ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:48 TBMM’de yoğun mesai başlıyor: İşte gündem maddeleri…
00:34 Katil İsrail Beyrut’u şimdiye kadarki en ağır bombardımanla vurdu
00:32 İzmir Körfezi’ne ‘nefes’ olacak eylem planı bugün açıklanacak
00:30 Türkiye’den Bosna Hersek’e yardım eli
00:29 7 Ekim’in yıldönümü öncesinde dünyanın dört bir yanında Filistin yanlısı gösteriler düzenlendi
00:28 Bağımsız milletvekili Nadir Bedir, “Savaş bittikten sonra Hizbullah ile oturup konuşmalıyız”
00:25 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 4 terörist etkisiz hale getirildi
00:20 Bakan Fidan Lübnan Başkakanı Mikati ile görüştü
00:10 Bakan Göktaş: Şiddetin kök nedenlerini ortadan kaldırmak için çalışmaları sürdüreceğiz
00:03 Astana Zirvesi; Şanghay İş Birliği Örgütü Büyüyor mu?
00:02 Irak’ın kuzeyinde 12 terörist etkisiz hale getirildi
15:29 İsrail Türkiye Sınırına Yanaşır mı?   
10:43 CHP’li Kanko: Vatandaşa, diğer ülkelerin kabul etmediği ve gümrüklerden geri dönen gıdalar yediriliyor!
10:19 Küresel gıda fiyatlarında 18 ayın en hızlı artışı!
09:24 Enflasyon ATM’leri Nasıl Vuruyor? Kaynak: https://turk-internet.com/enflasyon-atmleri-nasil-vuruyor/
07:49  İzmirlinin öncelikli ihtiyaçlar listesi
07:31 Azerbaycan’ın JF-17 talebi: Türkiye kilit rol oynayabilir
07:15 Trump’ın Kongre Baskını Davasında Kritik Gelişme
07:01 Avusturya’da Özgürlük Partisi’nin Başarısı: Avrupa’da Aşırı Sağ Zaferlerine Bir Yenisi Daha Eklendi
06:37 Bakan Göktaş, “Kadına Yönelik Şiddet Araştırması’nın saha çalışmaları başlıyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Atatürk’ü anlayabilmek

Atatürk’ü anlayabilmek
20 Ocak 2024
190
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

Gazeteci-Yazar M. Yahya Efe, kaleme aldığı “Atatürk’ü anlayabilmek” başlıklı yazısında herkesin anlayabileceği ve eksikliklerini giderebileceği güzel bir yazı olmuş.

UHA / İnternational News Agency

Atatürk'ün okuttuğu o çocuk bakın ne oldu? Sığırtmaç Mustafa'nın hikayesi, 23 NisanDeğerli Gazeteci-Yazar M. Yahya Efe, Türklüğümüzün kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı Ulu Önder Atatürk’e gerçek manada sahip çıkması gerekenlerin, Atatürk’ten uzak bir görüntü sergilediklerini dile getiriyor.

Oysa Atatürk’ü değerlendirmeden önce O’nu iyi tanımak, onu iyi anlamak gerektiğini ifade eden M. Yahya Efe, “Onu anlamak için, öncelikle yaşadığı dönemi bilmek, mücadelesinin satır başlarına bakmak gerekir” diyor.

Evet, Atatürk’ü gerçek manada anlayabilmek için, onun hayatına bakmak, neler yaptığını ve neyi hangi düşünceyle yaptığını iyi analiz edebilmek gerekiyor.

Yazar M. Yahya Efe, O’nun düşünce ve devrimlerinin temelini araştırdığımızda, bunun her şeyden önce “Tam bağımsızlık ve özgürlük” ihtiyacına dayandığı gerçeğinin karşımıza çıktığını hatırlatıyor.

“Atatürk’ü anlamak, “kuru kuruya ben Atatürkçüyüm” demekle olmaz” olmaz diyen M. Yahya Efe, şöyle devam ediyor:

“Her 10 Kasım’da kabrine çelenk koyup saygı duruşunda bulunmakla da olmaz. Onu sadece birtakım süslü sözlerle övmek değil, onun fikir ve düşüncelerini eyleme geçirebilmek için Atatürkçülüğe sarılmakla olur. Atatürkçüleri yargılamakla değil! Atatürk, ileri görüşlü, disiplinli, sabırlı ve yaratıcı bir kişidir. Her zaman açık sözlü olmuş, doğru bildiği bir fikri savunmaktan çekinmemiştir. Çok yönlü bir kişiliğe sahip olan Atatürk, sanata ve eğitime de büyük önem vermiştir. Türk insanının dilini, dinini, tarihini, kültürel ve geleneksel özelliklerini tanımasında, Atatürk’ün önemli rolü olmuştur. Türk ulusu, Atatürk’ün varlığından, ilke ve devrimlerinden, düşünce sisteminden, Cumhuriyet’in kazanımlarından güç alarak, Cumhuriyet’i aydınlık yarınlara ulaştırmak için elbirliğiyle çalışmaktadır”.

Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84'üncü yılıAtatürk savaş kazanmış bir kahraman olduğunu dile getiren Gazeteci-Yazar M. Yahya Efe, “Bir lider olarak kitleleri etkilemiş, bir devlet adamı olarak ta başarılı bir yönetim sergilemiş ve nihayet bir devrimci olarak ta bir toplumun sosyal, kültürel, politik, ekonomik ve hukuki yapısını kökten değiştirmeyi başarmıştı” diyor.

M. Yahya Efe, Atatürk’ün bu özellikleriyle, dünya tarihindeki en üstün şahsiyetlerden birisi olduğunun altını çizerek, Tarihin, Atatürk’ü Türk ulusunun en şerefli evlatları ve insanlığın en büyük liderleri arasında sayacağının altını çiziyor.

“Atatürk’ün varlığından, düşüncesinden, ilke ve devrimlerinden, Cumhuriyetin kazanımlarından güç alarak; Cumhuriyetimizi korumak ve aydınlık yarınlara taşımak için çalışmalıyız” diyen M. Yahya Efe, bunun için de Atatürk’e, kurduğu Cumhuriyete, ilke ve devrimlerine her zaman sahip çıkılmasının önemli olduğuna vurgu yapıyor.

Gazeteci-Yazar M. Yahya Efe, kaleme aldığı “Atatürk’ü anlayabilmek” başlıklı yazısında, “Bugün Türk varlığından başlayarak övünecek neyimiz varsa, hepsinin temelinde Atatürk vardır. İleriye dönük ne ümitlerimiz ne beklentilerimiz varsa bunların kaynağında yine Atatürk ve O’nun ideallerinin verdiği güç ve heyecan vardır” diyor.

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kimliğini, niteliğini, çizgisini, bütün tehlikelere ve tehditlere rağmen koruması, Atatürk’e karşı çıkanların bile gün gelip O’nun önünde saygıyla eğilmesi, Atatürk’ün hem neden hedef haline getirildiğinin hem de büyüklüğünün bir göstergesi” olduğunu ifade eden M. Yahya Efe, sözlerini şöyle noktalıyor:

“Atatürk’ü bilmek ve anlamak, bir yönüyle 21. yüzyıl Türkiye’sini ve dünyasını inceleme ve açıklama çabasının bir gereğidir. Coşkun bir vatansever ve çağdaşlaşma heyecanı olan Atatürk, bizim içim bir onurdur, özgür düşüncenin ve özgür insanın bir abidesidir”.

Gül Kabacaoğlu LinkedIn'de: Gül KABACAOĞLU

Gül KABACAOĞLU, Gazeteci – Yazar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.