ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:33 Agriconnect Türkiye Sürdürülebilir Gelecek Platformu, COP29 Taraflar Konferansı’na katılacak
09:17 Çay içerken yanında yenilenlere dikkat: Kalsiyum ve demir emilimini sıfırlıyor
07:47 Tarım ve Orman Bakanlığı yeni listeyi açıkladı: Sağlığı riske atan tereyağı ve peynirler tek tek ifşa edildi
07:34 AB, “düzensiz göçle mücadele yasalarını sertleştirme” kararı aldı
06:47 Prof. Dr. Mühip Kanko, “Cumhurbaşkanlığı onayıyla yürütülen Kartepe Haddane ve Çevre Tahribatı projesinden vazgeçilmesi son derece önemli”
06:09 CHP’li Bülbül, kayıp çocuk sayısını açıklayamayan TÜİK’i eleştirdi
01:01 Tarımsal destekleme ödemeleri hesaplara aktarılıyor
00:54 Ömer Çelik’ten katil İsrail’in bakanına tepki: Katz bir cinayet şebekesinin üyesidir
00:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a kutlama mesajı
00:39 İstanbul’daki bebek ölümleriyle ilgili 22 kişi tutuklandı
00:33 Dışişleri’nden soykırımcı katil İsrail’in eli kanlı bakanına fotoğraflı tepki
00:32 İran Dışişleri Bakanı Türkiye’de: Ankara, Tahran’a karşı elini güçlendiriyor mu?
00:21 Hakan Fidan Hamas üyelerini kabul etti
00:13 Cevdet Yılmaz: Barış katliamla değil Filistin halkının haklı talepleri karşılanarak sağlanabilir
00:08 Beyaz Saray: “Yahya Sinvar’ın öldürülmesi Gazze’de olası ateşkes için bir dönüm noktası olabilir”
00:08 İstanbul’da Güney Kafkasya Bölgesel İşbirliği toplantısı: Erdoğan İsrail’e silah ambargosu için BM’ye çağrı yaptı
00:02 Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler ve Kulüpler Birliği (KOBSKA) ve  Su Politikaları Derneği  “Ticari İşletmelerin Yeşil Ekonomiye Geçişinin Desteklenmesi” projesinde işbirliği yapacak
17:35 Ankara ATO’da sanatseverlere kapılarını açan ARTNOVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
11:19 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
10:30 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye’de Aşılama Hızında Artış: 41 Milyon Doz

Türkiye’de Aşılama Hızında Artış: 41 Milyon Doz
22 Haziran 2021
319
A+
A-

UHA HABER / Türkiye’de son haftalarda hız kazanan aşılamada 41 milyon doza ulaşıldı. Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de dün itibariyle 41 milyon 817 bin 149 doz Corona virüsü aşısı yapıldı.

Yapılan aşılardan 27 milyon 389 bin 114’ü ilk, 14 milyon 428 bin 35’i de ikinci doz aşı olarak yapıldı. Türkiye’de Alman BioNTech firmasıyla yapılan anlaşma sonrasında aşılamada hız kazandı. Mayıs ayına kadar sadece Çin’in Sinovac aşısını yapan Türkiye’de şu an mevcut tedarikler sayesinde yoğun biçimde BioNTech aşısı yapılıyor. Türkiye’de son dönemde günde ortalama 1 milyon doz aşı yapılmaya başlandı.

Türkiye BioNTech firmasıyla Haziran sonuna kadar 30 milyon, sonbahara kadar da 120 milyon doz aşı satın almak üzere anlaşma yaptı.

Öte yandan Çin’li Sinovac firması da yapılan anlaşmalar çerçevesinde Türkiye’ye yeniden aşı göndermeye başladı. Çin’den 5 milyon doz Sinovac aşısı Türkiye’ye getirildi. Böylece son 10 günde 8 milyon doz Sinovac aşısı Türkiye’ye geldi.

Gelen aşılarla ilgili olarak bakanlıktan “Çinli Sinovac firması tarafından üretilen CoronaVac aşısının yeni sevkiyatı tamamlandı. Gece saatlerinde THY kargo uçağı ile Çin’den yola çıkan 5 milyon doz aşı, sabah saat 06.00’da İstanbul’a ulaştı. Geçen haftaki sevkiyatla 3 milyon doz CoronaVac aşısı Türkiye’ye teslim edilmişti. Yeni gelen 5 milyon dozluk sevkiyatla birlikte son 10 günde toplam 8 milyon doz Sinovac aşısı Türkiye’ye ulaşmış oldu. Aşılar incelemelerin ardından kullanıma sunulacak.” “Çinli Sinovac firması tarafından üretilen CoronaVac aşısının yeni sevkiyatı tamamlandı. Gece saatlerinde THY kargo uçağı ile Çin’den yola çıkan 5 milyon doz aşı, sabah saat 06.00’da İstanbul’a ulaştı. Geçen haftaki sevkiyatla 3 milyon doz CoronaVac aşısı Türkiye’ye teslim edilmişti. Yeni gelen 5 milyon dozluk sevkiyatla birlikte son 10 günde toplam 8 milyon doz Sinovac aşısı Türkiye’ye ulaşmış oldu. Aşılar incelemelerin ardından kullanıma sunulacak” açıklaması yapıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çinli Sinovac firmasıyla aşının Türkiye’de ortak üretimi konusunda da görüşmeler yapıldığını açıkladı. Bakan Koca, Türkiye’nin ortak aşı üretimi teklifine Çinli firmanın sıcak baktığını ve teknik ekibin incelemeler yapmak üzere Türkiye’ye geleceklerini söyledi. Söz konusu ekibin bugün temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 22 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.