ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:29 İsrail Türkiye Sınırına Yanaşır mı?   
10:43 CHP’li Kanko: Vatandaşa, diğer ülkelerin kabul etmediği ve gümrüklerden geri dönen gıdalar yediriliyor!
10:19 Küresel gıda fiyatlarında 18 ayın en hızlı artışı!
09:24 Enflasyon ATM’leri Nasıl Vuruyor? Kaynak: https://turk-internet.com/enflasyon-atmleri-nasil-vuruyor/
07:49  İzmirlinin öncelikli ihtiyaçlar listesi
07:31 Azerbaycan’ın JF-17 talebi: Türkiye kilit rol oynayabilir
07:15 Trump’ın Kongre Baskını Davasında Kritik Gelişme
07:01 Avusturya’da Özgürlük Partisi’nin Başarısı: Avrupa’da Aşırı Sağ Zaferlerine Bir Yenisi Daha Eklendi
06:37 Bakan Göktaş, “Kadına Yönelik Şiddet Araştırması’nın saha çalışmaları başlıyor”
06:21 Bakan Kurum’dan Kahramanmaraş’ta sanayi esnafına 1,5 milyon Tl’lik destek açıklaması
00:43 Yozlaşmanın İpuçları-3
00:39 TBMM’de ‘Geçen Hafta’
00:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türkiye’de ne diyorsak, BM kürsüsünde de aynı cümleleri kurmaktan asla çekinmiyoruz”
00:33 Antalya Altın Portakal Film Festivali başladı…
00:21 Adalet Bakanı Tunç, Azerbaycan’da çeşitli temaslarda bulundu
00:20 Denizden kıyıya sanat yolculuğu…
00:18 Kriter’in Eylül Sayısı’nda: İsrail Batı’yı Esir Aldı | Soykırım Devam Ediyor
00:09 Üniversite ve Yüksek Okul mezunu Türk gençlerini okul bittikten sonra onları bir araya getiren Inter Talenten Vakfı
00:07 TBMM Başkanı Kurtulmuş, CNN Türk’teki “Hafta Sonu” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı
00:05 CHP neden birinci parti olma konumunu kaybetti?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Köyden kente göç ve sonuçları

Köyden kente göç ve sonuçları
24 Temmuz 2023
65
A+
A-

Makine Mühendisi Erdoğan Kutlu, gelişmiş Avrupa ülkeleri incelendiğinde, köylerinin “Üretim – Pazarlama – Kültür – Sanat ve Turizm amaçlı” birer “İhtisas Köyleri” şeklinde planlandığını açıkladı.

UHA / İnternational News Agency

Erdoğan Kutlu, konuyla ilgili olarak da örnekler aktardı:

 İsviçre’de köylerin, süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri üreten, bal ve reçel üreten, çikolata üreten, ünlü saat firmalarının siparişlerini üreten, tiyatrosu olan, okulu olan, festivaller düzenleyen, elektriği, suyu, yolu olan, alt yapı sorunları olmayan modern köyler olarak planlandığını görüyoruz.

 Almanya’da keman üreten, piyano üreten köyler ile otomotiv ve beyaz eşya üreten sanayilerin siparişlerini üreten okulları, spor tesisleri, tiyatroları olan, köyler arası yarışmalar yapan ve altyapı sorunları olmayan modern köyler olarak planlandığını görüyoruz.

 İtalya’da şarap üreten ve köyler arası festivaller ve yarışmalar düzenleyen, tekstil ürünleri üreten, deri mamulleri üreten, mobilya üreten, çeşitli aksesuarlar üreten “İhtisas Köyleri”ni görüyoruz.

 Diğer gelişmiş Avrupa ülkeleri de köylerini benzer şekilde planlamıştır. 100 (Yüz) Yıllık “Din savaşları” sonucu İtalya Floransa’da Galileo Galilei’nin “Ya Güneş dönüyor ya da Dünya dönüyor” dediği için Engizisyon Mahkemesi tarafından giyotine gönderilmesi için düzenlenen mahkemenin başlaması ile bu artık papazların bardağı taşıran son damlası olmuştu. Medici ailesi Floransa’da derhal bir “Düşünce Akademisi” kurdu ve Akıl+Bilim’e inanan bilim insanlarını bu akademiye davet etti. Almanya’da da Papaz Martin Luther’in Papazlara verilen yetkilerin alınması yönündeki protestosu sonucu Rönesans ve Reform hareketleri başladı.

İnsanları dinsel iktidarların dayattığı zihinsel kalıplardan kurtarıp özgürce düşünmeye ve araştırmaya yönlendirmesi sonucu “İnsan düşüncesi ile yaratıcılığın önemi”nin ortaya çıktığını söyleyen Erdoğan Kutlu, inanç’tan düşünce’ye geçilerek bilimde, teknolojide, ekonomide, hukukta, kültür ve sanat alanlarında önemli gelişmeler yaşanmaya başlandığını belirtti.

Endüstri 4.0 Nedir? | Kozmos Lisesi

Kutlu, sanayi devrimlerinin başladığına dikkat çekerek, Bilim ve Teknolojideki Ar-Ge çalışmaları ile bugün 4.Sanayi Devrimine (Sanayi 4.0) geçildiğini ve çok kısa bir süre sonra da (Sanayi 5.0)’a geçileceğinin altını çizdi.

Erdoğan Kutlu, şunları söyledi:

“Benzer gelişmeler ekonomi, hukuk, kültür, sanat ve turizm alanlarında da yaşanmaktadır. Özetle; insanları, dinsel iktidarların dayattığı zihinsel kalıplardan kurtarıp özgürce düşünmeye ve araştırmaya yönlendirilmesi sonucu gelişmiş Avrupa ülkeleri köylüsü ile kentlisi ile son derece mutlu ve gelecek kaygıları olmadan yaşamaktadırlar.

Köy Enstitüleri ne zaman kuruldu? Köy Enstitüleri kurucusu kim? Köy Enstitüleri kuruluşu ile ilgili bilgiler

Ülkemizde ise; Köy Enstitüleri’nin kapatılması ve toprak reformunun yapılmaması sonucu köylere uygulamalı eğitim verecek öğretmenler yerine köyü bilmeyen üretimi bilmeyen, klasik, ezberci eğitim sistemini uygulayacak öğretmenler gönderilmeye başlandı. Köylüler eğitilemedi. Birim araziden ve birim hayvandan en yüksek verimin nasıl alınacağını, nasıl depolanacağını ve kooperatifleşmenin pazarlamanın nasıl yapılacağı konularında bilgilendirilmedi. Ayrıca, köylerin yol, su, elektrik ve altyapı sorunları da çözümlenmeyince köylerden kentlere ve Almanya başta olmak üzere diğer Avrupa ülkelerine iş ve aş için göçler başladı”.

Gecekondu sahiplerine ev sahibi olma şansı - Son Dakika Ekonomi Haberleri | NTV Haber

Kentlere göç edenlerin, kentlerin etrafındaki hazine arazilerine altyapısı olmayan “Gecekondu”lar yapmaya başladıklarını ifade eden Kutlu, “Buralar önce “Ticari Rant” sonra da “Siyasi Rant” merkezleri oldular. Köyler boşalmaya başladı ve milletin efendisi olan “Üreten Köylüler”, kentlerde tüketen ve hizmet sektörlerinde çalışan insanlar oldular. Gıda ürünleri yönünde, kendine yeten ülkemiz ise artık kendine yetmeyen hatta buğdayın anavatanı olduğu halde ekmeklik buğdayını dahi ithal eden ülke durumuna düşmüştür” dedi.

Erdoğan Kutlu, sonuçta, köylerin giderek boşaldığını, üretimin de gelişen teknolojilere göre uygun yapılmadığı için yeterli olmadığını, Okulun çoğunda kapalı ama Cami’sinin ise açık  ve Para ile namaz kıldıran imam orada bulunduğunu belirtti.

Kutlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Para ile namaz kıldıran imam orada. Oysa İslam’da “Ruhban Sınıfı” bulunmamaktadır. Namaz yüce Allah’ın huzuruna yalnız çıkılarak evde ve işyerinde (Sünneti de / farzı da) kılınmaktadır). İslam bunun için son din olmuştur. Rönesans’a ihtiyacı yoktur. Sadece, Kuran’a uygun uygulanması ve ruhban sınıfları ile din tacirlerinden (tarikatlardan, cemaatlerden, siyasilerden) kurtarılması yeterli olacaktır. Ayrıca, Diyanet’in konumu ile imam-hatip okullarının durumunun Kuran’a uygun olarak yeniden düzenlenmesi gerekmektedir”.

Erdoğan Kutlu, Diyanet’e ve imam-hatiplere bütçeden ayrılan meblağların da köylerimizin birer “İhtisas Köyü” olması yönünde harcanmasının ülkenin geleceği açısından daha uygun olacağının mütalaa edildiğinin ve  son derece önem arz ettiğinin altını çizdi.

Makine Mühendisi Erdoğan Kutlu, konuşmasını şu cümlelerle sonlandırdı:

“Köylerimizin, üretim, pazarlama, kültür, sanat ve turizm amaçlı birer “İhtisas Köyleri” haline dönüştürülmesi halinde ülkemiz gıda ve ihtiyaç maddeleri üretimi yönünde tekrar kendine yeten bir ülke olacak, ayrıca ürettiği ürünlerle tüketimi karşılayacak ve fiyat artışlarını önleyecek, ihracat yaparak ithalatı önleyerek de dış ticaret açığının azalmasına katkı sağlayacaktır”.

Kaynak: Hidropolitika

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.