydalanan kullanıcılar, isterlerse aynı anda başka işlerde de çalışabilecekler. Özellikle kadınlar ve gençler için iş hayatına katılımı teşvik eden bir program olacaktır” ifadelerini kullandı.

Son 22 yılda olduğu gibi yine aynı azimle çalışarak, üreterek, hem toplumsal hem de iktisadi kalkınmaya uygun ortamlar oluşturmaya devam edeceklerine vurgu yapan Bakan Işıkhan, “Cumhurbaşkanımız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, milletimizle birlikte Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını inşallah işçisiyle işvereniyle hep birlikte inşa edeceğiz. Bu vesileyle; İş gücü Uyum Programımızın ülkemize ve aziz milletimize hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

Programa Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.