ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Recai Kutan için başsağlığı mesajı
00:17 Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nda yolcu rekoru
00:16 Emine Erdoğan: Bu karanlık günler, bir halkın özgürlük umudunu söndüremeyecek
00:09 Recai Kutan vefat etti
00:07 SPD Taşkın Alt Kurulu’nun üçüncü toplantısına katıldı
00:04 Katil Siyonist İsrail’in katliamlarına Batı medyasından destek! Kirli oyunları ifşa oldu: Soykırımı böyle gizlemeye çalıştılar!
00:04 Kayseri Gastronomi Günleri’nin 2.’si kapılarını misafirlerine açtı
10:10 Almanya’da resesyon çanları çalıyor
10:07 AK Parti Fiber Altyapı İşini, Operatörlerden Ayıracak mı?
09:06 Otomotiv ihracatı eylülde yüzde 21 artışla 3,4 milyar dolar oldu
06:55 Tarım ve Orman Bakanlığı’nın uygulaması, taklit ve hileli gıda listeleri artık anlık olarak elektronik ortamda tüketicilerle paylaşılıyor
06:34 Nefret Söyleminin Sahiplenilmesi ile Ne Amaçlanıyor?
06:13 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarda; Son bir haftada 58 teröristi etkisiz hâle g
06:00 Elon Musk ilk kez Trump’ın seçim mitingine katıldı
00:48 TBMM’de yoğun mesai başlıyor: İşte gündem maddeleri…
00:34 Katil İsrail Beyrut’u şimdiye kadarki en ağır bombardımanla vurdu
00:32 İzmir Körfezi’ne ‘nefes’ olacak eylem planı bugün açıklanacak
00:30 Türkiye’den Bosna Hersek’e yardım eli
00:29 7 Ekim’in yıldönümü öncesinde dünyanın dört bir yanında Filistin yanlısı gösteriler düzenlendi
00:28 Bağımsız milletvekili Nadir Bedir, “Savaş bittikten sonra Hizbullah ile oturup konuşmalıyız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ankara Gıda ve Tarım Üreticileri Derneği, tarım sektöründe yaşanan sorunları masaya yatırdı…

Ankara Gıda ve Tarım Üreticileri Derneği, tarım sektöründe yaşanan sorunları masaya yatırdı…
13 Aralık 2022
207
A+
A-

Ankara Gıda ve Tarım Üreticileri Derneği, Gıda ve Tarım‘da yaşanan sorunları ele almak için Ankara Demonti Otel’de geniş kapsamlı bir çalıştayı düzenlendi.

Resim önizlemesi

Ankara Gıda ve Tarım Üreticileri Derneği Başkanı Canan Ceylan ve beraberindekiler Çalıştay öncesi Anıtkabir’i ziyaret ederek Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktılar.

HABER: Ali Fikret ER

Ankara’dan TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA) Muhabiri Ali Fikret ER’in haberine göre, Ankara Gıda ve Tarım Üreticileri Derneği ertesi günü  ‘Gıda ve Tarım‘ çalıştayını gerçekleştirdi.

Resim önizlemesi

Çalıştay öncesi saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşı okundu.

Daha sonra açılış konuşmalarını yapmak üzere, Ankara Gıda ve Tarım Üreticileri Derneği Başkanı Canan Ceylan kürsüye geldi.

Başkanı Canan Ceylan açılışta yaptığı konuşmada, kadının tarımda görülmeyen emeğinin, bugün üretimden tüketime kadar en yoğun kullanılan emeğin kendisi olduğunu belirterek, ülkemizde tarımsal üretimin kadın istihdamının en yoğun olduğu sektör olarak istatistiklere yansıdığını ifade etti.

Başkan Canan Ceylan, ülkemizde çiftçilerin en önemli sorununun üretimde yaşanan girdilerin pahalı olmasından kaynaklandığını hatırlatarak, mağduriyetlerinin önlenmediği gibi, çiftçilerin ürettiği ürüne devlet tarafından da garanti verilmediğini söyledi.

Resim önizlemesi

CEYLAN “AMACIMIZ TARIMDA YAŞANAN YAPISAL SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETEBİLMEK, ÇİFTÇİ İLE DEVLETİ BİRBİRİNE YAKLAŞTIRMAK”

Ankara Gıda ve Tarım Üreticileri Derneği Başkanı Ceylan, uzmanların, küresel savaş, yeni pandemi riskleri, küresel ısınma ve su kaynaklarının azalışı gibi faktörlerin de gıda güvenliğinin tehdidi dolayısıyla tarımın, geleceğin en stratejik sektörü olduğunu ve bu alana yatırımın önemine dikkat çektiklerini dile getirdi.

Başkanı Canan Ceylan, Ankara Gıda Tarım Üreticileri Derneği olarak amacımız tarımda yaşanan yapısal sorunlara çözüm üretebilmek ve çiftçi ile devleti birbirine yaklaştırmak” olduğunu ifade etti.

CEYLAN; “ KADINLAR TARIM SEKTÖRÜNDE SADECE ÜRETİCİ DEĞİL, AYNI ZAMANDA BİRİKTİRİCİ, KORUYUCU VE GELİŞTİRİCİDİR”

”Çiftçimizin bitkisel üretimde en önemli sorunu gübre ve mazot gibi temel girdi maliyetlerinin yüksek olmasıdır” şeklinde konuşan Ankara Gıda ve Tarım Üreticileri Derneği Başkanı Ceylan, şunları söyledi:

“Hayvansal üretimdeki yem maliyetlerinin yüksek olması da bitkisel üretimdeki yüksek maliyetlerden kaynaklanmaktadır. Bu maliyeti düşürmek için desteklerin tabana yayılması ve her çiftçinin faydalanması önceliğimizdir. Bilgi ve teknolojinin olmadığı üretimin verimli olması mümkün değildir. Bu yüzden tarımı daha verimli hale getirmek için eğitim çalışmalarına başladık. Sulama, ekilecek ürün, toprağın analizi, pazarlama konusunda eğitimler pilot bölgelerde devam ediyor. Özellikle tarımla uğraşan kadınlarımız bizim için önem arz ediyor. Kadınlar tarım sektöründe sadece üretici değil, aynı zamanda biriktirici, koruyucu ve geliştiricidir.”

‘EN ÇOK KULLANILAN KADIN EMEĞİDİR’

Canan Ceylan, Mevcut üretim modelinin özellikle kırsalda kadınların ücretsiz aile işçisi veya güvencesiz çalışan iş gücü olarak görülmesine neden olduğuna dikkat çekerek, kadının tarımda görülmeyen emeğinin ise bugün üretimden tüketime en yoğun kullanılan emeğin kendisi olduğunun altını çizdi.

Ceylan, “Bunların yanı sıra Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ve devletin çeşitli kurumlarının verdiği destekler, ne yazık ki çiftçi ve hayvancılıkla uğraşan işletmeler detaylı olarak bilmiyor. Biz Ankara Gıda ve Tarım Üreticileri Derneği olarak burada devreye giriyoruz. Hem bu konuda bilgilendirme yapıyor hem de çiftçinin faydalanabileceği teşvikler konusunda yol gösteriyoruz. Sadece bununla da kalmıyor, tüm prosedürlerde yanında oluyoruz. Aynı zamanda devletimiz ve üreticilerimiz arasında köprü olup, çıkan tüm mahsule alım garantisi vermek için çalışmalar yapıyoruz” şeklinde konuştu.

‘TARIMDA ÜRETİCİ OLMAK YETMİYOR’

Ankara Gıda ve Tarım Üreticileri Derneği Başkanı Ceylan, birçok ürünün üretiminde dünya lideri olan ülkemizde tarımda markalaşma üzerinde düşünülmesi, harekete geçilmesi gereken önemli konulardan biri olduğunu belirterek, dünya gıda pazarında önemli bir yol sahibi olmak için sadece üretici olmak değil, tanınır ve güvenilir markalar oluşturmak gerektiğinin altını çizdi.

”İçe dönük bir pazardan dışa dönük bir pazara kat edeceğimiz çok yol var” diye konuşan Başkan Canan Ceylan, Markalaşmanın ise bunun en önemli ayaklarından biri olduğunu, Markanın katma değer, Marka ürüne kimlik ve kişilik verdiğine vurgu yaptı.

Canan Ceylan, “Doğru ambalaj ve doğru sunum bir ürünü piyasa değerinin üstünde fiyatlandırır. Güven verir. Bu bağlamda Ankara Gıda ve Tarım Üreticileri Derneği olarak üreticimize, marka yaratımı ve bu markanın yönetimi ile ilgili tüm süreçlerde yardımcı oluyoruz. Sonuç olarak önce üret, sonra tüket prensibi ile yola çıkmış olan derneğimiz, tarımda seferberliği ülke genelinde başlatmış durumda” olduğunu kaydetti.

Resim önizlemesi

Düzenlenen çalıştaya konuşmacı olarak Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Genel Başkanı Mehmet Ali Ünal, Bitkisel Üretim Genel Müdürü Dr. Gürbüz Mızrak, TOGEM emekli Genel Müdürü Müslüm Beyazgül ve Türk Dünyası ve Uluslararası İş Adamları Yatırım Birliği Federasyon Genel Başkanı Prof. Dr. Seyit Ahmet Bağcı katıldı.

[UHA Haber Ajansı, 13 Aralık 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.