ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:10 Almanya’da resesyon çanları çalıyor
10:07 AK Parti Fiber Altyapı İşini, Operatörlerden Ayıracak mı?
09:06 Otomotiv ihracatı eylülde yüzde 21 artışla 3,4 milyar dolar oldu
06:55 Tarım ve Orman Bakanlığı’nın uygulaması, taklit ve hileli gıda listeleri artık anlık olarak elektronik ortamda tüketicilerle paylaşılıyor
06:34 Nefret Söyleminin Sahiplenilmesi ile Ne Amaçlanıyor?
06:13 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarda; Son bir haftada 58 teröristi etkisiz hâle g
06:00 Elon Musk ilk kez Trump’ın seçim mitingine katıldı
00:48 TBMM’de yoğun mesai başlıyor: İşte gündem maddeleri…
00:34 Katil İsrail Beyrut’u şimdiye kadarki en ağır bombardımanla vurdu
00:32 İzmir Körfezi’ne ‘nefes’ olacak eylem planı bugün açıklanacak
00:30 Türkiye’den Bosna Hersek’e yardım eli
00:29 7 Ekim’in yıldönümü öncesinde dünyanın dört bir yanında Filistin yanlısı gösteriler düzenlendi
00:28 Bağımsız milletvekili Nadir Bedir, “Savaş bittikten sonra Hizbullah ile oturup konuşmalıyız”
00:25 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 4 terörist etkisiz hale getirildi
00:20 Bakan Fidan Lübnan Başkakanı Mikati ile görüştü
00:10 Bakan Göktaş: Şiddetin kök nedenlerini ortadan kaldırmak için çalışmaları sürdüreceğiz
00:03 Astana Zirvesi; Şanghay İş Birliği Örgütü Büyüyor mu?
00:02 Irak’ın kuzeyinde 12 terörist etkisiz hale getirildi
15:29 İsrail Türkiye Sınırına Yanaşır mı?   
10:43 CHP’li Kanko: Vatandaşa, diğer ülkelerin kabul etmediği ve gümrüklerden geri dönen gıdalar yediriliyor!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “Saray’ın Yetkilendirdiği Şimşek’in Hedefi Vatandaşı Soyup Soğana Çevirmek!”

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “Saray’ın Yetkilendirdiği Şimşek’in Hedefi Vatandaşı Soyup Soğana Çevirmek!”
22 Haziran 2024
9
A+
A-

“Maliye Bakanı Şimşek’i tebrik ediyorum” diyen CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, “En pahalı pasaport yetmedi şimdide en yüksek yurtdışı çıkış harcını hayata geçirmeyi planlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in hedefi vatandaşı soyup soğana çevirmek” dedi. 

CHP MİLLETVEKİLLERİNİN DİSİPLİNİ MUHİP KANKO'DAN SORULACAK

[CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko]

22 yıllık AK Parti Hükümetlerinin ülkedeki kötü ekonomi yönetimi nedeniyle boşalan hazine kasasını doldurmak adına vatandaşı vergilerle sömürdüğüne dikkat çeken Kanko, yurtdışı çıkış harçlarına yapılması planlanan fahiş zamlarla ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi; 

AK Parti hükümetinin yurtdışı çıkış harcını 150 TL’den yüzde 2000 gibi astronomik bir artışla 3000 TL’ye çıkarmayı planlaması ve bu yolla da vergiyi yine dar gelirli vatandaşın sırtına yüklemesi, Türk vatandaşlarına ve özellikle gençlere yönelik büyük bir haksızlıktır. Dünyanın en pahalı pasaportuna sahip olan Türk vatandaşları, şimdi de bu fahiş harç artışıyla karşı karşıya bırakılmak isteniyor. 

Pasaport Başvurusu, Gerekli Evrakları Ve Ücretleri - Magdeburger Sigorta

3000 TL’lik çıkış harcı, ucuz uçak bileti arayarak yurtdışını görmek isteyen orta ve düşük gelirli vatandaşların ve gençlerin yurtdışına çıkışını neredeyse imkansız hale getirecek. Böyle bir karar, vatandaşların özgürlüğünü kısıtlayan, seyahat hakkını ellerinden alan bir uygulama olacaktır. 

Bu durumda, akıllara şu soru geliyor: Hükümet, vatandaşlarını dış dünyadan izole etmek mi istemektedir? Gençlerimizin dünyayı görmeleri, farklı kültürleri tanımaları, eğitim ve iş imkanlarını araştırmaları neden engellenmek isteniyor? Bu tür uygulamalar, Türkiye’yi kapalı bir toplum haline getirmenin, gençleri yurtdışına gitmekten caydırmanın ve ülkenin geleceğini karartmanın adımları olarak görülmektedir. 

Diğer yandan, bu tür yüksek harçlar, sadece bireylerin değil, ülkenin genel ekonomik hareketliliğine de zarar verecektir. Uluslararası ticaretle uğraşan iş insanları, akademik çalışmaları için yurtdışına gitmek zorunda olan akademisyenler, hatta sağlık nedenleriyle yurtdışına çıkması gereken hastalar, bu fahiş ücretler yüzünden ciddi sıkıntılar yaşayacak. Türkiye’nin uluslararası arenada daha da izole olmasının sonuçları, ekonomik ve sosyal açıdan telafisi zor hasarlar doğuracaktır. 

Pasaport ücretleri dudak uçuklattı | Halkın Habercisi - Bağımsız Habercilik

Ayrıca, pasaport ücretlerinin zaten dünya ortalamasının çok üzerinde olduğu bir ülkede, çıkış harçlarının bu denli yükseltilmesi, vatandaşları adeta cezalandırmak anlamına gelmektedir. Türkiye gibi genç nüfusu yüksek, dinamizmi ve potansiyeli olan bir ülkenin, bu potansiyeli köreltmek yerine, gençlerini teşvik etmesi, dünyayı tanımalarını ve kendilerini geliştirmelerini desteklemesi gerekir. 

Bu karar, aynı zamanda AK Parti hükümetinin boşalan hazineyi doldurmak için dar gelirli vatandaşa yeni vergi yükleri yüklemekten başka bir şey olmadığını da göstermektedir. Ekonomik krizin faturasını sürekli olarak halkın sırtına yüklemek, hükümetin mali politikalarının ne denli başarısız olduğunun bir başka kanıtıdır. 

Sonuç olarak, AK Parti hükümetinin bu önerisi, vatandaşların temel hak ve özgürlüklerine ciddi bir darbe niteliğindedir. Hükümet, bu tür absürt ve kabul edilemez düzenlemeler yerine, vatandaşların yaşam kalitesini artıracak, ekonomik refahı sağlayacak politikalara odaklanmalıdır. Aksi halde, sınırları kapatmak gibi bir uygulama, Türkiye’yi kendi içine kapanan, dünyadan kopuk bir ülke haline getirecektir. Bu da ne Türkiye’nin ne de Türk vatandaşlarının hak ettiği bir gelecektir” ifadelerini kullandı. (TBMM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.