ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:48 TBMM’de yoğun mesai başlıyor: İşte gündem maddeleri…
00:34 Katil İsrail Beyrut’u şimdiye kadarki en ağır bombardımanla vurdu
00:32 İzmir Körfezi’ne ‘nefes’ olacak eylem planı bugün açıklanacak
00:30 Türkiye’den Bosna Hersek’e yardım eli
00:29 7 Ekim’in yıldönümü öncesinde dünyanın dört bir yanında Filistin yanlısı gösteriler düzenlendi
00:28 Bağımsız milletvekili Nadir Bedir, “Savaş bittikten sonra Hizbullah ile oturup konuşmalıyız”
00:25 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 4 terörist etkisiz hale getirildi
00:20 Bakan Fidan Lübnan Başkakanı Mikati ile görüştü
00:10 Bakan Göktaş: Şiddetin kök nedenlerini ortadan kaldırmak için çalışmaları sürdüreceğiz
00:03 Astana Zirvesi; Şanghay İş Birliği Örgütü Büyüyor mu?
00:02 Irak’ın kuzeyinde 12 terörist etkisiz hale getirildi
15:29 İsrail Türkiye Sınırına Yanaşır mı?   
10:43 CHP’li Kanko: Vatandaşa, diğer ülkelerin kabul etmediği ve gümrüklerden geri dönen gıdalar yediriliyor!
10:19 Küresel gıda fiyatlarında 18 ayın en hızlı artışı!
09:24 Enflasyon ATM’leri Nasıl Vuruyor? Kaynak: https://turk-internet.com/enflasyon-atmleri-nasil-vuruyor/
07:49  İzmirlinin öncelikli ihtiyaçlar listesi
07:31 Azerbaycan’ın JF-17 talebi: Türkiye kilit rol oynayabilir
07:15 Trump’ın Kongre Baskını Davasında Kritik Gelişme
07:01 Avusturya’da Özgürlük Partisi’nin Başarısı: Avrupa’da Aşırı Sağ Zaferlerine Bir Yenisi Daha Eklendi
06:37 Bakan Göktaş, “Kadına Yönelik Şiddet Araştırması’nın saha çalışmaları başlıyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik, “Seçim tarihini geriye çekme erken seçim anlamına gelmeyecek”…

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik, “Seçim tarihini geriye çekme erken seçim anlamına gelmeyecek”…
18 Ocak 2023
204
A+
A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, seçim takvimini netleşince açıklayacaklarını ifade ederek,”Bir şifre verdim, ‘Biraz geriye çekebiliriz ama bu çok geriye çekme, yani erken seçim anlamına gelmeyecek’ dedim. Dolayısıyla şimdi birkaç tarih konuşuluyor zaten, kamuoyu da takip ediyor. Bu çerçevede seçim tarihini somutlaştırdığımız zaman sizinle paylaşırım ama dediğim gibi çok kısa bir süreli olarak bir güncelleme söz konusu olacak.” dedi.

İYİ Partili Türkkan'ın şehit yakınına küfrü... Ömer Çelik: Bu siyaset tarzıyla sonuna kadar mücadele ederiz - Son Dakika Haberleri İnternetCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TSK komuta kademesine yönelik sözlerini ve sosyal medya hesabındaki açıklamasını da değerlendiren Ömer Çelik, demokrasiye müdahale eden askeri bürokrasi ile demokrasiye ve anayasal düzene bağlı ordunun farklı şeyler olduğunu vurguladı.

Çelik, AK Parti’nin geçmişteki bütün eleştirilerinin demokrasiye ve siyasete müdahale edilmesiyle ilgili olduğunun altını çizerek, “Demokrasiye bağlı, anayasal düzen içerisinde hareket eden bir ordu, CHP yönetimini rahatsız ediyor. Bunun tam tersini arzu ediyorlar.” diye konuştu.

Her şeyin siyasetin konusu olduğunu, bütün kurumların ve uygulamaların eleştirilebileceğini vurgulayan Çelik, “Yüce Meclis zaten tartışma yeridir ama çıkıp da Türk Silahlı Kuvvetlerinin komuta kademesine ‘Orta Doğu’da bol apoletli generaller gibi’ derseniz bu siyasi bir eleştiri değildir, bu hakarettir ve biz de bu hakareti size yaptırmayız.” ifadesini kullandı.

TSK’nın vatan müdafaası ve terörle mücadele faaliyetlerini anımsatan Çelik, şunları kaydetti:

“Kara Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri kaç ülkede barışı koruma misyonuyla bulunuyor? Ne kadar çok operasyon gerçekleştiriyor? Şimdi bunun karşısına çıkıp da bunu yöneten ve askeri nitelikleri dünya tarafından da takdir edilen komuta kademesine siz ‘Orta Doğu’nun bol apoletli generalleri gibi’ derseniz, ben de onlara Orta Doğu’nun bol apoletli generalleri gibi bir zihniyet arıyorsanız kendi siyasi mantalitenize bakın, kendi siyasi idrakinizle yüzleşin derim. Biz bunun ayırt edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın, BAYKAR, İHA ve SİHA’lara yönelik açıklamalarına ilişkin değerlendirmesi sorulan Çelik, geliştirilen sistemlerle Türkiye’nin milli güvenliği ve savunması açısından oyun değiştirici bir performansın ortaya çıktığını ifade etti.

Özdemir Bayraktar’ın şirketi kurduğu günlerden çocuklarının yürüttüğü çalışmalara kadar geçen sürece dikkati çeken Çelik, en son “Kızılelma” örneğinde olduğu gibi ülke için kuvvetli kazanımların ortaya çıktığını anlattı.

Muhalefet tarafından şirketin yaptığı iyi şeylerin dile getirildiğini ancak “Kaynaklar sadece ona aktarılıyor.” şeklinde ifadeler kullanıldığını dile getiren Çelik, “Böyle bir tekelcilik söz konusu değil.” dedi.

Çelik, “Selçuk Bey’in Cumhurbaşkanımızla akrabalığının gündeme getirilmesi başlı başına ahlak dışı bir durum. Çünkü bu firma çok daha öncesinden de vardı. Faydalanması gereken 10 tane kalem varsa çoğundan faydalanmamış, kendi öz kaynaklarıyla gerçekleştirmiş, faydalandığı kalemlerde de karşılığında istihdam etmesi gereken mühendis sayısının çok daha fazlasını yerine getirmiş, öz kaynaklarla ortaya koyduğu şeylerde birkaç kalemden faydalanmışsa da faydalanan 3-4 firma daha var.” ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik, “Bu işler çok şeffaf olmayabilir. Yarın bir gün biz bunlara bakacağız.” şeklindeki ifadelerin iyi niyetli olmadığını söyledi.

Konunun tanışıklıkla, yakınlıkla, uzaklıkla alakasının bulunmadığının altını çizen Çelik, “Bu AK Parti’nin kazanımı değil, bu Türkiye’nin kazanımı, bu dost milletlerin kazanımı, bu dünyada barışı korumak isteyen herkesin kazanımı. Buna bu çerçeveden bakılması gerekiyor.” diye konuştu.

“Tekelci davranıyorlar, rekabete açık değiller.” şeklindeki ifadelere değinen Çelik, “Bırakın Türkiye’de, dünyada rekabete açık bir firma. Türkiye’de zaten rekabete açık.” değerlendirmesinde bulundu. Çelik, şöyle devam etti:

“Biz bütün bu sözlerin, tüm bu davranışların karşısında dururuz. Geçmişte bu milli kabiliyetlere sahip olmamızı engellemeye çalışanların hangi mekanizmalar ve hangi siyasi bağlamlarda engellemeye çalıştığı bugün apaçık ortadadır. Bugün bunların yenilerinin oluşmasına asla müsaade etmeyiz. Hiçbir şekilde buna geçit vermeyiz. Yani masadaki ortaklarından bir diğeri CHP, bir gün esnafı, bir gün başkalarını, bir gün başka toplum kesimini, bir gün öğretmenleri hedef alıyor. Şimdi Türkiye’nin milli savunmasındaki en önemli kabiliyetleri, masa tarafından hedef alınıyor. Bu hiçbir şekilde kabul edilemez.”

[UHA Haber Ajansı, 18 Ocak 2023]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.