ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:29 İsrail Türkiye Sınırına Yanaşır mı?   
10:43 CHP’li Kanko: Vatandaşa, diğer ülkelerin kabul etmediği ve gümrüklerden geri dönen gıdalar yediriliyor!
10:19 Küresel gıda fiyatlarında 18 ayın en hızlı artışı!
09:24 Enflasyon ATM’leri Nasıl Vuruyor? Kaynak: https://turk-internet.com/enflasyon-atmleri-nasil-vuruyor/
07:49  İzmirlinin öncelikli ihtiyaçlar listesi
07:31 Azerbaycan’ın JF-17 talebi: Türkiye kilit rol oynayabilir
07:15 Trump’ın Kongre Baskını Davasında Kritik Gelişme
07:01 Avusturya’da Özgürlük Partisi’nin Başarısı: Avrupa’da Aşırı Sağ Zaferlerine Bir Yenisi Daha Eklendi
06:37 Bakan Göktaş, “Kadına Yönelik Şiddet Araştırması’nın saha çalışmaları başlıyor”
06:21 Bakan Kurum’dan Kahramanmaraş’ta sanayi esnafına 1,5 milyon Tl’lik destek açıklaması
00:43 Yozlaşmanın İpuçları-3
00:39 TBMM’de ‘Geçen Hafta’
00:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türkiye’de ne diyorsak, BM kürsüsünde de aynı cümleleri kurmaktan asla çekinmiyoruz”
00:33 Antalya Altın Portakal Film Festivali başladı…
00:21 Adalet Bakanı Tunç, Azerbaycan’da çeşitli temaslarda bulundu
00:20 Denizden kıyıya sanat yolculuğu…
00:18 Kriter’in Eylül Sayısı’nda: İsrail Batı’yı Esir Aldı | Soykırım Devam Ediyor
00:09 Üniversite ve Yüksek Okul mezunu Türk gençlerini okul bittikten sonra onları bir araya getiren Inter Talenten Vakfı
00:07 TBMM Başkanı Kurtulmuş, CNN Türk’teki “Hafta Sonu” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı
00:05 CHP neden birinci parti olma konumunu kaybetti?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Seçim Harekât Merkezi Kurduk”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Seçim Harekât Merkezi Kurduk”
26 Mart 2024
19
A+
A-

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Seçim Güvenliği Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Seçim Harekât Merkezi Kurduk” kurduklarını açıkladı.

UHA / İnternational News Agency

Seçim Güvenliği Toplantısı’nda konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 31 Mart Mahalli Seçimlerine 6 gün kaldığını hatırlatarak ve İçişleri Bakanlığı olarak yerel seçimlerin huzur ve güven ortamında geçmesi, halkın iradesinin tam olarak sandığa yansıması için çalışmalarını büyük bir hassasiyetle sürdürdüklerini ifade etti.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Seçim güvenliğini; bakanlığımızın yanı sıra, Yüksek Seçim Kurulu, il ve ilçe seçim kurulları ve ilgili tüm kurumlarla tam bir koordinasyon içerisinde kapsamlı bir şekilde ele alıyoruz. Biliyorsunuz, Yüksek Seçim Kurulu’nun kararıyla seçim takvimi 1 Ocak’ta başladı.” dedi.
Seçim güvenliğinin sağlanması adına neler yapıldığına dair açıklamalar yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya şu bilgileri verdi:

Seçim Harekât Merkezi Kurduk

“Öncelikle Bakanlık olarak; 12 Aralık 2023 tarihinde İller İdaresi Genel Müdürlüğümüz eliyle 81 il valiliklerimize ‘Seçim Tedbirleri‘ne ilişkin bir genelge gönderdik. Genelgede; seçimlerin huzur ve güven içerisinde yapılması, herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi, seçim kurulları kararlarının titizlikle takip edilmesi ve bu kararlar doğrultusunda işlem yapılması hususları tek tek belirtildi. Genelge kapsamında öncelikli olarak; seçim sürecinde görevli tüm kurumlar arasında koordinasyon ve iş birliğinin sağlanması, ülke çapında seçimle ilgili tedbirlerin gözden geçirilmesi. Seçimle ilgili olayların anlık paylaşımı ve önleyici tedbirlerin geliştirilmesi amacıyla Bakan Yardımcımız başkanlığında ‘Seçim Koordinasyon Komisyonu’ oluşturuldu. Ardından, Bakanlığımız Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde ‘Seçim Harekât Merkezi‘ kuruldu. Ayrıca, illerimizde GAMER bünyesinde Vali yardımcısı başkanlığında ve Valiler tarafından belirlenen üyelerden oluşan ”İl Seçim Koordinasyon Merkezleri” oluşturuldu. İl Valileri, İl Jandarma Komutanları, İl Emniyet Müdürleri ve diğer ilgili birim yetkili amirlerinin katılımıyla ‘Seçim Güvenliği Toplantıları’ düzenlendik. Bu toplantılarda gerçekleştirilen risk analizleri doğrultusunda ‘İl Seçim Güvenlik Planları’ hazırlandı. Bu çalışmalara ilave olarak: 81 ilimizin valileriyle seçim güvenliğine yönelik VKS toplantıları düzenlendik. Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı yetkilileri ile değerlendirme toplantıları yaptık. Ayrıca, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı koordinesinde İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü temsilcilerinin katılımıyla ‘Siber Güvenliği‘ konusunda toplantılar yapıldı ve alınması gereken tedbirler belirlendi. MİT Başkanlığı, İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü temsilcilerinin katılımıyla da şubat ayı sonundan itibaren her hafta ‘Seçim Güvenliği Koordinasyon Toplantıları‘ düzenlendi.”
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.