ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:48 TBMM’de yoğun mesai başlıyor: İşte gündem maddeleri…
00:34 Katil İsrail Beyrut’u şimdiye kadarki en ağır bombardımanla vurdu
00:32 İzmir Körfezi’ne ‘nefes’ olacak eylem planı bugün açıklanacak
00:30 Türkiye’den Bosna Hersek’e yardım eli
00:29 7 Ekim’in yıldönümü öncesinde dünyanın dört bir yanında Filistin yanlısı gösteriler düzenlendi
00:28 Bağımsız milletvekili Nadir Bedir, “Savaş bittikten sonra Hizbullah ile oturup konuşmalıyız”
00:25 Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 4 terörist etkisiz hale getirildi
00:20 Bakan Fidan Lübnan Başkakanı Mikati ile görüştü
00:10 Bakan Göktaş: Şiddetin kök nedenlerini ortadan kaldırmak için çalışmaları sürdüreceğiz
00:03 Astana Zirvesi; Şanghay İş Birliği Örgütü Büyüyor mu?
00:02 Irak’ın kuzeyinde 12 terörist etkisiz hale getirildi
15:29 İsrail Türkiye Sınırına Yanaşır mı?   
10:43 CHP’li Kanko: Vatandaşa, diğer ülkelerin kabul etmediği ve gümrüklerden geri dönen gıdalar yediriliyor!
10:19 Küresel gıda fiyatlarında 18 ayın en hızlı artışı!
09:24 Enflasyon ATM’leri Nasıl Vuruyor? Kaynak: https://turk-internet.com/enflasyon-atmleri-nasil-vuruyor/
07:49  İzmirlinin öncelikli ihtiyaçlar listesi
07:31 Azerbaycan’ın JF-17 talebi: Türkiye kilit rol oynayabilir
07:15 Trump’ın Kongre Baskını Davasında Kritik Gelişme
07:01 Avusturya’da Özgürlük Partisi’nin Başarısı: Avrupa’da Aşırı Sağ Zaferlerine Bir Yenisi Daha Eklendi
06:37 Bakan Göktaş, “Kadına Yönelik Şiddet Araştırması’nın saha çalışmaları başlıyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ukrayna, Doğu ve Donbass Bölgesi’nde birliklerimizi güçlendiriyor

Ukrayna, Doğu ve Donbass Bölgesi’nde birliklerimizi güçlendiriyor
4 Nisan 2022
611
A+
A-

KİEV – UHA HABER / Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın, Donbass Bölgesi ve ülkenin güneyini ele geçirmeyi amaçladığını söyledi.

Vladimir Zelenskiy, “Doğu ve Donbass Bölgesi’nde birliklerimizi güçlendiriyoruz” dedi.

24 Şubat’tan buyana Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları da diplomatik görüşmelere rağmen devam ederken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın, Ukrayna’dan çekilmesinin basit olmayacağını söyledi.

Vladimir Zelenskiy, (UHA) Uluslararası Haber Ajansı KİEV Temsilcisi ve Aktivist Daria KALENİUKa yaptığı açıklamada, topraklarını basitçe terk edeceklerine dair boş umutlara sahip olunmaması gerektiğini ifade etti.

Bu nedenle herkesin elinden gelen her şeyi yapmaya devam etmek zorunda olduğunu belirten Zelenskiy, Ukrayna devleti olarak daha önce olduğu gibi bundan sonrada her açıdan mümkün olduğunca Ukrayna silahlı kuvvetlerinin desteklenmesi ve ekonominin biran önce geliştirmesi gerektiğine dikkat çekti.

Kar altında zorlu tahliye! Ateşkes sağlanan 5 kentte siviller göç yolunda

“Sumi ve Çernihiv bölgelerindeki bazı alanlar kontrol altında”

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Ukrayna ordusunun kahramanca savaşarak daha önce kaybedilen Sumi ve Çernihiv’de bazı noktaları tekrar geri kazandığını dile getirdi.

Geçici olarak işgal edilen bölgelerde giderek daha fazla Ukrayna ulusal bayrağı dalgalandığının altını çizden Zelenskiy, Ukrayna ordusunun Sumi ve Çernihiv bölgelerindeki bazı alanların kontrolünü tekrar ele geçirmeye devam ettiğini, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin, işgalci Rus ordusunu  savaşmadan rahat bırakmadığını açıkladı.

Çernihiv'den geriye kalan foto galerisi 1. resim

Vladimir Zelenskiy, son günlerde Doğu yönünde ve Donbas’ta savunmalarını güçlendirdiklerine dikkat çekerek, özellikle düşmanın doğudaki baskıyı artıracak rezervleri olduğunun da farkında olduğunu ifade etti.

“Rus birliklerinin amacı nedir? Hem Donbas’ı hem de Ukrayna’nın güneyini ele geçirmek istiyorlar” diyen Zelenskiy, kendi amaçlarının özgürlüklerini sağlamak,  topraklarını ve insanlarını korumak olduğunu aktardı.

Fransa'dan Mariupol'de insani operasyon için 'bu aşamada mümkün değil' açıklaması

Mariupol

Vladimir Zelenskiy, Ukrayna ordusunun Mariupol’de düşman birliklerinin önemli bir bölümünü geride tutmaya devam ettiğini hatırlatarak, bu şehirdeki direniş sayesinde diğer kentlerdeki direnişlerinde direnç ve cesaret, ayrıca önemli bir zaman da kazanıldığını, bunun düşmanın taktiklerini ve yeteneklerini kıran bir zaman olduğuna vurgu yaptı.

“Barışçıl insanlara işgalciler ateş açıyor”

Ukrayna’nın müttefiklerinden bugüne kadar silahlar alamadığından da söz eden Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Ukrayna’nın henüz yeterince modern füzesavarlar ve uçaklar alamadığını belirterek, ancak ortaklarının sağlayacağı şeyleri alabilirdiklerini ve bunu hala da yapabileceklerine inandığını söyledi.

Başkan Zelenskiy, Energodar sakinlerine de teşekkür etmek istediğini ifade ederek, bugün şehirlerini savunmak için mitinge giden barışçıl cesur Ukraynalılara karşı İşgalciler tarafından ateş açıldığını ve el bombaları kullandığını dile getirdi.

Geçici olarak işgal edilen şehirlerde sokaklara dökülen herkese minnettar olduğunu belirten Zelenskiy, korkmamalarını ve dışarıya çıkmalarını istedi.

Zelenskiy, daha fazla insanın, protesto ettikçe işgalcilerin kendilerini yok etmesinin ve özgürlüklerini yok etme amacının daha zor olacağını belirtti.

Macaristan Başbakanı Orban'dan Hollanda Başbakanı Rutte'ye 'sömürgeci' suçlaması

Viktor Orban

“Avrupa’da, Putin’i destekleyen tek kişi Macaristan Başbakanı”

Macaristan’ın, Moskova’ya destek olduğunu ima ederek Budapeşte yönetimini de eleştiren Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Avrupa’da, Putin’i destekleyen tek kişinin Macaristan Başbakanı olduğunu ve savaşı durdurmak için herhangi bir çaba göstermediklerini hatırlattı.

Vladimir Zelenskiy, oysaki bütün Avrupa’nın barış istediğini belirterek, tüm Avrupa’nın, savaş alanının Mariupol’den Budapeşte’ye, Harkov’dan Krakov’a veya Çernihiv’den Vilnius’a taşınmasını istemediğine dikkat çekti.

Zelenskiy, tüm Avrupa’nın savaşı durdurmaya, barışı yeniden sağlamaya çalıştığına da değinerek, o halde Budapeşte’nin neden tüm Avrupa’ya, tüm uygar ülkelere karşı olduğunu, kendileri için önemli olanın halkın görüşü, Ukrayna halkının Macar halkını desteklediğini, Macar halkının da  Ukrayna halkını desteklediğini ve politikacıların gidici olduğunu kaydetti.

Who Is Daria Kaleniuk? Ukrainian Journalist Wikipedia & Boris Johnson Video

HABER : Daria KALENİUK

***

Daria Kaleniuk , Kiev merkezli Yolsuzlukla Mücadele Eylem Merkezi’nin yönetici direktörü olan Ukraynalı bir sivil toplum aktivistidir .  2022 Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sırasında, Kaleniuk, Varşova’daki bir basın toplantısında İngiltere başbakanı Boris Johnson’a Londra merkezli bazı Rus oligarklarının neden yaptırımlarla hedef alınmadığını sorduğunda uluslararası medyada öne çıktı. ve neden Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge kurulmasını desteklemediği. Kaleniuk, Yaroslav Mudryi Ulusal Hukuk Universitesi’nde hukuk okudu ve Fulbright Yabancı Öğrenci Programı tarafından desteklenen Chicago-Kent Hukuk Fakültesi’nden Mali Hizmetler Hukuku alanında yüksek lisansını yaptı. Daria Kaleniuk, Genç Küresel Liderlerin bir üyesidir.

[UHA Haber Ajansı, 04 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.